Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Η εκκαθάριση, δύο χρόνια αργότερα

Τον Μάϊο του 2010, περίπου ένα μήνα μετά το ξεκίνημα της ιντερνετικής μου ύπαρξης,  είχα αναρωτηθεί τότε, εάν ο ΓΑΠ είχε αναλάβει εκκαθαριστής, ή αναισθησιολόγος (και μού είχε κάνει την τιμή να δημοσιεύσει την απορία  μου και το antinews και άλλες ιστοσελίδες).

Εκκαθάριση είναι η διάλυση μιας εταιρίας, ή στην προκειμένη περίπτωση μιας χώρας, της δικιάς μας, και η πώλησή της, κομματάκι κομματάκι, προκειμένου να εισπράξουν οι πιστωτές ό,τι μπορέσουν και ό,τι προλάβουν, και όταν δεν υπάρχει τίποτε άλλο που να αξίζει, τότε γίνεται και επίσημα πτώχευση. 

Είμαστε πτωχευμένοι από τον Απρίλιο του 2010, και οι καθυστερήσεις είναι 1) για να γραφτούν υποθήκες στα ανοιχτά δάνεια, 2) για να προστατευτούν (νομίζουν) οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι και 3) για να μεθοδευτεί η μη αντίδραση του κόσμου.

Θα πάρουν τα πάντα. Για την ΔΕΗ (ή ό,τι αξίζει από την ΔΕΗ) έχω σχεδόν βαρεθεί να γράφω. Για την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ και τα νερά, θα το έχετε καταλάβει. Οι Τράπεζες είναι προφανής στόχος (και φάνηκε στις τροποποιήσεις της τελευταίας στιγμής με το PSI).   Με μηδενισμένη την αξία τους θα αποκτηθεί ο έλεγχος με πενταροδεκάρες. Και ο έλεγχος των Βαλκανικών θυγατρικών τους. Πολύς πληθυσμός... 

Τα δίκτυα διανομής τροφίμων είναι ήδη ξένα. Και ο ΟΤΕ. Ό,τι έχει απομείνει από βιομηχανία, και ό,τι δεν αποδεκατισθεί από τα εγκλήματα του Ζερβού (και των  τελευταίων μηνών της προηγούμενης ΝΔ), επίσης θα περιοριστεί σε δουλειές φασόν για τους Ευρωπαίους άρχοντες, αν μας κάνουν την χάρη. Το καλό σενάριο είναι να παραμείνουμε εργάτες και σερβιτόροι στον τόπο μας. Το κακό σενάριο είναι να υποκατασταθούμε και σε αυτό (μια βόλτα στον Μαραθώνα ή την Αμαλιάδα, θα σας πείσει για το ποιοι είναι οι αγρότες σήμερα).

Φωνάζω για στάση εξωτερικών πληρωμών με ό,τι αυτό συνεπάγεται (έξοδο από το ευρώ, έξοδο από την ΕΕ, ο,τιδήποτε) από το καλοκαίρι του 2010. Και γραπτώς εδώ από τον Νοέμβριο του 2010Τα επιχειρήματα που έχω ακούσει εναντίον αυτού είναι από βλακώδη έως ηλίθια (και βασικά καλλιεργημένα από τον Εκκαθαριστή).  "Δεν θα έχουμε πετρέλαιο, δεν θα έχουμε φάρμακα, δεν θα έχουμε μισθούς και συντάξεις", λες και δεν υπήρξαμε πριν το 1999!   Σάς το ξαναλέω: Αυτά, δεν θα τα έχουμε ούτως ή άλλως. Και εάν δεν το κάνουμε, χτες, δεν θα έχουμε ούτε νερό να πιούμε (εκτός εάν το πληρώνουμε εμφιαλωμένο), και θα τρώμε μόνο τα σκουπίδια του Lidl.

Μέρος των περιουσιακών στοιχείων προς εκκαθάριση είμαστε εμείς οι ίδιοι, ο πληθυσμός. Αξίζουμε περισσότερο ζωντανοί από ότι νεκροί, τόσο σαν ειδικευμένα ή ανειδίκευτα εργατικά χέρια, όσο και ελεγχόμενοι καταναλωτές και φορολογούμενοι. Επομένως, μην φοβάστε, δεν θα μας ...εκτελέσουν, αξίζουμε περισσότερο ζωντανοί.

Δεν θα γίνουμε φτωχότεροι εάν βγούμε τώρα, αμέσως από το ευρώ και την ΕΕ. Θα γίνουμε πιο ελεύθεροι.  Ούτε να βγούμε προσωρινά, για να διευκολύνουμε περισσότερο την εκκαθάριση (όπως λέει και ο Καζάκης).

Βέβαια, όπως πάνε τα πράγματα, πιο εύκολα φεύγουν οι αντιφρονούντες από την Ελλάδα, από ότι φεύγει η Ελλάδα από την "Ευρώπη".  Εκτός εάν υπάρξει αντιμνημονιακό πολιτικό μέτωπο...

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όσον αφορά τα νερά, γίνεται καταγραφή κάθε αντλίας σε αγροτικές περιοχές και κάθε πηγής ή πηγαδιού.

Orestios

archaeopteryx είπε...

χα! Όταν λέω δεν θα έχουμε να πιούμε...

Ζάχαρη είπε...

Κατι πιο γρηγορο...Μερικα Οχι.

κικι είπε...

Ορεστιε,
και λοιποι,
η καταγραφη γινεται αρχικα μονο σε πηγαδια η γεωτρησεις που ειναι συνδεδεμενα με ΔΕΗ,
οι αγροτες δεν πρεπει επι ουδενι να δηλωσουν τις γεωτρησεις τους ασε που ειναι και εξαιρετικα ακριβο, 1500 ευρω το πηγαδι, και 1700 η γεωτρηση, με τοπογραφικο κλπ.
εμεις εδω στην γειτονια μου κατ αρχην συζητησαμε και αποφασισαμε, οτι δεν δηλωνουμε ,και δευτερον οποιος περναει εντος κτηματος ιδιοκτησιας μας, θα εχει τις συνεπειες του νομου.
επισης συναπτεις συμβολαιο με την νομαρχεια, οτι δεν θα δινεις νερο σε γειτονα εστω και αν καιγεται , διοτι θα επρεπε να τον ειχες βαλει στο συμβολαιο διαφορετικα θα πληρωνεις προστιμο.
Καλα ,εχουμε μπλεξει πολυ με αυτους, το νερο ειναι πηγη ζωης, θα το παρουν, καλλιεργειες θα καταστραφουν, αγροτες θα εγκεταλειψουν την γη.

nikos είπε...

προσωπικά παρακολουθώ την μια αντλία τροφοδότησης νερού στο Στανο Χαλκιδικής (1300 κάτοικοι)http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82_%CE%A7%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82 εδώ και 10 χρόνια. Έγραψα στης υπηρεσίες , πλακώθηκα στα Δημοτικά Συμβούλια , τελευταία το Υ.Μ.Θ που το διέλυσαν μας έδωσαν 50000 Ευρω που δεν έφτασαν ούτε για γεώτρηση (1 μέτρο με σωλήνα 8 ίντσες =60 Ευρώ ) Τα έφαγε(ντερλικώσε) ο Αρ.Παχτας ,Μοσχοπουλος .. έτσι απλά.. είμαστε πάλι με μια παροχή Αίσχος !!

spiral architect είπε...

Αν γυρίσουμε στην εποχή όπου οι καθημερινές συναλλαγές γίνονταν σε δραχμές και οι αγοραπωλησίες οικοπέδων, κτισμάτων κλπ γίνονταν σε λίρες κοπής Βικτωρίας (εποχές '50-'60) αυτή την περίοδο που όλα ξεπουλιούνται ποιος μουστερής θα αγοράσει τη ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΠΑ σε ευρώ;

Διαλιέεεεεχτεεεε!!

Προχθές ο Μπάμπης (όχι ο "Σουγιάς", ένας είναι ο Μπάμπης!) έλεγε ότι "αυτήν την περίοδο όλοι μας εμπιστεύονται. Δείτε π.χ. το ενδιαφέρον για τη ΔΕΠΑ".

Ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει!

(να δούμε πότε θα βγουν οι ιακωβίνοι να στήνουν ικριώματα ...)

toaftonoito team είπε...

Η ανάρτηση θα μπορουσε να εχει τίτλο: Τι να πείτε στον ψεκασμένο μνημονιακό κουμπάρο-ξάδελφο, μπατζανάκη κλπ. στο Πασχαλινό τραπέζι....