Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Και η Ιταλία κόβει ταρίφες για να βοηθήσει τον κόσμο της


Και η Ιταλία κόβει φ/β ταρίφες, στα μισά από ό,τι είναι. Για να ελαφρύνει το βάρος που έχουν οι καταναλωτές.  Οι τράπεζες σταματούν τις χρηματοδοτήσεις, και οι πελάτες ακυρώνουν παραγγελίες. Η Ιταλία ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά μετά την Γερμανία.  Και οι Ιταλοί είχαν προϋπολογίσει και 6 δις σε επιδοτήσεις που υποτίθεται θα έφταναν μέχρι το 2016, αλλά ήδη ξοδεύτηκαν. Εμείς απλά μεγαλώνουμε τις τρύπες! ...Α necessary but delicate balancing act for the Monti government who have to ease the bubble that ate away at the FIT budget without killing the market completely (από το Forbes).  "To ease the bubble" σημαίνει "να ξεφουσκώσει την φούσκα". Και η Enel Ανανεώσιμες θα ψάχνει για πράσινα θύματα στο Μαρόκο, την Τουρκία και την Νότια Αφρική (στην Ελλάδα νομίζω ήδη κυκλοφορεί).


Η  Ισπανία το έκανε αυτό με τα φ/β πέρυσι, και με τα αιολικά πρόσφατα για να μαζέψει τα δημοσιονομικά της και για να ανακτήσει κάποια ανταγωνιστικότητα έναντι της Γαλλίας.

Και στο καταπράσινο Οντάριο...

Μόνο στο ΥΠΕΚΑ νομίζουν ότι ο πλούσιος Έλληνας αντέχει και θέλει τις ΑΠΕ... Αναρωτιέμαι εάν απλά προβοκάρουν... Δεν έχω άλλη λογική εξήγηση, όσο πουλημένοι και άσχετοι και εάν είναι. Και ας μάθει ο Χατζηαβάτης, πόσα συμβατικά καύσιμα έχουν γλυτώσει οι Ιταλοί από τις δεκάδες γιγαβάτ εγκατεστημένες ΑΠΕ που έχουν οι γείτονες. Οι Ιταλοί καταψήφισαν πρόταση για πυρηνικά, αλλά όπως δεν έχω βαρεθεί να λέω, 10.000 αιολικά ή/και φ/β μεγαβάτ, δεν μπορούν να υποκαταστήσουν μία ανθρακική μονάδα των 300 μεγαβάτ.  Ούτε στην Ιταλία, ούτε εδώ, ούτε πουθενά στον πλανήτη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.power-eng.com/news/2012/04/03/italy-to-cut-renewable-energy-subsidies.html