Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Ξεμένουν από μετρητά. Καλό ταξείδι, να μᾶς γράφετε


Η παρέα Πασόκ, ΡΑΕ και ΔΕΗ με την συνδρομή όσων έχαψαν την Πράσινη Ανάπτυξη και όσων ψήφισαν τον Νόμο Μπιρμπίλη,  κατάφεραν να έχουν σε όρια χρεωκοπίας την Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας.

"Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας δημοσιοποιεί σήμερα τα βασικά συμπεράσματα και τις προτάσεις της μελέτης την οποία εκπόνησε για λογαριασμό της ΡΑΕ η εταιρεία συμβούλων PricewaterhouseCoopers Business Solutions A.E. (PWC), με αντικείμενο τη βραχυπρόθεσμη επίλυση των ταμειακών ελλειμμάτων της εγχώριας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας..." http://www.energypress.gr/news/PWC:-To-daneio-sto-LAGHE-den-arkei-gia-na-mhn-katarreysei-h-agora και http://www.energypress.gr/news/PWC-:-Examhnh-paratash-zwhs-to-daneio-sto-LAGHE-paramenei-o-kindynos-toy-krahΚαι να δω πουλάκια μου τι γίνεται μετά το "βραχυπρόθεσμο".

Ψάχνουν για ενδιάμεση χρηματοδότηση από το Παρακαταθηκών και Δανείων και από άλλες " εναλλακτικές" πηγές. Ελπίζουν σε λεφτά από τα δικαιώματα άνθρακα (αυτά που περιμένω να πάνε στο μηδέν, αλλά η Μέρκελ διαφωνεί, να δούμε για πόσο καιρό ακόμα).   ΑΔΜΗΕ και ΛΑΓΗΕ θα ξεμείνουν. Σώστε τον Πλανήτη από την υπερθέρμανση. Κλείστε μερικές μονάδες λιγνίτη ακόμα να συνέρθετε. Κάψτε και αέριο για ισχύ βάσης να δείτε εάν πονάνε ορέ τα παλληκάρια. Και πληρώστε για τις διασυνδέσεις για τα τσάμπα αιολικά της Τέρνα, του Κοπελούζου και της Iberdrola, να δείτε χαΐρι... Και πολλά υβριδικά, τσάμπα χωματουργικά, δωρεάν αιολική ενέργεια, πρίζες από τον ουρανό... Και σε 6 μήνες θα δείτε κόσμο να βγαίνει από το δίκτυο όχι γιατί μάς έπιασε τάση για αυτονόμηση, αλλά γιατί δεν θα έχουμε.  Βέβαια, δεν θα το δείτε εσείς, αλλά ο επόμενος...

Πράσινη Ανάπτυξη, απατεώνες.  Και προίκα για τον επόμενο... 

8 σχόλια:

spiral architect είπε...

... και στο καπάκι ο αρχιαπατεώνας Προβόπουλος:

[...]"Συντεταγμένη και επίπονη προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της οικονομίας εντός της ζώνης του ευρώ" ή "άτακτη οπισθοχώρηση, οικονομική και κοινωνική, δεκαετίες πίσω, που θα οδηγούσε τελικά τη χώρα εκτός της ζώνης του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης" [...]

nikos είπε...

archaeopteryx- αδελφέ κλάταρε το στομάχι μου από τα νεύρα .. φεύγω για Στανο και Αγ.Ορος

nikos είπε...

Greek Zorba Alexis Zorbas

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2AzpHvLWFUM

Ανώνυμος είπε...

Εισαι πολύ σκληρός.
Κάποιος εκανε μια επενδυση, με δικά του λεφτά ή πρασινο δάνειο-υπέγραψε μια συμβαση να πληρωνεται για 20 χρονια και τωρα το κρατος του λεει "ΔΕΝ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΩ"?????

Ανώνυμος είπε...

Εισαι πολύ σκληρός.
Κάποιος εκανε μια επενδυση, με δικά του λεφτά ή πρασινο δάνειο-υπέγραψε μια συμβαση να πληρωνεται για 20 χρονια και τωρα το κρατος του λεει "ΔΕΝ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΩ"?????

Ανώνυμος είπε...

Περιβάλλον, ενέργεια, κλιματική αλλαγή, η μίσξη των τριών αυτών σε ένα υπουργείο και ένα άτομο δείχνει την τρικυμία στο κρανίο του ΓΑΠ. Η διατήρηση του σκηνικού δείχνει ότι δεν υπάρχει καθαρή σκέψη. Είναι ανόμοια και ασύμβατα μεταξύ τους πράγματα.

Η ενέργεια, ως προϋπόθεση για έξοδο από την κρίση, είναι εθνικό θέμα ύψιστης σημασίας.

Η κλιματική αλλαγή είναι μπαρούφα που για λόγους διεθνών σχέσεων ίσως, τονίζεται το ίσως, να χρήζει ειδικής μεταχείρισης για να τα έχουμε καλά με κάποιους, πχ Γερμανούς, και να τους δουλεύουμε, να ανταποδίδουμε δηλαδή το δούλεμα.

Το περιβάλλον είναι διαχρονική και διακλαδική αξία που όλα τα υπουργεία θα έπρεπε να λαμβάνουν υπόψη στην λειτουργεία τους. Δεν χρειάζεται υπουργείο για το αυτονόητο, όπως πχ την καθαριότητα.

Οσο για την επιδότηση ΑΠΕ, επιδότηση ίσον λαμογιά. Θα πάρει μειρκούς μήνες ακόμα αλλά θα γίνει κατανοητό και στον πιο στόκο πολιτικό.

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

Το κράτος μέσω του ΥΠΕΚΑ οφείλει να ενημερώσει άμεσα την κοινωνία για τον κίνδυνο και να μην αφήνει τους πολίτες και τους αγρότες να βγάζουν ή να αγοράζουν άδειες για φωτοβολταικά.
Αν δεν το κάνει, θα επαναληφθεί η πικρή ιστορία του 1999, όπου οι τραπεζες μέχρι το "παρά-ένα" δάνειζαν αφειδώς μετοχοδάνεια και το κράτος σιγοντάριζε εκθειάζοντας την ανάπτυξη της χωρας μέσω χρηματιστηρίου.
Σήμερα οι τράπεζες δανείζουν αφειδώς πρασινα δάνεια και οι κυβερνώντες σιγοντάρουν με το σύνθημα της πρασινης ανάπτυξης.
Η χώρα είναι χρεωκοπημένη και δεν αντέχει την συνεχιση της πολυτέλειας των ΑΠΕ. Πρέπει το επίσημο κράτος να ενημερώσει τους υποψήφιους "επενδυτές" αμέσως. Δεν αρκεί μια αρνητική-προειδοποιητική έκθεση της PWC που μνημονεύται σε μονόστηλα εφημερίδων.

archaeopteryx είπε...

ανώνυμε 3.41, για λόγους που δεν γνωρίζω, το σχόλιό σου είχε πάει στα ....ανεπιθύμητα, και το επανέφερα με καθυστέρηση.

Επί της ουσίας, κάποιος που υπογραφει σύμβαση με ημιχρεωκοπημένο οργανισμό για 20 χρόνια, σε χώρα με επενδυτικό ορίζοντα 3-4 χρόνων, το αντικείμενο της οποίας (σύμβασης) εξαρτάται από πρόσθετη υπερφορολόγηση ή υπερχρέωση φτωχών, θα έπρεπε να "προσέχει". Ειδικά όταν αυτού του είδους οι συμβάσεις την έχουν (την είχαν) ήδη πατήσει στο εξωτερικό.

Όσο περνάει από το χέρι μου θα κάνω ό,τι μπορω να μην πλήρωσω τέλη υπέρ ΑΠΕ και θα διατυμπανίζω ότι ο,τιδήποτε επικαλείται την κλιματική αλλαγή σαν θέμα στην Ελλάδα του 2012, είναι απάτη. Θα έλεγα ότι πρέπει να πυροβολείται, αλλά δεν το λέω γιατί θα ήταν προτροπή σε βία.