Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Αλλαγές σε θέματα ενεργειακής πολιτικής και ΔΕΗ προανήγγειλε ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά... τι λένε οι δικοί του...


http://www.energypress.gr/news/Allagh-energeiakhs-politikhs-proanhggeile-o-Antwnhs-Samaras

Αρχίζω να παίρνω θάρρος ότι υπάρχει ελπίδα, και ελπίζω να τον αφήσουν οι Ευρωπαίοι, οι διάφοροι παρασιτικοί ενεργειακοί βαρόνοι, η WWF, και ο διαπλεκόμενος κομματικός μηχανισμός της ΝΔ.

Η ανάπτυξη χρειάζεται εμπιστοσύνη, χαμηλή φορολογία, και φτηνή και απρόσκοπτη ενέργεια. Και οι Ισπανοί, και οι Σουηδοί, και οι ...Γερμανοί το έχουν πει, ότι οι ΑΠΕ σκοτώνουν την ανταγωνιστικότητα, διώχνουν την βιομηχανία, αυξάνουν την ανεργία (και δεν κάνουν τίποτα για το CO2, αν υπάρχουν ακόμα αφελείς που τους νοιάζει το CO2).

Όχι στον αυτοσκοπό της σαλαμοποίησης της ΔΕΗ. Χάρη στην "κακιά" ΔΕΗ καταφέραμε να υπάρχουμε, και η ΔΕΗ δεν είναι ούτε EDF, ούτε Ε.ΟΝ, για να την ...απελευθερώσουμε. Αν δεν είχαμε ΔΕΗ και εάν δεν είχαμε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, θα έπρεπε να ξανάρθουν να μας τις ξαναφτιάξουν.  Η ΔΕΗ δεν πρέπει να είναι χώρος παρκαρίσματος κομματικών αέργων (και φρούτων), αλλά η λύση δεν είναι η διάλυση.

Ναι σε νέα λιγνιτωρυχεία, κι ας μάθουμε από λάθη του παρελθόντος.
Ναι στον λιθάνθρακα, δείτε το Drax, εάν φοβάστε. Με σύγχρονη αντιρυπαντική τεχνολογία.
Ναι στον διάλογο για την πυρηνική.  Εγώ δεν κολλάω να πω "ναι στην πυρηνική", και δεν ντρέπομαι να πω ότι έχει ρίσκα και ότι να σηκώνεσαι από το κρεβάτι σου το πρωί έχει ρίσκα.
Ναι στην φτηνή και απρόσκοπτη ενέργεια.

Για ΑΟΖ και τέτοια εγώ δεν ξέρω, αλλά η ...Δύση κάτι θα ξέρει.

Θα χαιρόμουν να άκουγα "Όχι στην πράσινη απάτη των ΑΠΕ".  Απάτη είναι. Δεν παράγουν σημαντικό ρεύμα οι ΑΠΕ, καταστρέφουν την Ελλάδα, είτε είναι η Ελλάδα τα βουνά της ή τα νησιά της, δεν μειώνουν CO2, τα δικαιώματα CO2 πρώτα ο Θεός μάς αφήνουν χρόνους.

Είδα, βέβαια, και τι λέει ο Μουσουρούλης, και, με το συμπάθιο, έχασα το κέφι μου και ξανάρχισα να σκέφτομαι την Αλέκα. Ποσώς με ενδιαφέρουν οι Δανέζικες ιδεοληψίες, που παριστάνουν τις Ευρωπαϊκές. Θα χαρώ να εξαφανιστούν όλες οι ΑΠΕ, και να παλουκωθούν οι ΑΠΕτζήδες στις υπάρχουσες (αυτό το πήρα από τους Μανιάτες), και στο θέμα του Πρότζεκτ Χέλιος, με το συμπάθιο товарищ, είμαι με τον Καμμένο. Και αφού επικαλείται "στρατηγικό σχεδιασμό", με 2.000 MW νέα ισχύ βάσης είτε από λιγνιτοκάρβουνο, είτε από πυρηνικό, θα περισσεύει ρεύμα να γυρίζουμε τις φτερωτές με μοτέρ όταν δεν φυσάει.  Και ας θυμηθεί ότι 2.000 αιολικά μεγαβάτ είναι, ενεργειακά, παντελώς άχρηστα και κοστίζουν €3-4 δις!  Και ας θυμηθεί ακόμα ότι τα καλώδια για την ανισορροπία που επικαλείται, ήδη υπάρχουν, άρα μην λύνουμε ανύπαρκτα προβλήματα. Αν μπει πυρηνικό στην Θράκη, ναι, θέλει καμία τσόντα καλώδιο.

Οι πολιτικοί μπορεί να το βλέπουν αλλιώς, αλλά δεν μπορεί να τα έχουμε καλά και με τον θεό και με  τον διάβολο.  Κι αν πάψουμε να βρίζουμε τον Παπακωνσταντίνου ή την Μπιρμπίλη, και τους αντικαταστήσουμε με τον Μουσουρούλη ή τον Καλαφάτη, ή τις ηλιακές βιομαγνητικές παντόφλες, δεν κάναμε τίποτα. Οι ΑΠΕ (αιολικά και φ/β, όπως προωθούνται) για ηλεκτροδότηση δικτύου είναι καλές μόνο για αυτούς που τις εξάγουν. Οι υπόλοιποι είμαστε θύματα.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή είναι η "ανάπτυξη" όπως την εφαρμόζουν στην Αμερική και την οραματίζονται στην Ευρώπη.
"Demand creates jobs. How do we increase demand? We provide assistance where needed to create economic activity where the private sector won’t. We INVEST it in our infrastructure instead of throwing it away in tax cuts. We provide assistance to those in need. Food stamps and Unemployment Compensation, which I am sure you oppose, are two of the best economic stimulants and are backed up by real data. Every dollar spent on food stamps generates about $1.51 in economic activity. Tax cuts are one of the worst returns, creating a net loss in return."

Orestios

Ανώνυμος είπε...

Τι το παιδεύεις? Δεν ψήφισαν τον Νόμο για την Προώθηση των ΑΠΕ? Τον ψήφισαν με τα δύο χέρια. Διακομματικό από τότε στο θέμα αυτό. Και να θέλει ο Σαμαράς να το αλλάξει είναι πολλά τα λεφτά. Από την στιγμή που ο Άκτωρ παντρεύτηκε την Ελληνική Τεχνοδομική, οι μάσκες έπεσαν σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί εμένα μου φαίνεται ότι τα είπε για να τα πει, όπως (ξανα)είπε για την περίφημη "επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου", που είδαμε πώς την έκανε στο Μνημόνιο 2;

Ακόμη και εάν υποθέσουμε ότι ο Σαμαράς έχει καλές προθέσεις (ας το υποθέσουμε), ο τρόπος υλοποίησης των καλών προθέσεων είναι τέτοιος που τελικά καταλήγει να εξυπηρετεί αυτούς που έχουν κακές προθέσεις. Είναι μάλιστα τόσο διστακτικές και λάθος δομημένες οι κινήσεις του, που λες "είναι δυνατόν να μην ξέρει να κάνει το στοιχειώδες;" και αρχίζεις να αμφισβητείς τις προθέσεις του.

Εδώ χρειαζόμαστε ανθρώπους με ανάστημα, ικανούς να πουν ένα δυνατό "όχι" εκεί που χρειάζεται. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να είναι τέτοιος ο Καμμένος, ίσως ούτε ο Τσίπρας, η δε Αλέκα, δεν το συζητάω, τρέμει και μόνον στην ιδέα να χρειαστεί τα "αγωνιστικά" της "όχι" να τα πει και πραγματικά. Όμως είναι ανάγκη να τελειώνουμε με τον ελλαδικό καθεστωτισμό και αυτό θα αρχίσει με την αποδόμηση - για τους σωστούς λόγους - ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Τα ενεργειακά είναι ένας σωστός λόγος. Και όπως λέει και ο φίλος παραπάνω, μην το παιδεύεις, τον νόμο για τις ΑΠΕ τον υπερψήφισε η ΝΔ.

archaeopteryx είπε...

Δεν μου λύνει το θέμα τι να ψηφίσω... Ίσως χρειάζεται δημοσκόπηση με ερώτημα "τι ψηφίζετε για την αποδόμηση - για τους σωστούς λόγους - ΠΑΣΟΚ και ΝΔ".

Και όπως πάμε, σου υπογράφω ότι μετά τις εκλογές, θα εμφανιστεί ξανά το ίδιο πρόβλημα ρευστότητας, που δεν φύγει, απλά "ξεχνιέται" και εκβιαζόμενοι θα ξαναπάμε σε Παπαδήμους.

Ανώνυμος είπε...

Το ΠΑΣΟΚ είναι καλό στη μάσα, καταστροφή στη λάτζα. Η ΝΔ, καλή στη μάσα (προσοχή στη μονοφαγία όμως) αλλά μένει να δούμε πως θα τα πάει στη λάτζα. Ο Σαμαράς είναι λίγος για λάτζα, αλλά δεν θα κρατήσει και πολύ. Ας του δώσουμε όμως μια ευκαιρία!!!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν κατεβαίνεις εσύ να τους αντικαταστήσουμε με σένα;

Αλέκα ή Πάνος, πού θα σε βρούμε να σε σταυρώσουμε;

archaeopteryx είπε...

οι αρχαιοπτέρυγες είναι αρχαιοπτέρυγες επειδή δεν συμμετέχουν. Τι ωραία που είναι να πετάς στα Ιουράσσια σύννεφα...