Κυριακή 8 Απριλίου 2012

"O τέως καθηγητής πίσω από την νεόπλουτη (upstart) τράπεζα"

"Ο αγοραστής που φαίνεται στα χαρτιά ήταν ένας Λιβανέζος επιχειρηματίας με βάση το Λονδίνο που ονομαζόταν Philip Moufarrige. Εννέα ημέρες μετά την αγορά του κτιρίου, ο Moufarrige πουλάει στην Πειραιώς για 2,65 εκατ. ευρώ το κτίριο. Το πρακτορείο Reuters επικοινώνησε με το δικηγόρο του Λιβανέζου επιχειρηματία ο οποίος εξήγησε ότι ενώ το διαβατήριο αλλά και τα οικογενειακά του στοιχεία τα οποία φαίνονται στα έγγραφα πώλησης ήτανε σωστά, η διεύθυνσή του στο Λονδίνο αλλά και τα χαρτιά της αγοράς ήταν λάθος. «Δεν είχα ποτέ στη ζωή μου ιδιοκτησία στην Αθήνα. Όλο αυτό έγινε εν αγνοία μου» λέει ο Λιβανέζος επιχειρηματίας"

http://athenstock.blogspot.com/2012/04/special-report-greek-bankers-secret.html

http://www.reuters.com/article/2012/04/02/us-greece-piraeus-idUSBRE83107P20120402

http://www.koutipandoras.gr/?p=18094

Η μοιραία 18η Μαρτίου 2000

Σαφώς και κάποιος αποφάσισε να κρεμάσει, λίγο ή πολύ, τον κ. Σάλλα. Ο κ. Σάλλας έκανε αρκετό κόσμο πλούσιο, και χαντάκωσε επίσης αρκετό κόσμο.  Προσωπικά πιστεύω ότι ενώ σαφώς και ο ίδιος, ο τέως καθηγητής, έγινε πλούσιος και απέκτησε δύναμη, από την φούσκα που βοήθησε να φουσκώσει, και από τα διάφορα deals του, ο ίδιος μάλλον βιτρίνα άλλων είναι. Κάτι σαν άλλους περαστικούς και λιγότερο περαστικούς διάττοντες αστέρες της μεταπολίτευσης...   Τώρα, κάποιος που ενοχλήθηκε, είτε από το παρελθόν, είτε από το παρόν, του τραβάει το χαλί, ή του χτυπάει το καμπάνακι.  Εγώ απορώ (μα πραγματικά απορώ) πώς στέκεται ακόμα στα πόδια του. Προφανώς έχει και πλάτες. Και έτσι και ανοίξει και το στόμα του... Εκτός εάν ο ενοχλημένος δεν είναι από μέσα... Μία γεύση εδώ και εδώ.  Τον βοηθητικό ρόλο του στην πρώτη αρπαχτή του 1999-2000 τον ανέφερα ήδη, στην μοιραία 18η Μαρτίου του 2000. Ο ρόλος του στην δεύτερη αρπαχτή είναι επίσης γνωστός:


O τίτλος της ανάρτησης είναι από το άρθρο του Reuters. 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπαρχουν αλλες λυσεις με πληρη αυτονομια απο την ΔΕΗ

http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=44225:2011-09-12-110000&catid=35:ekpompes&Itemid=222

nikos είπε...

δίχως την διαπλοκή Νομικών δεν γίνεται τίποτα

http://www.nomosphysis.org.gr/articles.php?artid=4336&lang=1&catpid=1

Ανώνυμος είπε...

Κυριοι (για να μην πω μαλάκες) σταματηστε την κακή νοοτροπία να κάνετε links από αλλά sites, σε άλλα sites.

Γράψτε άποψη ή λακωνικό σχόλιο, ή μην ποστάρετε τίποτα.

Αρχαιοπτέρυξ συγχαρητηρια για την εξαιρετική δουλειά σου.

Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ αναμενόμενη την ενασχόληση της ΜΚΟ Νόμος και Φύση σχετικά και με την κλιματική αλλαγή.
Οι σύχρονες ανάγκες της φύσης άλλωστε ήταν εξ αρχής το θεματικό της αντικείμενο.
Παλαιότερα είχε ασχοληθεί - μελετήσειπαραμέτρους διασυνοριακών προγραμμάτων (του Υπουργείου Εξωτερικών, της Ε.Ε., του ΟΟΣΑ κλπ)ενώ παράλληλα είχε αρκετές ευκαιρίες να εκτιμήσει τις γνώσεις και τις απόψεις των περιβαλλοντικών ΜΚΟ.
http://www.nomosphysis.org.gr/show.php?catid=7&lang=1