Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Τώρα και με δικαστική απόφαση: Τα αιολικά δεν μπορούν να είναι ισχύς βάσης


Στην Πολιτεία του New Hampshire των ΗΠΑ:  Στην αδειοδότηση του πυρηνικής μονάδας του Seabrook, ένας συνασπισμός "οικολόγων" με το όνομα Beyond Nuclear απαίτησε να συμπεριληφθούν και αδειοδοτήσεις αιολικών μαζί με το πυρηνικό, σαν "εύλογη εναλλακτική λύση" (reasonable alternative).  Η Αμερικανική Πυρηνική Ρυθμιστική Αρχή (Nuclear Regulatory Commission) απέρριψε αρχικά το αίτημα  συμπερίληψης αιολικών με την αιτιολογία ότι τα αιολικά, σε αντίθεση με τα πυρηνικά,δεν μπορούν να είναι ισχύς βάσης, λόγω της διαλείπουσας φύσης της αιολικής ενέργειας, χωρίς την απαραίτητη τεχνολογία αποθήκευσης ρεύματος, και αυτή η τεχνολογία αποθήκευσης δεν έχει αποδειχθεί ακόμα. Η Beyond Nuclear προσέφυγε, και η προσφυγή απερρίφθη. Το Seabrook (από ό,τι λέει η απόφαση) παράγει σημαντικό ποσοστό της ηλεκτροδότησης σαν ισχύ βάσης, και τα αιολικά δεν μπορούν να είναι ισχύς βάσης και επομένως  ...απορρίπτεται.

http://www.windaction.org/?module=uploads&func=download&fileId=2363
http://pandorasboxofrocks.blogspot.gr/2013/01/can-wind-energy-serve-as-base-load-power.html

Φωτογραφίες από τα βουνά του New Hampshire
Φωτογραφίες από το Seabrook  Έχει και διαδηλωτές με πλακάτ "No More Fukushimas!". Θα με τρελάνουν οι απανταχού οικολόγοι. Το New Hamphire δεν είναι ούτε σεισμογενές, ούτε καν παραθαλάσσιο...

Μην αρχίσουν οι καλοθελητές να λένε ότι είναι "φιλο-πυρηνικός"... Δεν είμαι αντι-πυρηνικός, αλλά για την τσέπη της Ελλάδας είμαι λιγνιτκότατος. Και λιθανθρακικός. Και εάν έχουμε πολύυυ και φτηνόοο αέριο για κάψιμο, καλό και αυτό.  Τα αιολικά δεν είναι ούτε ισχύ βάσης ούτε ισχύ αιχμής. Είναι ισχύς έγχυσηςΠαρασιτική ισχύς.  Ακριβές εικαστικές παρεμβάσεις. Ακριβαίνουν το ρεύμα χωρίς να υποκαθιστούν συμβατικές πηγές ή έστω καύσιμα σε ποσοστά πέρα από τα μονοψήφια. 7% Στην Γερμανία, τίγκα στα αιολικά.

2 σχόλια:

petrolhead είπε...

κοιτα να δεις που τα καρακωλια της ουασιγκτον θα πεσουν να τους φανε τωρα

archaeopteryx είπε...

μα δεν έχουν αρμοδιότητα... Είναι καθαρά Πολιτειακό Θέμα. ΜΟΝΟ αν η NRC θέσει θέμα ασφάλειας