Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Η επιδρομή στο Κυπριακό τραπεζικό σύστημα δεν θα σώσει τις τράπεζες


http://soberlook.com/2013/03/raiding-cypriot-accounts-will-not-save.html

Μπορεί η Κύπρος να πάρει ό,τι πάρει από τους μεγάλους τραπεζικούς λογαριασμούς της, αλλά αυτό δεν θα σώσει το τραπεζικό της σύστημα (που είναι και ασήμαντο για την ΕΚΤ) Λογικά, ό,τι περιορισμοί και να μπουν στις συναλλαγές θα υπάρξει φυγή κεφαλαίου, που από μόνη της θα κάνει ακόμα πιο δύσκολη την ενδιάμεση χρηματοδότηση από την ΕΚΤ. Και για την ΕΚΤ θα είναι πολιτική η απόφαση να "κρατήσει" ή όχι την Κύπρο.

Αν και μου φαίνεται εμένα ότι άλλο είναι το πρόβλημα της ΕΚΤ, και προφανώς άλλος ο στόχος της Τρόϊκα, σε συνεργασία και κατά τα λεγόμενα του Prof. Moriarty με τους Ρώσους. Η Αγγλία δεν έχει πια λόγο να σκίζεται για τον δρόμο για την Ινδία, όπως το 1800 ή το 1900 και μάλλον και το Ισραήλ θα έχει ανασφάλειες.

3 σχόλια:

spiral architect είπε...

Απ, ότι διάβασα υπάρχουν πολλοί τρόποι να βγάλεις τα δεσμευμένα λεφτά απ' τους λογαριασμούς χωρίς ΑΤΜ, γκισέ και εμβάσματα. Απλώς δεν τους ξέρουμε εμείς οι αδαείς.
Άκουσα επίσης ότι η "πληγή" της Κύπρου (όπως εδώ είναι οι ΔΥ) είναι οι τραπεζικοί που αριθμούν κοντά στις 7000 κεφάλια σε ένα πληθυσμό 838.897 (από Wiki το τελευταίο - απογραφή του 2011) κεφαλιών.
Ηλθεν και αυτωνών η ώραν τους!

Παλιός συμφοιτητής Κύπριος μηχανικός μου έλεγε ότι, οι ημικρατικές υπηρεσίες τους (όπως λένε εκεί τις ΔΕΚΟ) η ΑΗΚ και η Cyta, στελεχώνονται από πολλούς Ελλαδίτες μηχανικούς, που καλοπληρώνονται μάλιστα πολύ περισσότερο από τον αντίστοιχο ΔΕΗτζή, ή ΟΤΕτζή, λόγω έλλειψης ντόπιων. Ανέκαθεν οι κουμπάροι προτιμούσαν τα οικονομικά και τα νομικά. ...

Ζωή σε λόγου τους (μας)!

spiral architect είπε...

Καρτέσιος λαύρος:
Όσο δε γουστάρω να υπερασπίζομαι τον ΣΥΡΙΖΑ, άλλο τόσο δε γουστάρω να κρύβουν όλοι οι άλλοι τις δικές τους μαλακίες κάτω από τον ΣΥΡΙΖΑ.

archaeopteryx είπε...

μ΄ αρεσει ο τύπος... ή μ αρέσει το όνομά του...