Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Αρλουμπολογίας το ανάγνωσμα, πρόσχωμεν, σειρά έχει ο Σύριζα!


http://www.energypress.gr/news/SYRIZA:-H-prowthhsh-twn-APE-paramenei-strathgikh-mas-epilogh

Αν ο Σύριζα έλεγε τέτοια πράγματα το 2005 ή το 2007, που η προπαγάνδα για τις ΑΠΕ και το Ανθρωπογενές Θερμοκήπιο ήταν στο φουλ, θα κόλλαγε, ακόμα κι αν διαφωνούσε κανείς. Τότε ήταν δύσκολο και να διαφωνήσεις, απλά γιατί ο πολύς κόσμος δεν ήξερε. Δεν είχαν μαθευτεί ένα σωρό πράγματα... Αλλά τώρα...; Που τους ήρθε;

Η εξήγηση είναι απλή και εύκολη. Όποιος νομίζει ότι πλησιάζει στην καρέκλα, πρέπει να προσκυνήσει, και να πει το Πιστεύω της Γερμανικής Θρησκείας. Και ο Σύριζα που φαντασιώνεται και αυτός λέει το "Πιστεύω". Αλλά, έλεος, είναι 2013!

1. Όπου μπήκαν και μετρήθηκαν, και στην Γερμανία, οι ΑΠΕ φάνηκαν (α) ενεργειακά ασήμαντες (χαμηλά ποσοστά πραγματικής ηλεκτροδότησης, κατά περίπτωση), (β) πανάκριβες (με εκθετικά αυξανόμενο κόστος, όσο περισσότερες μπαίνουν, (γ) ατελέσφορες στην αδυναμία τους να υποκαταστήσουν συμβατικές μονάδες. Απόδειξη για όλα αυτά, η ίδια η Μητρόπολη της Πρασινάδας, η Γερμανία. Δείτε την προηγούμενη ανάρτηση καθ' εαυτή και για τις παραπομπές της.


2. Είναι σαφές ότι όλη αυτή η Πρασινάδα είναι η νέα Πολιτική Ορθότητα, ή Ιδεολογία, ή Θρησκεία που πάει με την μουσική υπόκρουση της 9ης Συμφωνίας και που προσπαθεί να δώσει ταυτότητα στην Ευρώπη.  Μόνο που ειδικά οι ΑΠΕ σχεδόν έχουν πάψει να είναι της μόδας... Αργά ξύπνησε ο Σύριζα -- εκτός εάν μερικοί μερικοί στον Σύριζα έχουν "δουλειές"... Τι κόμμα "εξουσίας" θα ήταν χωρίς δουλειές;

3. "...Οι ΑΠΕ, στις οποίες σύμφωνα με τη δική μας θεώρηση κεντρικό ρόλο παίζουν πολιτικές εξοικονόμησης και ενεργειακής αποδοτικότητας, αποτελούν προνομιακό πεδίο για τη σύνδεση της αναπτυξιακής προοπτικής με την οικονομία των αναγκών και την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας. Μια τέτοιου είδους επιλογή  προϋποθέτει  τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων αλλά και  την αποκέντρωση των ανθρώπινων  δραστηριοτήτων, στο πλαίσιο μιας βιώσιμης και ανθρώπινης ανάπτυξης..."  Ούτε ο Τσοχατζόπουλος δεν είχε τόσο ξύλινη γλώσσα. Ούτε ο ΓΑΠ δεν έλεγε τέτοιες μακακίες... Μπορεί και να διασκεδάσω με τον Σύριζα... Θα μου πείτε, που χάθηκαν όλοι αυτοί οι τέως Πασόκοι;... Ο έλεγχος του αέρα, πανάσχετοι, είναι να δώσεις 1-2 εκατομ. ευρώ για ένα αιολικό του 1 μεγαβάτ, και να μην έχεις ρεύμα το 80% του χρόνου, και το 20% να είναι τυχαίο, μεταβλητό, και πανάκριβο. Ο έλεγχος του ηλίου, είναι να δώσεις κάτι παραπάνω, και να έχεις ισχύ αιχμής 10-4 το καλοκαίρι, μικρότερη απάτη, αλλά είστε άφραγκοι, ρωτήστε τον Μηλιό. Ή θα φορολογήσουμε τους πλούσιους να βάλει ο λαός φουρφούρια;

Το βράδυ, σπίτι σας, θέλετε ρεύμα ή όχι; Θέλετε να υπάρχει βιομηχανία ή όχι;  Θα πληρώνετε το ρεύμα 2, 3, 5 φορές πάνω για να ΜΗΝ έχετε ρεύμα; Μάλλον ξέρετε ότι δεν θα γίνουν εκλογές, ή, εάν γίνουν, δεν θέλετε να βγείτε, και λέτε αρλούμπες εκ του ασφαλούς... Και με το αζημίωτο μάλλον... Τόσο άσχετοι αποκλείεται να είστε.


Προτείνω ο Σύριζα να δώσει το καλό παράδειγμα και να ηλεκτροδοτήσει τα γραφεία του με ΑΠΕ, και να πληρώνουν τον λογαριασμό τα μέλη του. 200, 300, 400 η μεγαβατώρα (50 κάνει, 35 ήταν όταν ήρθε η Μπιρμπίλη), για να ΜΗΝ έχει ρεύμα. Προτείνω όποιος ηλίθιος θέλει ΑΠΕ, να βάλει ΑΠΕ και να τις πληρώνει κιόλας.  Ο παραπάνω πίνακας είναι από την ...Αμερική, εμείς εδώ δεν έχουμε ούτε πολύ ούτε φθηνό αέριο (και το κάρβουνο ΔΕΝ είναι καν όσο ακριβό λένε ότι είναι, Ομπάμα γαρ).  Αλλά όλα τα άλλα τα έχουμε. Περιμένω νέα...

Τα νέα είναι ότι ο Σύριζα ήρθε στα ίσα του. Ρωτήστε τον Σύριζα:
1. Τι πιστεύει για τις Σκουριές
2. Τι πιστεύει για ΕΥΔΑΠ/ ΕΥΑΘ
3. Τι πιστεύει για την Θράκη (ή την ...ΑΟΖ)
4. Τι πιστεύει για τους ΔΥ και τον ελάχιστο μισθό.
Ρωτήστε.

10 σχόλια:

George Mantjoros είπε...

Καλα ....δεν πίστευω να πάρεις μια τεκμηριωμένη απάντηση,αν και γνωρίζω-εις, καλά οτι σε διαβάζουνε και οι Συριζαίοι!!
Ατιμη διαπλοκή μερικοί είναι δεμένοι χειροπόδαρα !!!!

Πειραχτήρι είπε...

Αρχαίε, ρίξε μια ματιά εδώ:
http://tvxs.gr/news/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD/%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%C2%AB%CF%80%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%B1%CE%90%CE%B4%CE%B1-5%C2%BB

Οι Οικολόγοι-Πράσινοι κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξή του στη μονάδα ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 5. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος απαντά:
"Δεν μπορεί να υπάρξει 100% παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ. Αυτό το μαθαίνουν οι φοιτητές στο πρώτο έτος του Πολυτεχνείου, για να μην πω στο Γυμνάσιο, όταν κάνουμε Φυσική. Διότι οι ΑΠΕ θέλουν και μονάδες βάσης, άρα δεν μπορεί να λειτουργήσει κανένα ηλεκτρικό σύστημα σε καμία χώρα του κόσμου χωρίς μονάδες βάσης.
Δεύτερον, οι μονάδες βάσης πρέπει να είναι τέτοιες ώστε να ρυπαίνουν όσο γίνεται λιγότερο. Η νέα μονάδα «Πτολεμαΐδα 5» είναι μελετημένη να γίνει με τις πιο σύγχρονες μεθόδους, θα ανασάνει την επιβαρημένη περιοχή, καθώς θα κλείσουν παλιές μονάδες. Άρα το περιβάλλον βελτιώνεται στην περιοχή.
Τρίτον, η αύξηση της παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ πρέπει να γίνεται προγραμματισμένα και σταδιακά και με τρόπο που δεν θα επιβαρύνει την τιμή του καταναλωτή. Διότι σήμερα αν υποθέσουμε ότι μπαίνουν στο σύστημα μια στιγμή μόνο από ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά, η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος θα εκτοξευτεί».
Συνεπώς δεν αντέχει σε καμία σοβαρή κριτική η ανακοίνωση των Οικολόγων. Έγινε για να γίνει, για να πουν μόνο ότι εμείς είμαστε με την καθαρή πράσινη ενέργεια. Εμείς θέλουμε να προστατευτεί το περιβάλλον, αλλά συγχρόνως πρέπει αυτό που λέμε να στηρίζεται επιστημονικά και να βρούμε εκείνο το μίγμα καυσίμου, το οποίο θα δίνει το βέλτιστο αποτέλεσμα από άποψη περιβάλλοντος, αλλά και με τη βέλτιστη τιμή για τον καταναλωτή».

Ο κ. Πετράκος καλεί με τη σειρά του τους Οικολόγους να απαντήσουν αν «μπορεί να υπάρξει ηλεκτρικό σύστημα σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου μόνο με ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκάς». «Δεν μπορεί», συνεχίζει ο ίδιος. «Ο λιγνίτης είναι εγχώριος πόρος, πρέπει να πηγαίνουμε μειούμενοι και με καινούργιες μονάδες. Η καινούργια μονάδα δημιουργεί την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση. Τα υπόλοιπα είναι λόγια για να κάνουμε μια αντιπαράθεση, για να φανούμε ότι κάτι διαφορετικό λέμε».

katalytikos είπε...

Το σύστημα που στήριζε τους ¨πράσινους¨ στο ΠΑΣΟΚ έχει μετακομίσει ήδη στο ΣΥΡΙΖΑ.

archaeopteryx είπε...

ενθαρρυντικό αυτό, Πειραχτήρι, θα το ανεβάσω. Ο τύπος που έγραψε αυτά που λέει το ενερτζυπρες, ποιός είναι?

Ανώνυμος είπε...

Τον ΣΥΡΙΖΑ τον χαρακτιρίζει ο ερασιτεχνισμός και ο δογματισμός, όχι η διαπλοκή. Αυτή έρχεται αργότερα, όταν έχεις υπό τον έλεγχό σου το γκουβέρνο.

Στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν άνθρωποι βέβαια που γνωρίζουν το θέμα της ενέργειας, αλλά οι περισσότεροι στην ηγετική ομάδα το βλέπουν, όπως σχεδόν όλα τα θέματα, κυρίως σαν PR, όχι σαν πολιτική.

Έτσι, εκ των πραγμάτων ο ΣΥΡΙΖΑ περιορίζετε στο πιασάρικο και το καλοδεχούμενο. Οπότε σαν αντιπολίτευση κάνουν ότι κάνουν όλοι. Πουλάνε αυτό που αγοράζεται.

Πως θα 'ναι όμως σαν κυβέρνηση? Αν ο προγενέστερος βίος έχει προβλεπτική αξία για τον μεταγενέστερο, μάλλον χάλια. Όμως πάντα υπάρχει και η ελπίδα για μια ευχάριστη έκπληξη...

Ανώνυμος είπε...

Προς το παρόν βλέπω τους νεόπτωχους φωτοβολταικούς να σφαγιάζονται και τις ΤΕΡΝΕΣ και ΣΜΕΡΝΕΣ της διαπλοκής να βάζουν νομοθετικές ρυθμισεις υπερ τους για τα αιολικά τους και να γινονται και εργολαβοι ρυπογονων. Μονά-ζυγά δικά τους !
Οταν φτανει ο Σο'ι'μπλε (!!!!) να κατηγορεί την οικονομική ελίτ της Ελλάδας για την κατάντια της... αρκεί!

Υ.Γ. Η Τερνα προσέλαβε το 2012 τον γιό του Παπαδημούλη!!!!
Αυτό για τους αφελείς που πιστευουν οτι οι Συριζαίοι είναι αγνές παρθένες.

Η χώρα πλέον χρειάζεται ΧΟΥΝΤΑ για να συνέλθει. ¨Ομως δεν υπάρχουν πια τάνκς.
Προσωπικά ελπίζω στους ξένους της Τρόικας

Ανώνυμος είπε...

Ο ανώνυμος στο 7:46 είναι χαρακτηριστικό δείγμα ανθρώπου που προσπαθεί να θολώσει τα νερά...

Η διαπλοκή ελέγχει πάντα όλα τα κόμματα που διεκδικούν την εξουσία. Δε περιμένει πότε θα την πάρουν για να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις... Και είναι γεμάτος ο ΣΥΡΙΖΑ με πουλημένα τομάρια, είτε πρώην ΠΑΣΟΚους είτε όχι...

Αντκαν είπε...

Μη με κουρντίζεις με τον Συριζα γιατί θα πάρω φόρα

Ο Τσίπρας θέλησε απέναντι στην επιβλαβή, σύμφωνα με μελέτη του Α.Π.Θ. για το περιβάλλον επένδυση στη Χαλκιδική, να αντιδιαστείλει μια κυοφορούμενη αλλά κολλημένη πράσινη επένδυση και μάλιστα από… Γερμανούς.

Έτσι επικαλέστηκε τα εμπόδια που συναντά η Deutsche Aeolia από κυβερνητικούς παράγοντες…

ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΑΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΤΗΣ Deutsche Aeolia “δεν συναντούν εμπόδια” από κυβερνητικούς παράγοντες αλλά ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ.

Τρία από τα “αιολικά ..του Τσίπρα” χωροθετούνται εντός της περιοχής προστασίας της φύσης (ζώνη 3.ΙV) του οικολογικού πάρκου Πάρνωνα-Μουστού !

Μόλις προ ολίγων ημερών συζητήθηκε στο ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης 150 κατοίκων της περιοχής του Πάρνωνα για την ακύρωση της ΑΕΠΟ τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων για αιολικό σταθμό θυγατρικής της EDF όπου επικαλεστήκαμε ανεπίτρεπτη μετατροπή προς το χείρον των επιτρεπόμενων δραστηριοτήτων εντός του συνόλου της περιοχής του οικολογικού πάρκου του Πάρνωνα..Το προμοτάρισμα των αιολικών της Deutsche Aeolia υποσκάπτει τον αγώνα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Καρίτσας-Πελετών-Κουνουπιάς – Καλλιθέας και θα υπάρξουν συνέπειες για τον Συριζα.

Το τραγικό είναι ότι αυτή η πτυχή, δηλαδή ότι τα τρία από τα αιολικά του Τσίπρα συνιστούν μη επιτρεπόμενες δραστηριότητες βάσει του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου περιβαλλοντικής προστασίας και ότι για τα άλλα τρία υπάρχει αρνητική γνωμοδότηση ΡΑΕ (για αυτά γύρω από την Καρίτσα Λακωνίας) έχει αποκρυβεί από το σύνολο του ημερήσιου και Κυριακάτικου Τύπου

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολλοί Συριζαίοι στις πράσινες μπίζνες. Α ρε Μαύρε-Γκουλέ πρωτοπόρε στα λαδώματα του Άκη.

Ανώνυμος είπε...

Στην αρχική μελέτη του πάρκου του Πάρνωνα οι οικολόγοι μελετητές είχαν σχέδια να απαγορεύσουν την βοσκή και το βάδισμα εκτός προκαθορισμένων μονοπατιών για προστασία της.... ορχιδέας.

Φάτε τώρα φουρφούρια και να δούμε πόσο αυτά θα σεβαστούν τις ορχιδέες. Οί ίδιοι που τώρα υποστηρίζουν τις ΑΓ τότε υποστήρισαν τις ορχιδέες. Σιχαμαιρά υποκείμενα.

Kaymakchalan