Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Η μάχη για τις Τράπεζες -- Κύριοι βιομήχανοι και επιχειρηματίες: Θα σάς κλείσουν μέσω ελέγχου τραπεζικού συστήματος


Είχαμε δημοσιονομικό κενό και ξαφνικά, Κυριακάτικα, το δημοσιονομικό κενό έχει καλυφθεί... Πραγματικά, στα χαρτιά, στο "θα" δεν έχει σημασία. Μάλλον δέχθηκε η Τρόϊκα να κάνει τα στραβά μάτια ή να δεχτεί κάποιο "θα" με αντάλλαγμα την ΕΤΕ και την Γιουρομπάνκ, αλλά χωριστά, σε δύο μπουκιές, μαζί θα ήταν ίσως μεγάλη (ή και προβληματική) για την Ντόϋτσε Μπανκ, ή όποιον...

Θυμηθείτε την μάχη για την ΑΓΕΤ
Θυμηθείτε τους εκβιασμούς της Κομισιόν για την Ολυμπιακή
Θυμηθείτε το μπλοκάρισμα συγχώνευσης Aegean και Νέας Ολυμπιακής(!)
Θυμηθείτε πώς φαγώθηκε ο ιδιωτικός τομέας από την εποχή της μεταπολίτευσης
Δείτε πώς διαλύεται απελευθερώνεται η ΔΕΗ
Δείτε τι πάνε να κάνουν στα νερά

Οι Τράπεζες είναι τα τελευταία τείχη στην ξηρά.
Μετά είναι τα ξύλινα τείχη, που θα τα ρίξουν με το κλίμα που καλλιεργείται με τις οφσόρ.

Και μετά θα έχουμε γυρίσει όχι στα 1900, αλλά στα 1760.

Όταν φάνε τις Τράπεζες (που έχουν φτιάξει και κλίμα να τις μισούμε) θα ελέγχουν το κεφάλαιο κίνησης, την ρευστότητα, άσε τις επενδύσεις... Η πιο σημαντική ή η πιο ασήμαντη Ελληνική βιομηχανία θα κάνει ΜΟΝΟ ότι συμφέρει την "Κομισιόν", δηλαδή Γερμανούς και Γάλλους. ΔΕΝ ΤΟ ΜΑΘΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΕΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΑ;

Έξω από την Ευρώπη ΤΩΡΑ. Μάς πάνε για διάλυση.  Μπορεί και ο Ερντογάν να είναι καλύτερο αφεντικό (αν δεν είναι ήδη πουλημένος και αυτός στους Γερμανούς).

13 σχόλια:

Πειραχτήρι είπε...

Οι απολύσεις στο δημόσιο, το δημοσιονομικό κενό κ.λπ. ήταν η σάλτσα. Το κυρίως πιάτο είναι η Εθνική και η Eurobank...

spiral architect είπε...

Με μία κίνηση θα αποχαιρετήσετε μεσο-μακροπρόθεσμα τις όποιες καταθέσεις σας ακόμα και κάτω από 100 χιλιάρικα, θα κατεβάσετε ακόμα περισσότερο τα βρακιά σας, θα προσκυνήσετε το Μολώχ του χρήματος, θα γίνετε ζόμπι προσπαθώνυας να βρήτε λεφτα να πληρώσετε την εφορία, γιατί αλλιώς θα στείλουν τον μπράβο. :)

Αυτό δεν θέλατε; Αουντι, Μερσεντέ και εντοιχισμένες Ζήμενς; Μάνατζμεντ, υπηρεσίες και καινοτομία; Τώρα καθίστε και απολαύστε το! Θα το δείξει και το TEDx!
Mε τις υγείες σας (μας)

archaeopteryx είπε...

Ναι πειραχτήρι. Σάλτσα, και συνεχής μοχλός πίεσης.

Με τις υγείες, μας, πράγματι

spiral architect είπε...

Ποιος θα κάνει την κίνηση για να φύγει η Ελλάδα από την ΕΕ ,ρε αρχαιοπτέρυγα; Οι Σαμαροβενιζελοκουβέληδες, ή ο wannabe πρωθυπουργός Τσίπρας και η ανακόλουθη παρέα του;
Βλέπεις άλλη διέξοδο μέσα απ' αυτόν τον κυκεώνα;
Εδώ οι new wave μεταρρυθμιστές πάνε να πείσουν ότι αξίζει να περιμένουμε, γιατί το οικοδόμημα της ΕΕ ήταν η αντίδραση της υγιούς Ευρώπης απέναντι στους δυο ολοκληρωτισμούς:

Το ευρώ, σήμερα, δοκιμάζεται όπως και η Ευρώπη. Οι πολιτικοί της θεσμοί βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή. Η οικονομική κρίση αποτελεί σίγουρα καταλύτη για τις εξελίξεις που θα έρθουν. Τα πάντα είναι ανοιχτά και ρευστά. Ομως, το πολιτικό και συμβολικό κεφάλαιο που έχει επενδυθεί πάνω στην προοπτική της ευρωπαϊκής ενοποίησης και της ειρήνης είναι τόσο μεγάλο, που όποιος το υποτιμήσει, όπως ο συμπαθής Κρούγκμαν, μπορεί να εκτεθεί.

Κατά τα άλλα ο παραπάνω χίπστερ πανεπιστημιακός (OMG!) που έγραψε το παραπάνω πόνημα διδάσκει σε πανεπιστήμια της Πράγας και της Βαρσοβίας αναθεωρώντας την ιστορία. Οσονούπω αναμένεται πόνημά του για τον στυγνό σφαγέα γυναικών και νηπίων της Τριπολιτσάς, Κολοκοτρώνη.

Ξέρεις πόσοι θέλουν να κάνουν καριέρα σε χαλεπούς καιρούς; Ξέρεις τι πληρώνουν γι' αυτό;

archaeopteryx είπε...

αν οι 2-3 τσιφλικάδες το αποφασίσουν, θα δεις για πότε...

Εξάκτινος είπε...

1) Είμαι πεπεισμένος ότι το αντάλλαγμα που έδωσε ο ΓεροΚαραμανλής για να μπούμε στην ΕΕ ήταν η διάλυση της εγχώριας βιομηχανίας.
2) Οι παρόλες περί φορολόγησης των καταθέσεων και άρσης του απορρήτου του τραπεζικού συστήματος είναι για να πετύχουν τον έλεγχο της ροής των κεφαλαίων. Τα φορολογικά έσοδα είναι ελάχιστα. 10% επί του 1-2% των τόκων, ο οποίος τόκος δίδεται για να ισοφαρίζεται ο πληθωρισμός.
3) Κρίση στόχο έχει να βοηθήσει τους Δυτικούς να αρπάξουν ότι μπορούν. Δυστυχώς τους εξυπηρετούν οι πάντες.

spiral architect είπε...

Μόλις έμαθα ότι, χθες βράδυ στο σκάι ο "αντιμνημονιακός-αντιμερκελικός-Λαϊκοδεξιός" Τράγκας έκανε το τραπέζι σε ΧΑβγήτες. Όμορφα! Για να συνηθίσουμε στη θέα των μπράβων που θα κάνουν τις επιδόσεις και θα υλοποιούν τα κατασχετήρια.
(η ιστορία επαναλαμβάνεται)

archaeopteryx είπε...

Όχι μόνο της βιομηχανίας. Θυμίσου την Εμπορική όταν γύρισε ο Καραμανλής από τις διακοπές του στην Γαλλία (τον λένε και Εθνάρχη...). Και ο καυγάς με τον Τσατσο τότε ξεκίνησε. Και οι δύο σε Γαλλικά χεράκια λίγο αργότερα..

Ομολογώ ότι δεν είμαι σίγουρος εάν οι Δυτικοί είναι πισω από όλα αυτά. Σίγουρα με ανοχή, αλλά η συνταγή δεν ξέρω τίνος έιναι

Professor Moriarty είπε...

Ο Αντρέας διέλυσε την εγχώρια βιομηχανία και την αγροτική οικονομία. Ο "έξω από την ΕΟΚ" ήταν αυτός που μας παρέδωσε γυμνούς και φορτωμένους με δάνεια όμηρους στις Βρυξέλες.

Ο Κων.Κ. νομίζω γνώριζε ότι οικονομικά δεν ήταν η ενδεδειγμένη κίνηση, γι αυτό μιλούσε συνεχώς για "λιτότητα". Για γωπολιτικούς λόγους περισσότερο ήθελε την ένταξη.

Το ευρώ επίσης είναι άλλη ιστορία. Η ένταξη στο ευρώ όπως έγινε ήταν η οριστική πράξη παράδοσης της ελληνικής οικονομίας. Ήταν πια θέμα χρόνου. Αντρέας-Σημίτης, οι υπεύθυνοι της οικονομικής και εθνικής υποτέλειας.

Το έξω από το ευρώ και ενδεχομένως από την ΕΕ είναι πια κενό γράμμα. Αν ήξερα ότι υπήρχαν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες αρχαιοπτέρυγες, θα συμφωνούσα με το "έξω", αλλά φοβάμαι ότι είναι ελάχιστο. Και, ναι, με τα σημερινά δεδομένα η μόνη "ορθολογική" λύση θα ήταν συνομοσπονδία με την... Τουρκία. (Βλέπεις καταφέραμε να ξαναγυρίσουμε στο δίλημμα του 1453 και μάλιστα με χειρότερους όρους.... αυτό κι αν είναι ιστορική φάρσα!)

Εξάκτινος είπε...

Ένα κέντρο είναι κι ένα πρόγραμμα εκτελέστηκε σε βάρος της χώρας. Πάνε 50 χρόνια πια και κάνουμε ιστορική ανάλυση.

Σήμερα είδα και τα της επίσκεψης Πούτιν στη Γερμανία. Η εκτέλεση της Κύπρου έγινε με τη συνεργασία της Ρωσίας. Εντελώς αναξιόπιστη ως χώρα.

Professor Moriarty είπε...

Εξάκτινε, αυτό το έγραψα πριν μέρες εδώ ως εκτενές σχόλιο που δημοσίευσε ο αρχαιοπτέρυξ. Με την υπόθεση της Κύπρου επιβεβαιώθηκε μία υπόθεση που είχα κάνει πριν αρκετά χρόνια. Και επιβεβαιώνεται κάθε μέρα. Τίτλος άρθρου της voice of Russia πριν λίγες μέρες, φράση από συνέντευξη του Πούτιν εν όψει της επίσκεψής του στη Γερμανία:

Germany is the leading trade partner and investor for Moscow

http://english.ruvr.ru/2013_04_05/Germany-is-the-leading-trade-partner-and-investor-for-Moscow-Putin/

Ανώνυμος είπε...

Οι Ρώσοι ποτέ δεν ήταν με το μέρος μας, ούτε στο παρελθόν ούτε τώρα.

Για την ακρίβεια μας έχουν προκαλέσει πολλά, πάρα πολλά.

Με πρώτο και καλύτερο τον εμφύλιο.

Ο εμφύλιος ήταν στημένος για να ξεπλύνει τους συνεργάτες των Ναζί. Τόσο απλό.

Η Ελλάδα ήταν συμφωνημένο να περάσει στη Δύση. Οι κομμουνιστές γιατί έκαναν ένα πόλεμο που δεν θα κέρδιζαν έτσι κι αλλιώς;

Για να επιτρέψουν στους συνεργάτες των Ναζί να πάνε με τους αντικομμουνιστές και να "πολεμήσουν για τη πατρίδα", κι έτσι να ξεπλυθούν για όσα έκαναν...

Είναι αστείο να ισχυριστεί κανείς πως ένα εξόφθαλμα ξενόδουλο και δοσίλογο κόμμα όπως το ΚΚΕ, πως ό,τι έκανε το έκανε από μόνο του χωρίς υπόδειξη ή υποστήριξη της ΕΣΣΔ...

Οι Ρώσσοι μας αιματοκύλησαν για να παίξουν τα παιχνίδια τους... Αυτοί είναι οι σύμμαχοί μας, το "ξανθόν γένος"...

Κι όμως υπάρχουν ακόμα ζώα που πιστεύουν σε Ορθόδοξα τόξα κι άλλες τέτοιες μλκς...

Αντίθετα, ενώ η θέση μας είναι με τους Αμερικάνους για πολλούς ιστορικούς και όχι μόνο λόγους, εμείς είμαστε η πιο Αντι-αμερικάνικη χώρα της δύσης... Και μας κυβερνάνε οι απόγονοι των δοσίλογων των Ναζί, που δίνουν λόγο μόνο στη Γερμανία...

Περαστικά μας...

Ανώνυμος είπε...

1) Τον εμφύλιο τον προκάλεσαν οι Άγγλοι για να περιορίσουν το ΚΚΕ στο 10% που είχαν συμφωνήσει με το Στάλιν
2) Ο εμφύλιος βόλεψε τους Ρώσους για να ασκήσουν πίεση στην Αγγλία και να πάρουν ανταλλάγματα αλλού.