Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Παρεμβάσεις του Δικτύου Περιβαλλοντικής και Πολιτιστικής Προστασίας της Λακωνίας στους ΟΤΑ για αιολικά (Μα γιατί; Γιατί έχουν τέτοια αγάπη οι ΟΤΑ για τα αιολικά;)


Όχι, όχι, δεν είναι οι ΟΤΑ οι πράσινοι κλέφτες, άλλοι είναι...  Οι Κ, Π, Μπ, Μ, για λογαριασμό των EDF, Enel, Enercon, Vestas, Siemens, ABB, Schneider...  Οι ΟΤΑ απλά βάζουν πλάτες...  Τούς είπαν πριν 3 χρόνια σε επιδοτούμενα σεμινάρια ότι τα αιολικά κάνουν καλό, τους κουνάει το δάχτυλο ο Φούχτελ, είναι εντελώς ...ξεφτιλισμένη η ΡΑΕ... Τι να κάνουν οι έρμοι...

http://www.diktyolakonias.blogspot.gr/2013/04/blog-post.html  προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, αναφορικά με τον σχεδιαζόμενο Αιολικό Σταθμό στη θέση "Τούρλες" της Τοπικής Κοινότητας Κρεμαστής του Δήμου Ευρώταhttp://www.diktyolakonias.blogspot.gr/2013/04/blog-post_4.html προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μονεμβασίας, αναφορικά με τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Βοιών, η οποία προσφάτως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Εγώ δεν θα σάς πω ούτε για τα έλατα, ούτε για τα πουλιά, ούτε για το τοπίο. Εγώ θα σας πω ότι τα αιολικά δεν παράγουν παρά ασήμαντη και, συχνά βλαπτική για το δίκτυο, ηλεκτρική ενέργεια. Ότι δεν μπορούν να υπάρξουν παρά μόνο με αέριο, το οποίο εκτοπίζουν χωρίς όμως να εξοικονομούν. Για εξοικονόμηση λιγνίτη, ούτε για ανέκδοτο. Ακριβαίνουν το ρεύμα, χωρίς να ηλεκτροδοτούν τίποτα. Η ηλεκτροδότηση χιλιάδων σπιτιών που διαφημίζουν οι ψεύτες, είναι ...ψέμα. Δοκιμάστε να ηλεκτροδοτήσετε ένα χειρουργείο, όταν δεν φυσάει. Κόστος; Ανά παραχθησόμενη μεγαβατώρα, είναι πιο ακριβά από αέριο, πυρηνικά, ή λιγνίτη... Και τσάμπα ωστόσο να ήταν, πάλι άχρηστα θα ήταν. Ποτέ και πουθενά δεν υποκατέστησαν οποιαδήποτε μονάδα. Υπάρχουν μόνο επειδή οι Γερμανοί τα πουλάνε και κοροϊδεύουν και λαδώνουν τους πάντες για να το πετύχουν. Μην τα βάλετε στον τόπο σας. Θα μείνουν εκεί μνημεία στην ανθρώπινη ηλιθιότητα, σχεδόν για πάντα.  Πείτε "όχι".

Δεν υπάρχουν σχόλια: