Κυριακή 14 Απριλίου 2013

CIAOANT1: Η «πράσινη ενέργεια» είναι φούσκα

 

...Μόνο που η αποδοτικότητα της ηλιακής και της αιολικής ενέργειας είναι τόσο χαμηλή σε σχέση με τα λεφτά που απαιτούνται για την επένδυση, που τελικά καταντά...οικονομικά ασύμφορη. Δηλαδή όποιος επενδύσει σε αυτό τον κλάδο θα έχει χασούρα. Άσε που πλέον αποδεικνύεται και στην πράξη (όχι μόνο σε θεωρητικές μελέτες) ότι το ρεύμα που παράγεται δεν είναι σταθερό, δεν μπορεί να αποθηκευτεί εύκολα/φτηνά, κτλ.

Οπότε ο κλάδος της "πράσινης ενέργειας" δεν αποδίδει - στην πραγματικότητα, ποτέ δεν απέδιδε, απλά ήταν -και είναι- κερδοφόρος για τους "αεριτζήδες" που πουλάνε "πράσινη ενέργεια" μόνο και μόνο επειδή είναι επιδοτούμενοι...

'Ολο το άρθρο, εδώΠολλές φορές έχω γράψει ότι η αριθμητική, η θερμοδυναμική, η φυσική δεν καταλαβαίνουν ούτε "πολιτικές", ούτε καν "εθνικές" διαφορές.  Η Πράσινη Απάτη είναι απάτη, όπως κι αν την δει κανείς. Τα πιο καυστικά αντι-αιολικά άρθρα τα έχω δει σε Γερμανικές ιστοσελίδες, με πρώτη και καλύτερη την ...Ε.ΟΝ.  Στην Πράσινη Απάτη αντιστέκονται Αμερικάνοι, Καναδοί, Δανοί, Ολλανδοί, Γάλλοι, Πορτογάλοι, Άγγλοι, Γερμανοί, Τσέχοι, Πολωνοί, Βούλγαροι, Έλληνες, Ινδοί, δεξιοί, αριστεροί, συντηρητικοί, αναρχικοί, μηχανικοί, οικονομολόγοι, μεγιστάνες, φτωχαδάκια και ο,τιδήποτε ενδιάμεσο. Δεν χρειάζεται σοφία... Απάτη είναι.

Όσο για την φούσκα, http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/2012/01/blog-post_06.html:

1 σχόλιο:

geokalp είπε...


εμένα με έπεισες πριν χρόνια όταν τα πρωτοδιάβασα σε 'σένα ;)