Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Αύριο θα είναι μια άλλη μέρα…

 

Όποιες και να είναι οι εξελίξεις λόγω της ΕΡΤ, αύριο θα είναι μια άλλη μέρα.  Όλα τα σενάρια και οι εκτιμήσεις, ακόμη και αν το ΣτΕ χάριν διεξόδου κάνει δεκτή την προσφυγή, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει.   Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση ή άλλως countdown για την τρικομματική κυβέρνηση.

Όποιες και να είναι οι εξελίξεις λόγω της ΕΡΤ, αύριο θα είναι μια άλλη μέρα!! Όλα τα σενάρια και οι εκτιμήσεις, ακόμη και αν το ΣτΕ χάριν διεξόδου κάνει δεκτή την προσφυγή, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει!! Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση ή άλλως countdown για την τρικομματική κυβέρνηση!!

Πώς όμως φθάσαμε ως εδώ?

Οι φίλοι - σύμμαχοι και μη, με γεωπολιτικά και άλλα κριτήρια θεωρούσαν και θεωρούν την Ελλάδα σαν προνομιούχο οικόπεδο με θέα . Αλλά, χρειάζονται και φώς (ενέργεια), νερό ( +διατροφή) και τηλέφωνο (επικοινωνίες). Η απόκτηση αυτών ολοκληρώθηκε δια του μνημονίου, την επιβολή του οποίου ενορχήστρωσε η "πράσινη ανάπτυξη", ο Δούρειος Ίππος, όπως σε πολλές αναρτήσεις μας έχουμε διατυπώσει.

Εκτός από τα σενάρια περί διαπλεκόμενων (ΟΠΑΠ, κλπ) που κυκλοφορούν, ας δούμε και μια ενεργειακή εκδοχή. Το πάθημα του Καραμανλή με τα ενεργειακά θέματα, δεν έγινε μάθημα. Η ενέργεια, ένα ... εθνικό θέμα με σοβαρές γεωπολιτικές προεκτάσεις, είναι για καλά διαβασμένους, πληροφορημένους, προετοιμασμένους και αποφασισμένους.

Προϋπόθεση για όποιον αποφασίζει να σχεδιάσει νέες στρατηγικές είναι και η υποστήριξη με επιτελείο "αετών" και όχι με τα "κοράκια" και τους "τραλαλά-τραλαλό", που εγκατέστησε η "πράσινη" ανάπτυξη και δυστυχώς ακόμη παραμένουν στις θέσεις τους.

Ψάξτε έναν έναν τους οργανισμούς που εμπλέκονται σε θέματα ενέργειας και θα καταλάβετε.

Το καλοκαίρι του 2012 λοιπόν συνέχισαν τους ενεργειακούς ...σχεδιασμούς, που είχε δρομολογήσει ο ΓΑΠ, σαν να επρόκειτο για το παιχνίδι "περνά περνά η μέλισσα" ή το "μακριά γαϊδούρα" και το "κλέφτες κι αστυνόμοι". Στο παιγνίδι φυσικά και οι "βασικοί μέτοχοι", κομιστές, "οικολόγοι" και άλλοι ΜΜΕάδες κλπ, οι οποίοι σαν να μην συνέβη τίποτα, από το θυμιατό στο ΓΑΠ και τα άρθρα περί ¨κουρασμένου¨, άλλαξαν σε κυβερνητικούς διθυράμβους στην αρχή, μέχρι και το success story των ημερών.

Αυτές οι οβιδιακές μεταμορφώσεις δεν προβλημάτισαν τους κυβερνώντες, αντίθετα το θεώρησαν σαν μεγάλη επιτυχία.

Όμως, όταν τα αφεντικά τον τελευταίο καιρό διέγνωσαν κάποια στροφή, έστω και μικρή, στα ενεργειακά (ΑΠΕ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΔΕΗ, Υδρογονάνθρακες), προετοίμασαν την πτώση.

Ανέβασαν λοιπόν με τα φερέφωνά τους στα ύψη το success story, έτσι για να κάνουν την πτώση από τους εφτά ουρανούς, πιο ηχηρή και θορυβώδη.

Την ίδια στιγμή έστρωσαν δρόμους με μπανανόφλουδες, ένας εκ των οποίων ακούει στο όνομα ΕΡΤ, όπου και οδήγησαν αυτούς που βίωναν τυφλωμένοι την πλαστή εικονική πραγματικότητα που τους υπόσχονταν.

Έτσι έκαναν τη μαύρη κίνηση και τώρα no way out

16 σχόλια:

spiral architect είπε...

Ήδη με αυτό που έγινε στην ΕΡΤ (που στην πραγματικότητα το κλείσιμο υπαγορεύτηκε απ' την Digea και τους εργολάβους) άρχισαν να βγαίνουν στα παράθυρα των απεργών τα κρυμμένα κάτω απ' το χαλί σχέδια για το νερό, το ρεύμα, το τηλέφωνο (πως έσβησε η ΕΡΤ;) και γενικά την κοινή ωφέλεια.

Εκτιμώντας γενικότερα τα τεκταινόμενα πιστεύω ότι το no way out θα διορθωθεί με ένα νέο "Παπαδήμο" για πρωθυπουργό κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με συναίνεση ίσως και από αλλού.
Κανένα απ' την τριπλέτα δεν συμφέρει οι εκλογές:
- Η ΝΔ δεν βγάζει αυτοδυναμία με καμιά Παναγία.
- Το ΠΑΣΟΚ αν δεν μπει στη βουλή (<3%) ο χοντρός θα πάει να κάνει παρέα στο Λαυρέντη που ήδη του ζεσταίνει το στρώμα.
- Το κουνέλι πάει για ΠτΔ, οταν λήξει η θητεία του Παπούλια.

Ο δε ΣΥΡΙΖΑ με τις εξωφρενικές ανακολουθίες του και τα περίεργα κονέ που άνοιξε, παραμένει στάσιμος εκλογικά.

Βάλε μια ψηφοφορία: Σύμφωνα με τις εξελίξεις στην ΕΡΤ, πάμε για πρόωρες εκλογές;
- Ναι
- Οχι
- ΔΞ/ΔΑ

(ωραίο gif!)


archaeopteryx είπε...

εγώ ρίχνω ΔΞ/ΔΑ

Ανώνυμος είπε...

Στην Ελλάδα εκλογές πρέπει να γίνονται κάθε βδομάδα, μέχρι να βγει το κόμμα μας. Μέχρι τότε, βρίζουμε τη κυβέρνηση μέχρι να πέσει. Μετά πρέπει να αναστέλλονται οι εκλογές για 100 χρόνια. Αυτή είναι γενικά η λογική μας, από τη πολιτική μέχρι τους προπονητές στο ποδόσφαιρο που τους αλλάζουμε σαν τα πουκάμισα και δεν τους αφήνουμε να στεριώσουν και να κάνουν δουλειά...

Ακόμη και να θέλει κανείς να αλλάξει αυτό το μπουρδέλο, δε μπορεί, πόσο μάλλον όταν δε θέλει...

Από κει και ύστερα, και να μη γίνουν εκλογές για την ΕΡΤ(πράγμα κωμικοτραγικό αν συμβεί), ο ΤΣΥΡΙΖΑ οι ανεξάρτητοι καμμένοι, τα χρυσά αυγά και η υπόλοιπη αντιπολίτευση, θα ζητούν εκλογές για κάθε τι άλλο που πάει να κάνει η κυβέρνηση, και φυσικά θα λένε σε όλα όχι. Κάποια στιγμή θα γίνουν εκλογές, θα κάνει κυβέρνηση η "αριστερά" (ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΑΝΕΛΛ), και θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι όταν συνεχίσουν τις πολιτικές του Μνημονίου... Και μετά έρχεται η Χούντα...

Ανώνυμος είπε...

SPIRAL
ΣΩΣΤΟΣ!!!!
@katalytikos

Professor Moriarty είπε...

Το ζητούμενο είναι να κλείσει το επιδοτούμενο μαγαζί των ΑΠΕ. Έτσι κι αλλιώς το “ανταποδοτικό τέλος” της ΕΡΤ θα είναι αμελητέο σε λίγο μπροστά στο μη ανταποδοτικό χαράτσι για τις ΑΠΕ. Και αυτό το μαγαζί δεν θα μπορέσει κανείς να το κλείσει σε μια νύχτα. Γιατί οι επιπτώσεις του στην ενέργεια, το περιβάλλον, και την οικονομία θα είναι σε λίγο πρακτικά μη-αναστρέψιμες. Το μεγάλο φαγοπότι είναι εκεί, και εδώ τραγουδάμε ... στο προαύλιο της ΕΡΤ. Αυτά που θα γίνουν εδώ δεν έχουν κανένα μέτρο. Και δεν μιλάμε για το “ελληνικό μέτρο”, αλλά για την πλήρη αποχαλίνωση σε φαραωνικά σχέδια, ειδικά για το Αιγαίο. Αν γίνουν αυτά “η στεριά που βουτά και υψώνει αυχένα”, του Ελύτη, θα φαίνεται σαν ένα μάτσο πελώριων ανεμιστήρων, κι εμείς ανακρούομε “άξιον εστί” στο προαύλιο...

ΥΓ. Από σχόλιο της Κέλλυ Σακάκου: «Είναι τουλάχιστον γελοίο! Βουλευτές νυν και πρώην, πολιτευτές και κάθε λογής υπεύθυνοι για τα προβλήματα της ΕΡΤ, προσέρχονται στο προαύλιο με κροκοδείλια δάκρυα για το κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης που οι ίδιοι την κατάντησαν κομματική! Πρός άγραν ψήφων, βεβαίως βεβαίως!.. Μερικοί μάλιστα χρηματίσαντες και υφυπουργοί για δύο μήνες, άλλαξαν τα πατώματα του γραφείου τους πάραυτα -για να πατούν καλύτερα-... ξοδεύοντας από τα λεφτά μας αρκετές χιλιάδες ευρώ!! Τι υποκρισία και αηδία!... (Τώρα κλαις, γιατί κλαις συ δεν ήσουν που γέλαγες χτες); Και από μέσα σου γελάς ακόμα!»

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Moriarty ετοιμάσου!!

Μοιράζει πόνο η Μέρκελ σήμερα:

http://www.naftemporiki.gr/story/665631

Άντε να τελειώνουμε με τις μαλακοΑΠΕ και τα λαμόγια που κρύβονται από πίσω!!!

Ανώνυμος είπε...

Ρε αρχαίε είχε η ΕΛΕΤΑΕΝ εκδηλωση για την παγκόσμια ημέρα ανεμου στο .....MALL και από πολιτικούς πήγαν κάτι σκελετοί από τη ντουλάπα και συγκεκριμένα οι Δημητρησ Σιουφας (τον θυμαστε) και Σπύρος Κουβελης (εκείνος ο Υφυπουργος του ΓΑΠ)...

Το οτι δεν πάτησε κανένας από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κλπ δείχνει οτι κάτι έχουν καταλάβει για την απάτη που πριμοδοτούσε το κράτος τόσα χρόνια.
Προσωπικώς φοβάμαι τον φαυλο τον Κυριάκο Μητσοτάκη που αν γινει ΥΠΕΚΑς θα κάνει πολλά δώρα στη διαπλοκή.

archaeopteryx είπε...

Ο Σιουφας είναι η Μπιρμπίλη της ΝΔ. Ο άλλος, άστον, θα εμφανιστεί στο μέλλον με κατι Πράσινο. Το είδα, αλλά βαρέθηκα να γράφω για την ΕΛΕΤΑΕΝ... Προσπαθούν ακόμα αλλά με λίγη τύχη θα τελειώσουν. Τα αιολικά υπάρχουν ΜΟΝΟ γιά, και ΜΟΝΟ με επιδοτήσεις.

archaeopteryx είπε...

Τι είπες? Μητσοτάκης? Μην λές την λέξη, έχει ενεργοπιηθεί το ρήγμα Νότια της Κρήτης!

Professor Moriarty είπε...

Ανώνυμε 4:48 μ.μ. Φοβάμαι ότι εμείς θα αποδειχθούμε γερμανικότεροι των Γερμανών και θα είμαστε οι τελευταίοι που θα τις μειώσουμε ή θα τις καταργήσουμε. Ένα από τα τελευταία ανέκδοτα που άκουσα από εκπρόσωπο Συριζα στην “επάρατο” ΕΡΤ, λίγο πριν κλείσει είναι θα γίνουμε ενεργειακά ανεξάρτητοι με ΑΠΕ. Στην αρχή θα καίμε λιγνίτη και τύρφη, μέχρι να πάρουν μπροστά (έτσι είπε) τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά. Ενεργειακός σουρεαλισμός!

spiral architect είπε...

Προφέσορα, ποιο ήταν αυτό το καϊνάρι;

Professor Moriarty είπε...

spiral, δεν θυμάμαι όνομα, ήταν στην ΕΤ3 και η παρουσιάστρια έλεγε ότι ήταν "πρωτοεμφανιζόμενος". (Απορώ με αυτούς που λένε ότι η ΕΤ3 ήταν "καλό κανάλι", ξεφτίλα και επαρχιωτισμός ήταν).

Professor Moriarty είπε...

spiral, δεν θυμάμαι όνομα, ήταν στην ΕΤ3 και η παρουσιάστρια έλεγε ότι ήταν "πρωτοεμφανιζόμενος". (Απορώ με αυτούς που λένε ότι η ΕΤ3 ήταν "καλό κανάλι", ξεφτίλα και επαρχιωτισμός ήταν).

spiral architect είπε...

Ζούμε σε περίεργη εποχή, απότοκη της κρίσης του καπιταλισμού. Οι επιστήμες απαξιώνονται και ταυτόχρονα αναδεικνύονται ανακαλύψεις (δεν τις λέω καινοτομίες) που δεν έχουν ορατή χρησιμότητα. Τι να κάνω εγώ το "απλικέησο" που μετράει το ζάχαρο στέλνοντας ριπόρτ στο γιατρό, τη στιγμή που ο άλλος όχι μόνο δεν έχει κινητό αλλά τουρτουρίζει στο χωρίς ρεύμα σπίτι του, αν είναι τυχερός και δεν είναι στο παγκάκι.

Πάθαμε όλοι μας ένα πολιτικό-πολιτισμικό σοκ τα τελευταία χρόνια: Από το κράτος δικαίου με τα δίχτυα ασφαλείας (με όλα τα στραβά και τις τρύπες τους) περάσαμε απότομα στην απέναντι όχθη της απόλυτης ζούγκλας. Η κατάσταση θυμίζει πρώην ΕΣΣΔ στο πιο σοφτ. Έτσι προσπαθούμε να κρατήσουμε κάτι απ' το παρελθόν, για να κρατηθούμε λίγο πάνω.
Χτες πήγα στην ΕΡΤ, (ξανα)τράβηξα μερικές φωτογραφίες και ταυτόχρονα θυμόμουνα παλιότερες φωτογραφικές εξορμήσεις μου σε εγκαταλελειμμένα κτίρια στο τεχνολογικό πάρκο Λαυρίου, στο Ξενία Πάρνηθας, ή στην Αχάια Κλάους.

Καλύτερα Μπήλιω και επαρχιωτισμός της ΕΡΤ3, παρά αυτά που βλέπω στο ψηφιακό πρόγραμμα των εναπομεινάντων καναλιών μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, αν και την τιβί μου την έχω για μόνιτορ.

archaeopteryx είπε...

το απλικέησο καταργεί κάτι εξεταστικά κέντρα ή μερικούς γιατρούς (ή φακελωνει ηλεκτρονικά και αυτόχθονες στην έρημο). Όταν η τιβι γίνει αμφίδρομη, με δική της πρωτοβουλία, τότε πέτα την σίγουρα (αλλά τότε θα σου κοιτάει όχι μόνο το ζάχαρο, αλλά και τον καφέ, και την σύνταξη, και το ρεύμα... άστα... Θαυμαστός Καινούργιος Κόσμος

Professor Moriarty είπε...

Το ότι υπάρχει χειρότερο δεν ακυρώνει την ύπαρξη ενός κακού. Αλλιώς δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε καμιά κρίση. Εγώ είχα την άποψη ότι από τα τρία, το τρίτο τηλεοπτικό κανάλι της ερτ ήταν το χειρότερο, άσχετα αν υπήρχαν 2 καλές εκπομπές. Και το ελεεινότερο όλων ήταν το ερα-σπορ στο ραδιόφωνο. Έγραψα, επίσης, προχθές ότι απείρως χειρότερα όλων αυτών είναι τα ιδιωτικά, και ιδίως τα ιδωτικά ραδιόφωνα, και ιδίως εκείνα της επαρχίας. Σκυλάδικο και διαφημίσεις. Αν κάποιος έρθει στην Ελλάδα και ανοίξει ραδιόφωνο (ειδικά αν τύχει να βρεθεί στην επαρχία) νομίζει ότι βρίσκεται ανατολικότερα της Τουρκίας.

Συμφωνώ με τα υπόλοιπα, δεν ξέρω αν υπήρχε “κράτος δικαίου”, υπήρχε ένα υπερπροστατευτισμός για αρκετούς, ανοχή για κάποιους άλλους, μία αίσθηση συνενοχής και συν-ανοχής, και η (εσφαλμένη) πεποίθηση ότι κάποια πράγματα ήταν δεδομένα. Αν υπήρχε “κράτος δικαίου” δεν θα εξελισσόταν τα πράγματα με αυτή την μορφή.

Κάποιοι επικαλούνται τις απολύσεις της Θάτσερ, αλλά παραλείπουν να αναφέρουν ότι εκεί υπήρχε δίχτυ ασφαλείας, κοινωνικό κράτος (μπροστά στο οποίο το περίφημο αντρεϊκό “κοινωνικό κράτος” των καπη ήταν απλώς ανύπαρκτο), προγράμματα επανεκπαίδευσης, και συνολικό σχέδιο το οποίο απέδωσε σύντομα και απορρόφησε ανέργους. Και πάνω από όλα δεν ξύπνησε ένα πρωί η Θάτσερ και είπε σήμερα θα πάω να κλείσω τα ανθρακωρυχεία. Ήταν στο πρόγραμμά της και ήξεραν τι ψήφιζαν.