Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Due to the lapse in federal funding, δεν μπορώ να μαζέψω κανένα κουτσομπολιό για την επερχόμενη περίοδο παγετώνων

 
1/10/2013 Scientists to IPCC: YES, solar quiet spells like the one now looming CAN mean ICE AGES

14/6/2011 Earth may be headed into a mini Ice Age within a decade -- Physicists say sunspot cycle is 'going into hibernation'

Όταν βρίσκω καμία χαριτωμένη είδηση, πριν την αντιγράψω, ψάχνω τίποτα σχετικές λεπτομέρειες, τόσο για να καταλάβω περί τίνος πρόκειται, όσο και για να την κάνω πιο ενδιαφέρουσα ή κατανοητή.

Η "είδηση" είναι ότι η χαμηλή και η αναμενόμενη χαμηλή ηλιακή δραστηριότητα μπορεί κάλλιστα να σηματοδοτεί επερχόμενη περίοδο παγετώνων, σε αντίθεση με τις αρλούμπες του IPCC (οι αλλαγές στην ηλιακή δραστηριότητα και στις τροχιές της Γης είναι πολύ πιο σημαντικές από τις ανθρωπογενείς αλλαγές).

Έχω ξαναμεταφέρει τις παρατηρήσεις διαφόρων αστροφυσικών ότι "κάτι" περίεργο συμβαίνει με τον Ήλιο, και ότι η δραστηριότητά του δεν είναι αυτή που θα περίμεναν από τους ηλιακούς κύκλους και ότι κάπως πάμε για ...ψύξη.

Αυτό, στην μη επιστημονική μου παρατήρηση, κάπως ταιριάζει και με το ίδιο συμπέρασμα που ...λαϊκά προκύπτει από μια ματιά στους πυρήνες πάγων που δείχνουν ότι καλά τα πήγαμε τα τελευταία 11.000 χρόνια και ίσως, λέμε τώρα, να πιάσουν κρύα στα επόμενα ...1.000 χρόνια.  Όλο το πάνω τμήμα του γραφήματος (10.000 χρόνια) είναι η δεξιά ακρούλα του κάτω (400.000 χρόνια).

Η πλάκα είναι ότι ψάχνοντας περισσότερη πρωτογενή πληροφόρηση, έφτασα όπως ήταν φυσικό, στην ...NASA, που λόγω ασυμφωνίας Νομοθετικού και Εκτελεστικού στις ΗΠΑ είναι ...κλειστή.  Ανήκω στους περίεργους και ανατρεπτικούς εξτρεμιστές που πιστεύουν ότι η Βουλή νομοθετεί και ότι η Κυβέρνηση συμμορφώνεται, και ότι τα λεφτά των άλλων είναι ...ιερά, και ότι δεν τα δικαιούμαι, αν δεν εργαστώ για αυτά...  Μικροαστικά πράγματα..  Δεν μου χρειάζεται η  NASA αυτή την στιγμή, και είμαι σίγουρος ότι θα επανέλθει... Λες να μην;...

Δεν υπάρχουν σχόλια: