Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Γιατί αυξήθηκαν οι Γερμανικές εκπομπές CO2 με τόσες πολλές ΑΠΕ στην Γερμανία;


http://www.chinadaily.com.cn/xinhua/2013-11-09/content_10544510.html
http://www.thegwpf.org/german-co2-emissions-rise-year-row/

Φυσικά και εκπέμπει περισσότερο CO2 η Γερμανία, παρά τις πολλές, τις πάρα πολλές ΑΠΕ της, και τα απίθανα λεφτά που έχει πετάξει (αλλά τα παίρνει πίσω από εξαγωγές ΑΠΕ σε κορόϊδα και σε γίδια).

Και ο λόγος που εκπέμπει πολύ CO2, παρά τις πολλές ΑΠΕ, είναι απλός:  Οι ΑΠΕ δεν εξοικονομούν πραγματικά καύσιμα.  Απλά αναγκάζουν τις συμβατικές μονάδες να λειτουργούν τυχαία και μεταβλητά -- παρά τις απορρίψεις ρεύματος από ΑΠΕ σε γείτονες, που βαφτίζονται "εξαγωγές", αλλά πληρώνουν για να "εξάγουν"!

Όταν μετά το τσουνάμι στην Φουκουσίμα η Γερμανία έκλεισε μερικές (σχετικά παλιές) πυρηνικές μονάδες, διαφημίστηκε ότι δήθεν θα υποκαθιστούσαν τα πυρηνικά με ΑΠΕ. Αυτό δεν γίνεται. Δεν έγινε στην Γερμανία, δεν γίνεται πουθενά, δεν γίνεται σε αυτό το σύμπαν, όχι με τα υπαρκτά δίκτυα, ή με τον υπαρκτό πολιτισμό, ή με τις υπαρκτές ανάγκες και συνήθειες  Το μόνο που μπορεί να υποκαταστήσει πυρηνικές μονάδες είναι οι ανθρακικές μονάδες. Και το μόνο που μπορεί να υποκαταστήσει τις ανθρακικές μονάδες, είναι οι πυρηνικές μονάδες.  Ή πολύ, πάρα πολύ, Ρώσικο αέριο -- που είναι σαφώς ακριβότερο από το κάρβουνο (και για τους Γερμανούς πολύ φτηνότερο από ότι για τους Έλληνες).  Και σε κάθε περίπτωση, οι ΑΠΕ, όσες κι αν μπουν, δεν ηλεκτροδοτούν, επειδή είναι τυχαίες και μεταβλητές, και όταν μπουν πολλές, η προσπάθεια ενσωμάτωσής τους στο δίκτυο ανεβάζει εκθετικά τις αποσταθεροποιητικές τους ιδιότητες και το κόστος τους.  Μην το ψάχνετε... Κάρβουνο αύξησαν οι Γερμανοί όταν έκλεισαν πυρηνικά, και για αυτό ανέβηκαν οι εκπομπές τους. Οι πολλές ΑΠΕ ήταν για μόστρα και για να ακριβαίνει το ρεύμα, και για να έχουν κράχτη για τις εξαγωγές ΑΠΕ  -- τα πάντα, πλην πραγματικής ηλεκτροδότησης, και σίγουρα όχι για υποκατάσταση καυσίμων ή συμβατικής ηλεκτροπαραγωγής.


Ούτε είναι αθώα η δήθεν μείωση των εκπομπών μετά το 1990... Το 1990 επανενώθηκαν η Δυτική με την Ανατολική Γερμανία, έκλεισαν οι παλιές Ανατολικές μονάδες και αντικαταστάθηκαν από σύγχρονες. Αυτό μείωσε τις εκπομπές (και την ειδική κατανάλωση καυσίμου), και το έχω ξαναγράψει .

2 σχόλια:

spiral architect είπε...

Γιατί ακριβαίνει το ρεύμα:
Πόλεμος ΔΕΗ – Μυτιληναίου - ThePressProject
(έχει ξαναδημοσιευτεί αλλά βγήκε πλέον κι επίσημα, δείτε στο τέλος)
Προσοχή στο λινκ-άρθρο στο τέλος της συχωρεμένης Αριστέας Μπουγάτσου.

Επίσης:
ΔΕΗ Α.Ε. - Δήλωση του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου ΔΕΗ A.E. κ. Αρθούρου Ζερβού

και

ΔΕΗ Α.Ε. - Καταγγελία Συμβατικής Σχέσης

Και ο Μυτιληναίος, aka ΠΕΣΙΝΕ, ΣΥΘΗΑς είναι!
(τρως, ή δεν τρως τα πτυχία σου έπειτα;)

Αντκαν είπε...

Επί έτη ασχολούμεθα με μ@λ@κίες και δεν είδαμε αυτό που είναι μπρός τα μάτια μας. Ότι ενώ έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί πολλές πολυεθνικές και εγχώριοι όμιλοι επι ποσοστού τουλάχιστον 40% επί του κεφαλαίου επένδυσης, στη συνέχεια υπερανακτώνται αυτά τα ποσά και μέσω του FIT.
Αυτό συνιστά το έγκλημα της απιστίας κατά του Δημοσίου και απάτη σε βάρος των Ευρωπαίων φορολογουμένων, για όσα από τα αιολικά που έχουν χρηματοδοτηθεί αυτό έγινε και με κοινοτικούς πόρους..