Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Ισχυρές κοινότητες με ΑΠΕ (λεει το "Stiftung" που καθοδηγεί Πασόκους και Συριζαίους)


Ο/Η spiral architect είπε...

[...] Είναι δεδομένη εκ της μοιραίας θέσεως την οποίαν κατέχουν εις την κλίμακα του κοινωνικού διαφορισμού οι βλάκες, θέσεως εις την οποίαν είναι αναντικατάστατοι , διότι είναι θέσις υποδεεστέρα, αλλά και απολύτως απαραίτητος δια τον όλον κοινωνικόν μηχανισμόν, ο οποίος βασίζεται απολύτως εις τας κατωτέρας αυτού βαθμίδας. Ευκρινέστατα διαφαίνεται η εξάρτησις αύτη των ανωτέρω βαθμίδων και προσώπων από των κατωτέρων τοιούτων όπου αύτη λαμβάνει μορφάς καθαρώς εκβιαστικάς, τας οποίας γνωρίζουν πάντες οι κοινωνικοί άνθρωποι. [...]

Τον παλιό (όχι αναγκαστικά καλό) καιρό, ο καταναγκασμός ήταν ...καταναγκαστικός. Μπότα, ξύλο, ρετσινόλαδο, Ιερά Εξέταση και δεν ξέρω τι άλλο. Αν κάποιος έκανε αυτά τα κακά πράγματα στον όποιο Δήμαρχο, η έμφυτη τάση μας να υπερασπιζόμαστε το θύμα, θα μάς έκανε αρνητικούς προς τον καταπιεστή του φουκαρά του Δήμαρχου. Και με τόση τηλεόραση και social media, η θέα του Δημάρχου να ...καταναγκάζεται, θα έκανε τον γύρο του κόσμου... Και αυτό δεν αρέσει στον καταπιεστή του κάθε Δήμαρχου (που εξ άλλου χρειάζεται τον Δήμαρχο, σαν δημοκρατικά εκλεγμένο πλασιέ).

Άσε που τα στρατά, οι μπότες, και όλα αυτά, είναι ακριβά...


Του κάνεις λοιπόν ένα πάρτυ, πληρωμένο από ένα Ίδρυμα, που χρηματοδοτείται (χωρίς να το βλέπουμε εμείς αυτό) από αυτόν που τα αφεντικά ή άλλα παρακλάδια του Ιδρύματος έχουν ορίσει για πλασιέ, και αντί να δέρνεις τον Δήμαρχο, του δίνεις ένα μικρόφωνο! Τσάμπα. Αρέσει! Ρωτήστε τον Κουβέλη!  Ούτε λαδώματα, ούτε μίζες, ούτε τίποτα.  Ένα Συνέδριο. Μια αναμνηστική πλακέτα, φωτογραφίες να δείχνει στο χωριό. Δυνατή Τοπική Αυτοδιοίκηση. Που, φυσικά, θα ψωνίζει απούλητες σαβούρες, προς δόξαν του ισοζυγίου εμπορικών συναλλαγών. Που δεν θα χρειαστεί  νέα δάνεια, οι σαβούρες θα αποπληρώνονται από το ρεύμα. Και που δεν θα χρειάζεται και λεφτά μπροστά, θα τα βάλουν οι Δημότες. Και δεν θα φανεί ο Γερμανός να κάνει την δουλειά, έχει ήδη βάλει τον Ευθυμιόπουλο. Ο Ευθυμιόπουλος θα εγγυηθεί τα λεφτά του Ανδριώτη όπως το έκανε και κάποιος άλλος παπαγάλος το 2000 με το Χρηματιστήριο. (Το είπες κύριε Εθυμιόπουλε, το είπες,  στο Κάραβελ, το είπες, είσαι μαγνητοσκοπημένος, είχε κόσμο, σε άκουσαν).

Ισχυροί Δήμοι με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας;  Ο Γερμανικός τύπος τους τελευταίους 6 μήνες είναι γεμάτος άρθρα ότι η ενεργειακή μεταστροφή σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας απέτυχε, ότι έχει ακριβύνει το ρεύμα, ότι δεν αντέχουν άλλο οι καταναλωτές, δεν θέλει άλλο η βιομηχανία, δεν έχει εξοικονομηθεί ούτε ένα γραμμάριο CO2, δεν αντέχουν οι εταιρίες ηλεκτροπαραγωγής... Εεεε.... Μήπως σας βρήκαν αφελείς, και σας δουλεύουν;

Να μοιράσουμε στους Δημότες Άνδρου αποκόμματα;  Ή απέτυχε εκεί αλλά θα πετύχει στην Άνδρο;Τα αιολικά δεν μειώνουν CO2 (δηλ. δεν εξοικονομούν καύσιμα).
Οι Γερμανοί θα περικόψουν επιδοτήσεις αιολικών
Οι μεγάλοι ηλεκτροπαραγωγοί της ΕΕ ζητούν περικοπές στις επιδοτήσεις ΑΠΕ
Στα ύψη το ρεύμα λόγω ΑΠΕ
Οι Γερμανοί αμφισβητούν την μεταστροφή σε ΑΠΕ
Σταματούν αδειοδοτήσεις αιολικών σε πόλεις στην Δανία -- δυσαρέσκεια και ανησυχίες

Αυτό που σώζει την κατάσταση είναι ότι σε όλο το συνέδριο που σκοπό είχε να πουλήσει αιολικά στον Δήμαρχο, ο Δήμαρχος πρέπει να ήταν ο μόνος με κινητό! Θα τον έψαχναν οι Δημότες που βιάζονται να επενδύσουν και να βγάλουν πολλά, εγγυημένα λεφτά.    Βρε Δήμαρχε, προσπαθούν να σου φορτώσουν πράγματα που δεν θέλουν πια, και τσιμπάς... Σε πιάνουν κορόϊδο και θα χαντακώσεις τους ανθρώπους σου...

Τα stiftung είναι από εδώ

7 σχόλια:

nikos είπε...

Οι σιωπηλές κραυγές του Κακάβου
http://www.youtube.com/watch?v=U74D1tkuYC4

nikos είπε...

http://justiceforgreece.wordpress.com/2013/12/10/%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8B%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-2014-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%84%CF%81%CE%B1/

nikos είπε...


Οι σιωπηλές κραυγές του Κακάβου

http://www.youtube.com/watch?v=zYBZK2oA2HQ

nikos είπε...

Οικολόγοι και ορνιθολόγοι υπάλληλοι της Γαλλικής Ηλεκτρικής Εταιρείας


http://www.kandanos.eu/node/2152

nikos είπε...


Theodorakis/Kotsiras - ENA TO HELIDONI (AXION ESTI)
https://www.youtube.com/watch?v=-3yPbXWhgtg

spiral architect είπε...

Προφανώς τις Α/Γ στο νομό Ερώ (ίσως και αλλού) της Γαλλίας τις έχουν για επίδειξη στους μελλοντικούς πελάτες.
Όλα αυτά στην πυρηνική (και πλήρως μονοπωλιακή με την EdF) Γαλλία.
Φαντάσου!

spiral architect είπε...

Σε λίγο δεν θα χρειάζονται κυβερνήσεις, κοινοβούλια, περιβαλλοντικές οργανώσεις ή (πραγματικά) ευαισθητοποιημένοι άνθρωποι. Έρχεται η εισβολή των εταιρειών.

Καμία κυβέρνηση δεν θα μπορεί πια να νομοθετήσει, καμία περιβαλλοντική οργάνωση δεν θα μπορεί να διαμαρτυρηθεί απέναντι και με χασούρα των πολυεθνικών, ο δε λαός θα πληρώνει με το γράμμα του (νέου) νόμου όλες τις βρομιές που θα πουλούν οι τελευταίες, όπως θα πληρώνει επίσης τη ρύπανση που θα προκαλούν οι δραστηριότητές τους.

Ελεύθερη αγορά δεν θέλατε; Φάτε τη τώρα!
(την αγορά)

Το μεταφρασμένο άρθρο απ' τη Le Monde diplomatique, λινκ προς την avaaz καθώς και άλλες παραπομπές θα βρείτε στο μπλογκ του Θοδωρή.