Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Προς "οργισμένους" ανώνυμους σχολιαστές


Όπως θα έχετε προσέξει (αν έχετε προσέξει), έχω ανεβάσει (μαζί με τους άλλους δύο αρχαιοπτέρυγες) περί τις 2.200 αναρτήσεις. Οι περισσότερες από αυτές είναι είτε μεταφορά ειδήσεων, ή άλλων αναρτήσεων, σχεδόν πάντα με παραπομπές -- κουραστικό, αλλά μόνο έτσι (α) θυμάμαι πού βρήκα αυτό που γράφω, (β) είναι δεοντολογικό, (γ) βλέπετε και εσείς και κρίνετε αν υπάρχει ή όχι σοβαρότητα. Καμιά φορά (όταν πχ σχολιάζω τα παραμύθια της ΕΛΕΤΑΕΝ) ή του εκονιούζ), δεν έχω παραπομπές, και απλά εκθέτω αυτά που καταλαβαίνω εγώ.   Καμιά φορά όταν υπάρχει κάποιο σχόλιο που κρίνω αξιόλογο, το μεταφέρω σαν ανάρτηση.

Όπου δεν είμαι βέβαιος για κάτι, το προσεγγίζω σαν "υπόθεσης εργασίας" που δοκιμάζω, εάν επιβεβαιωθεί, είτε από γεγονότα, είτε με την εις άτοπο απαγωγή, είτε με σχετικές αναφορές κλπ.

Εάν κάνω κάποιο λάθος (φυσικά και κάνω λάθη) και μου το διορθώσει κάποιος, είτε σε σχόλιο, είτε με επικοινωνία μαζί μου (στο archaeopteryxgr@gmail.com), συνήθως το διορθώνω, και τουλάχιστον μία φορά που ήταν σημαντικό το λάθος, ανέφερα ότι είχε γίνει λάθος, και εάν θυμάμαι καλά, και το όνομα (ή τα αρχικά) αυτού που μου το επεσήμανε.

Εάν λοιπόν δεν είστε ...troll, και εάν βρείτε λάθος, ή διαφωνείτε με κάποια θέση (δική μου ή της πηγής που επικαλούμαι), και εάν γράψετε είτε σε σχόλιο είτε σε σημείωμα προς εμένα, 2, 3, 5 παραγράφους, με γραφήματα, στοιχεία, συνδέσμους κλπ..., εγώ δεν έχω πρόβλημα να το αναρτήσω, με την προϋπόθεση ότι δεν παραβιάζει κάποιους στοιχειώδεις κανόνες κοσμιότητας, και εάν έχει σχέση με την ανάρτηση στην οποία αναφέρεται.  Π.χ., έχω ένα σωρό αναρτήσεις για την Ισπανία... Αναφερθείτε σε αυτές εάν θέλετε να πείτε κάτι για την Ισπανία.  Εάν όμως διαφωνείτε με την άποψη ότι δεν πετάνε οι ελέφαντες, δεν θα σας κάνω την χάρη...  Η επανάληψη της άποψης ότι πετάνε οι ελέφαντες, δεν τους κάνει να πετάνε...

Εάν μεταφέρω κάτι που λέει η Wall Street Journal, και διαφωνείτε, τα παράπονά σας εκεί. Δέχονται σχόλια. Εάν αρνηθώ να μεταφέρω απόψεις από διαφημιστικές μπροσούρες των ΑΠΕτεώνων (πχ WWF, Scientific American κλπ) είναι γιατί σε μπλογκ για μείωση της χοληστερίνης δεν διαφημίζω γουρουνόπουλο...  Και μην ξεχνάτε, μπλογκ είναι αυτό... Αν θέλετε να ανοίξετε ένα μπλογκ να διαφημίζετε γουρουνόπουλα για μείωση χοληστερίνης, είναι εύκολο, και να μια πιθανή πρώτη ανάρτηση...

Και είπαμε... αν έχετε κάτι να πείτε...  Σε εκδηλώσεις "μη αγάπης" αντιδρώ ψάχνοντας για πιο καλά άρθρα κατά της Πράσινης Απάτης... Με πάνω από 2.000 αντιαιολικές ιστοσελίδες, δεν είναι δύσκολο...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Την ενεργειακή πολιτική της Χώρας δεν μπορεί να την καθορίζουν οι καθηγητάδες μιας έδρας του ΕΜΠ, που κάνουν rotation σε καίριες κρατικές θέσεις, εκμεταλλευόμενοι την άγνοια/ανικανότητα των πολιτικών μας. Κάπρος, Ζερβός, Μαθιουδάκης, Διαλυνάς, Χατζηαργυρίου, κλπ μαζί με τους πληρωμένους από τους ΠεριστεροΚοπελζΜιτιλιούς συμβούλους του ΥΠΕΚΑ! Αρκετά πιά, τα παραμύθια σας τελειώνουν.
Ο Αρχαίος πρόσφερε πάρα πολλά στην κοινωνία με το blog του.
Καλή Χρονιά, και κάθε χρονιά λιγώτερα ΑΠΕ, μπας και μειωθεί η τιμή της KWh.

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΓΙΓΑΝΤΑ ΑΡΧΑΙΕ!
ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΑΝΟΙΞΕΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ!

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΦΑΣΙΣΜΟ!
__________________________________

ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.ΝΕΤ ΤΟ «ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ», ΟΙ ΠΟΛΙΚΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΤΗ Β. ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
06/01/2014

Πρωτοφανείς -στα χρονικά της τελευταίας εκατονταετίας- πολικές θερμοκρασίες, επικρατούν τις τελευταίες μέρες στην Αμερική και στον Καναδά. Ήδη σε πολλές περιοχές η θερμοκρασία έχει φτάσει τους -30 βαθμούς, ενώ για τις επόμενες ημέρες οι μετεωρολόγοι αναμένουν ένταση της κακοκαιρίας, που θα οδηγήσει τις θερμοκρασίες στους -45 βαθμούς ή ακόμη και στους -51 βαθμούς Κελσίου!

Κι όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ τα τελευταία χρόνια κάποιοι επιτήδειοι που υπηρετούν συμφέροντα με σκοπό το κέρδος, προσπαθούν να μας πείσουν ότι παρατηρείται… υπερθέρμανση του πλανήτη, με λιώσιμο των πάγων, επικείμενη ερημοποίηση μεγάλων περιοχών της γης (μεταξύ των οποίων και των μεσογειακών χωρών), κ.τ.λ., το επονομαζόμενο «φαινόμενο του θερμοκηπίου»! Γι’ αυτό, καλόν είναι να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί στην καταστροφολογία, η οποία εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Νέας Τάξης των παγκόσμιων εξουσιαστών!

archaeopteryx είπε...

διέγραψα ή έβαλα στα σπαμ σχόλιο ενός τύπου που παραληρεί επειδή δεν ξέρω τι...Μάλλον τρολάρει, αλλά δεν βαριέσαι... Γιά αυτόν έβαλα αυτή την ανάρτηση...

Κατά τα λοιπά, ευχαριστώ... Η Πράσινη Άπάτη είναι ...απάτη.

Professor Moriarty είπε...

Σε ζητήματα που έχουν τεχνικό πυρήνα δεν είναι όλες οι απόψεις ισοδύναμες. Όταν μετονομάζει κάποιος ένα τεχνικό ζήτημα σε “πολιτικό” δεν το λύνει, ούτε το εξαφανίζει. Όπως και αν ονομάσεις το γουρούνι "σόγια" και το φας δεν θεωρείσαι φυτοφάγος. Ούτε η επίκληση της “δημοκρατίας” νομιμοποιείται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Όταν κάποιος δεν φέρνει χρήσιμη πληροφορία, αλλά θόρυβο αυτό υποβαθμίζει την συζήτηση, επομένως πρέπει να ενεργοποιηθούν τα φίλτρα που θα απομακρύνουν τον “θόρυβο”. Καλά κάνει ο Archaeopteryx που δεν αφήνει τον σχολιοχώρο να γίνει σκουπιδότοπος και καφενές, όπως άλλα ιστολόγια τα οποία έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην σύγχυση και την αποβλάκωση των αναγνωστών τους και αποτελούν, μετά την άθλια ελληνική εκπαίδευση, έναν ενισχυτικό παράγοντα του σκοταδισμού – ένα άλλοθι εκτόνωσης των ραγιάδων και ένδειξη ότι είναι αδύναμοι να δράσουν ορθολογικά για ν' αλλάξουν την άθλια μοίρα τους.

ΛΑΜΠΡΟΣ είπε...

Τελικά ο καιρός ήρθε να δικαιώσει τους "οικολόγους" και τις ΑΠΕ, και να συντρίψει την άθλια προπαγάνδα σου ενάντια στην πράσινη δωρεάν ενέργεια, ΟΙ ΥΨΗΛΩΤΕΡΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 100 ΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ (πάνω απο 40 υπο σκιάν) αποδεικνύουν τον ανθρωπογενή παράγοντα στην αλλαγή του κλίματος. Γι΄αυτές τις πρωτοφανείς θερμοκρασίες Σαχάρας στις ΗΠΑ τί έχεις να πείς; (Γιατι οι οικολόγοι έχουν ΠΑΓΩΣΕΙ και δεν μιλάνε).
Φίλε αρχαιοπτέρυξ (επίτερψέ μου το φίλε, γιατι μόνο ο φίλος δίνει κάτι, στην προκειμένη περίπτωση γνώση, χωρίς να ζητάει) είμαι 52 χρονών, και θέλω να πιστεύω οτι ανήκω στους ανθρώπους με ανοιχτό μυαλό, ακομμάτιστος γάρ, αλλα πολιτικοποιημένος απο πολύ μικρή ηλικία. Μέχρι πρίν μπώ τυχαία στο ιστολόγιό σου, είχα κι εγώ την κατεστημένη πλέον άποψη (γνώμη καλύτερα) οτι οι ΑΠΕ ηλεκτροδοτούν με ΔΩΡΕΑΝ ενέργεια, και εξοικονομούν πόρους κάνοντας γενικό καλό στην οικονομία και στον πλανήτη. Βέβαια φύση δύσπιστος άνθρωπος προς τους πολιτικούς, αλλα και γενικώς δεν χάφτω εύκολα και αμέσως οτι μου "σερβίρουν" δεν μπορούσα να χωνέψω την πατάτα (όπως αποδεικνύεται) οτι ευθύνεται ο άνθρωπος των τελευταίων 100 χρόνων, (ουσιαστικά 60) για την κλιματική αλλαγή και το φαινόμενο του (πούντο;)θερμοκηπίου. Ασχολούμαι ερασιτεχνικά με την αστρονομία,απο τα 18, έχω διαβάσει πολλά άρθρα διαφόρων αξιόλογων αστρονόμων και αστροφυσικών, για την επιρροή του ήλιου στο κλίμα της Γής, όπως και κάποιες θεωρητικές έρευνες που έλεγαν οτι το κλίμα μπορεί να επηρεάζεται και απο την περιστροφή του ηλιακού συστήματος γύρω απο τον γαλαξία κάθε 240,000,000 χρόνια περίπου(αν θυμάμαι καλά) και απο την πάνω κάτω κίνηση της εκλειπτικής ως προς το επίπεδο του γαλαξία. Φυσικά αυτές οι θεωρίες δεν εμφανίστηκαν ποτέ στην ΤV, και ειδικά μετά το 1989, τότε με την όντως παρατεταμένη "καλοκαιρία" και την λειψυδρία, επικράτησε η χούντα της οικολογίας. Οποιαδήποτε αντίθετη άποψη απο των ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ εξοβελιζόταν στο πύρ το εξώτερον. (Μια σύγκριση με του original πρασινοφρουρούς, και το πού οδήγησαν την χώρα, θα μας κατατοπίσει που οδηγούν την χώρα οι ντόπιοι, και τον πλανήτη οι εξωτερικού). Αυτή η επιβολή απο τα ΜΜΕ της "οικολογικής" άποψης, χωρίς ουσιατικό αντίλογο, μας έκανε να πιστεψουμε το απίστευτο παραμύθι της ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΘΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΗΣ ενέργειας. Αν και δραστηριοποιούμαι στον τομέα της τοποθέτησης φωτοβολταϊκών σε πάρκα και στέγες (πλεόν νεκρός)λόγο της συρίκνωσης του κατασκευαστικού τομέα (νεκρός κι αυτός) και έχω άμεσο ίδιο συμφέρον απο τις ΑΠΕ, σ΄ευχαριστώ πολύ που μου έδωσες τεκμηριωμένα επιχειρήματα γι΄αυτή την απάτη, σου αξίζουν συγχαριτήρια. Εξακολουθώ να πιστεύω στις δυνατότητες των ΑΠΕ,και στην βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν σε ατομική (ιδιωτική) κλίμακα, και είμαι υοπέρ της έρευνας για την καλύτερη και οικονομικότερη λειτουργία τους, αλλα, άλλο αυτό, και άλλο η ηλεκτροδότηση της χώρας όπως λές κάθς φορά κι εσύ.
Καλή συνέχεια, και συγνώμη για το σεντόνι.