Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Επιτέλους. Κάποιος Ευρωπαίος Επίτροπος που με ...εκφράζει


http://www.rtcc.org/2014/01/29/eu-energy-chief-labels-new-climate-targets-stupid/

Όχι μόνο οι στόχοι για περαιτέρω μείωση των εκπομπών είναι ηλίθιοι και αλαζονικοί, η έννοια της μείωσης των εκπομπών είναι ηλίθια και αλαζονική.

Η "Ευρώπη" καθίσταται ασήμαντη στην παγκόσμια οικονομία, και στην παγκόσμια κατανάλωση και ο περαιτέρω αυτοπυροβολισμός δεν εξυπηρετεί ούτε αυτούς που σκαρφίστηκαν την κομπίνα... Και σιγά μην πείσει κανείς την Κίνα (ή τις ΗΠΑ, ή την Ρωσία, ή την Ινδία, να συνεχίσουν να αυτοπυροβολούνται). Ακόμα και το θέατρο με την Κίνα θα φτάσει τα όριά του. Έτσι και ξεφουσκώσει η Κίνα, θα δούμε άλλα δεδομένα στην παγκόσμια κρίση.

Φυσικά και είμαι κατά της σπατάλης, Ή της σπάταλης, αλόγιστης υπερκατανάλωσης. Ναι, είμαι υπέρ της οικονομίας και της κοινής λογικής. Αλλά όλο αυτό το κατασκεύασμα δήθεν περιορισμού εκπομπών, με ιδεολογικές μαϊμούδες είναι ηλίθιο.  Εξυπηρέτησε καταστολή ζήτησης με συγκεκριμένους μερκαντιλιστικούς στόχους.  ΟΚ μέχρι ένα σημείο καταλαβαίνω την καταστολή της ζήτησης, ή την προσαρμογή στην φτώχεια της παγκοσμιοποίησης (ή την παγκοσμιοποίηση της φτώχειας), αλλά βάθυνε την κρίση, και άδικα, σε βάρος της "Περιφέρειας", και τώρα σε βάρος του "Κέντρου".

3 σχόλια:

spiral architect είπε...

Επί ΕΡΤ έβλεπα ανελλιπώς τη δανέζικη σειρά Borgen. Δες το 6ο επεισόδιο του πρώτου κύκλου: State Visit.
(εδώ ή υπόθεση)

archaeopteryx είπε...

φρικη! έχει αιολικά!

spiral architect είπε...

... και διαπλοκή με προέδρους-ολιγάρχες.