Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Το 2020 θα έχουμε ΑΠΕ, αλλά, το βράδυ, ΔΕΝ θα έχουμε ρεύμα: το λέει και ο ΑΔΜΗΕ!

http://greeklignite.blogspot.gr/2014/01/2020.html
http://www.admie.gr/fileadmin/groups/EDAS_DSS/Meleti_eparkeias_final.pdf

Ο ΑΔΜΗΕ λέει αυτό που ξέρει κάθε μη πουλημένος... ή παραμυθιασμένος. Αν δεν θέλουμε ρεύμα, αλλά θέλουμε να πληρώνουμε πολλά λεφτά για το προνόμιο να μην έχουμε ρεύμα, τότε ...ΑΠΕ:

"Παρά τη μεγάλη αναμενόμενη διείσδυση των ΑΠΕ μέχρι το 2020, λόγω του στοχαστικού χαρακτήρα της παραγωγής τους, η συμβολή των μονάδων ΑΠΕ στην επάρκεια του συστήματος δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη"

 ο ΑΔΜΗΕ δεν θεωρεί δεδομένη τη ασφάλεια ενός συστήματος που έχει μεγάλη διείσδυση ΑΠΕ! Και θα πληρώνουμε πανάκριβα, αλλά και το σύστημα δεν εξασφαλίζεται! Ωραία πράγματα, σε μια χρεοκοπημένη χώρα!

ΔΕΝ παράγουν χρήσιμο ρεύμα. Το τυχαίο και μεταβλητό ρεύμα τους, που ΔΕΝ αποθηκεύεται, πρακτικά, οικονομικά, ή στις απαραίτητες ποσότητες, είναι άχρηστο για την ηλεκτροδότηση ενός σπιτιού, ή ενός εργοστασίου, ή ενός νοσοκομείου... Τόσο απλό... Δεν μπορούμε να δεσμεύουμε κεφάλαια και να ενοχλούμε τους πάντες για να έχουμε φως όταν φυσάει. Ούτε μπορούμε να διπλο- και τριπλο- πληρώνουμε για εφεδρείες. Ούτε είναι η εξάρτηση από (πανάκριβο) αέριο για εφεδρεία η λύση...  Οι ΑΠΕ του ΥΠΕΚΑ και των νοικιασμένων δήθεν "οικολόγων" είναι μία ενεργειακή και οικονομική απάτη.

5 σχόλια:

lignite is black gold είπε...

Τα αιολικά παράγουν στοχαστικά και πανάκριβα και μη αξιόπιστα, και διαλύουν τα δίκτυα ΥΤ με τα σκαμπανεβάσματα ισχύος, κι έχουν και "εξωτερικά κόστη" για τα οποία δεν μιλάνε οι ΑΠΕτζήδες, αλλά πάντως κάτι παράγουν, όπως λέει εδώ: http://www.ree.es/en/publications/2013/12/spanish-electricity-system-preliminaty-report-2013.
Παρόμοια είχα δει ότι είναι η κατάσταση και σε Τέξας & Αριζόνα, αλλά δεν έχω πρόχειρους τους συνδέσμους.
Οι Ισπανοί βέβαια την πάτησαν πριν από μας, το δικό τους "έλλειμα ΛΑΓΗΕ" είναι πολύ μεγαλύτερο απ' το δικό μας.

nikos είπε...

http://www.kozan.gr/?p=140008

nikos είπε...


Κατολίσθηση στο ορυχείο Μαυροπηγής

http://antigoldgr.org/blog/2014/01/16/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%83%CE%B8%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BF%CF%81%CF%85%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%B7%CE%B3%CE%AE%CF%82/
Έκαναν το χρέος τους, έκαναν… «λάθος»

nikos είπε...

Η φύση είναι ο καλύτερος χωροτάκτης…

nikos είπε...

καμία κατολίσθηση δεν εκδηλώνεται στιγμιαία , χρειάζεται χρόνο ..Ετσι και εδώ τα σημάδια στην επιφάνεια της Γης δείχνανε από καιρό ,όπως και οι δορυφορικές μετρήσεις με τα κλεισιομέτρα που είναι εγκατεστημενα . Δυστυχώς δεν έκαναν τίποτα ..απλά επέλεξαν την …πάπια