Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

κκ. Σαμαρά, Τσίπρα, Στουρνάρα, Μανιάτη κλπ, ενταύθα

 
Η Γερμανία, ηλεκτροδοτείται από κάρβουνο, λιγνίτη, πυρηνικά και αέριο.  Με το που έκλεισε μερικά από τα πυρηνικά της το 2011, δήλωσε ότι θα έβαζε πολλές ΑΠΕ για να τα αντικαταστήσει. Αυτό, φυσικά, δεν είναι εφικτό, και το ξέρει και ο τελευταίος Γερμανός βοηθός μηχανολόγου. Αλλά εκτίναξε το κόστος του ρεύματος, που έγινε (κατά δήλωσή τους) είδος πολυτελείας, και (κατά δήλωση της Eurostat) το δεύτερο πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη, λίγο κάτω από την "αιολική" Δανία (άλλο θέατρο) και λίγο πιο ακριβό από την 100% πετρελαϊκή Κύπρο. Και οι Γερμανοί μας εξάγουν ΑΠΕ. Εμείς τις εισάγουμε...  Οι ΑΠΕ δεν είναι ακριβές λόγω ταρίφας.  Είναι ακριβές επειδή χωρίς να ηλεκτροδοτούν κάνουν άνω κάτω την ηλεκτροδότηση και τα δίκτυα.  Και τσάμπα να ήταν οι ταρίφες, πάλι θα ακρίβαιναν το ρεύμα.

5 σχόλια:

spiral architect είπε...

Ακόμα στη θέση του είν' αυτός, ή μπας και παίζει το ρόλο του αντίβαρου για να' χουμε καλό "μπάλανς απόψεων";

archaeopteryx είπε...

εεε... σε ποιόν άλλον να το απευθύνω? Μήπως στον Βασιλάκο?

spiral architect είπε...

Σχετικό:
Νέα βόμβα χιλιάδων ευρώ για τους ιδιοκτήτες ακινήτων - Οι απαιτήσεις της ΕΕ για ενεργειακή αναβάθμιση

Οχι στην ΕΕ των πολυεθνικών, του κεφαλαίου και των λόμπι ρε γαμώτο, γιατί έχουμε βάλει πια μεγάλο κεχαγιά στον πούτσο μας!
(σόρι κιόλας, αλλά η κατάσταση δεν παλεύεται πια)

archaeopteryx είπε...

έχουν και πλάνα για τζίρους σε μονωτικά, γκάτζετς, κλπ. Βρε καταστολή ζήτησης θέλουν (αφού έχουμε σκληρό νόμισμα... να ψωνίζουμε αυτά που μας λένε)

Ανώνυμος είπε...

Οι ΑΠΕ θα είναι ακριβές και άχρηστες όσο η αποθήκευση είναι ανέφικτη. Θα βρεις πολλές ερευνες και πειράματα για αποθήκευση, αλλά τα πειράματα δεν είναι αποθήκευση και για χιλιετίες οι άνθρωποι ψάχνουν για αιώνιες ζωές, τσάμπα χρυσάφι κλπ