Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Γιατί θυσιάζουμε την βιομηχανία; Τίνος "Ανεξάρτητη" "Ρυθμιστική" Αρχή είναι η ΡΑΕ;

"Γιατί θυσιάζουμε η βιομηχανία;

Η Τρόικα μπλοκάρει όλα τα μέτρα της κυβέρνησης που αποσκοπούν στο να βρει η βιομηχανία την χαμένη ανταγωνιστικότητα της. Μήπως αυτό ήταν πάντα ζητούμενο;

Δεν είναι δυνατόν ένα σχέδιο που στη Γαλλία στηρίζει τη βιομηχανία στη Ελλάδα η ΡΑΕ, που μόνο ανεξάρτητη αρχή δεν είναι να το μεταμορφώνει με σε μηχανισμό διάθεσης σίγουρων εσόδων για να δήθεν δημιουργήσουμε προμηθευτές.
 
Όταν δεν μπορούν να βρεθούν χρήματα να στηριχθεί η βιομηχανία μειώνοντας την βαριά φορολογία , πχ ΕΦΚ στο φυσικό αέριο για να ζεσταθεί ο κόσμος , να διαδοθεί το φυσικό αέριο , και να παύσει να χρησιμοποιείται για καύσιμο στη ηλεκτροπαραγωγή και τα δίνουμε ως δώρο σε προμηθευτές για να ανοίξει δήθεν η αγορά  βάζουμε ταφόπλακα στη βιομηχανία.
 
Οι εξαγωγές μειώνονται συνεχώς.

Τα μέτρα της κυβέρνησης μετά την μείωση των τιμολογίων για τις μεγάλες βιομηχανίες δεν βρήκαν συνέχεια.

Πώς λοιπόν θα δοθεί σήμα στη βιομηχανία σταθερής πολιτικής ώστε να παρθούν επιχειρηματικές αποφάσεις για αύξηση παραγωγής , πωλήσεων και της απασχόλησης.

Ποιό μήνυμα δίνει η νέα πρόταση της ΡΑΕ?

Μήπως δίνει το μήνυμα ότι συνεχίζουμε να εξυπηρετούμε συγκεκριμένα συμφέροντα στο χώρο της ενέργειας παραγωγών που τώρα θέλουν να γίνουν προμηθευτές αλλά όλα αυτά με σίγουρο και εξασφαλισμένο κέρδος;

Η ΡΑΕ ξεχνώντας ότι είναι ανεξάρτητος λειτουργός προωθεί μέτρα ταφόπλακα για τη βιομηχανία εξυπηρετώντας την Τρόικα.

Προωθεί σχέδιο για δημοπρασίες λιγνιτικής παραγωγής στο κόστος που εξαιρούν τη βιομηχανία και στην ουσία αποτελούν εγγυημένο έσοδο για τους προμηθευτές.

Μετά από αυτό η Τρόικα πέτυχε τον στόχο της , να μην μπορεί η κυβέρνηση να συνεχίσει την στήριξη μέσω μειωμένων τιμολογίων μια και θα έχουν εφαρμοστεί δημοπρασίες με πολύ υψηλή τιμή αφού η ΡΑΕ δέχεται να προστεθεί στη τελική τιμή διάθεσης όλες οι στρεβλώσεις της αγοράς".

Συνημμένη (σε εικόνες) η επιστολή της ΕΒΙΚΕΝ προς τη ΡΑΕ στη διαβούλευση για τις δημοπρασίες λιγνιτικής παραγωγής στο κόστος και εδώ


 
 
 
 
 
 
 
 

2 σχόλια:

spiral architect είπε...

Απο τότε που εφευρέθηκαν οι "μηχανισμοί" χάθηκε το φιλότιμο.
Και συγνώμη δηλαδή: Στρέβλωση δεν είναι η επιδότηση των ενεργοβόρων μέσω των οικιακών καταναλωτών; Ή μπας και οι περισσότεροι από την ΕΒΙΚΕΝ είναι 24/7 καταναλωτές Υψηλής Τάσης ή μεγάλοι Μέσης που κρατούν το σύστημα ρυθμισμένο στην ισχύ βάσης λόγω λιγνιτικής παραγωγής;

Κάθε μορφής επιδότηση -κατά τους νεοφιλελέδες- είναι στρέβλωση, οπότε αν αρθούν οι "στρεβλώσεις" θα δεις πως θα εκτοξευθεί η MWh Υψηλής ή Μέσης Τάσης! Ας μην μιλούν για στρεβλώσεις, γιατί μπορεί αυτή η φιλολογία της στρέβλωσης να στραφεί εναντίον τους.

Τι θέλω να πω; Η τιμή μονάδας της ΗΕ δεν είναι καθοριστική για την επιβίωση των βιομηχανιών (εν σχέσει με το παρελθόν που υπήρχαν ακόμα περισσότερες "στρεβλώσεις" αλλά η τιμή μονάδας ήταν χαμηλότερη, ναι, είναι χειρότερα) αλλού είναι το πρόβλημά τους, ότι δλδ υπ' αυτές τις συνθήκες ή θα κλείσουν ή θα γίνουν εισαγωγείς και αντιπρόσωποι των μητρικών τους.
Θαρρείς ότι έχει πρόβλημα ο Ηρακλής; Ποιος Ηρακλής; Lafarge είναι πια, όχι ΑΓΕΤ-Ηρακλής!

Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες, αλλά τα παιδιά της ΕΒΙΚΕΝ συνεχίζουν να πετούν πυροτεχνήματα. Έτσι κι αλλιώς δικά τους παιδιά είναι όχι μόνον οι της ΡΑΕ, αλλά και οι άλλοι πυλώνες της "δημοκρατίας".

archaeopteryx είπε...

τουλάχιστον η ΕΒΙΚΕΝ έσκουξε κατά των ΑΠΕ (και του αερίου στην ηλεκτροδότηση)