Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Προσέχετε τον ανώνυμο κύριο αρχαιοπτέρυγα... είναι ημιμαθής


Σήμερα θα είναι μια ανάρτηση για ...σχόλια με αφορμή ένα σχόλιο σε ανάρτηση για την επίσκεψη των Δημάρχων Κυκλάδων στον Υπουργό Αιολικών Σταθάκη, για τα αιολικά των Damco (Κοπελούζος)/ENEL σε άλλο blog, των Κυκλάδων:


Έχουμε και λέμε:

1) Κάτι τέτοια τα συντάσσει μάλλον ο ίδιος ...μεθυσμένος υπάλληλος της Εταιρίας με τον οποίο γελάνε ακόμα στην Άνδρο, Τήνο, Πάρο και Νάξο.  "Η Εταρία σκόπιμα παραπλανά... το γέλιο είναι αβίαστο... μας περνάνε για ηλίθιους". Κι αν δεν είναι ο ίδιος, η ΕΛΕΑΤΕΝ έχει ένα-δύο γραφικούς επαγγελματίες ψεύτες που θέλουν να σώσουν το Κλίμα με αιολικά. Ο υπάλληλος σχολιαστής έκλεψε το όνομα γνωστού καθηγητή, αλλά οι κλέφτες κλέβουν, δεν με εκπλήσσει.

2) Όπως φαίνεται ωμά στις απαντήσεις που έλαβε ο μεθυσμένος, τα παραμύθια δεν πιάνουν.  Ούτε ο διαχειριστής του blog μάσησε, ούτε ο Greeklignite (που τελικά είχε παραθέσει την 100% σωστή πληροφορία).  Οι αιολικοί "επιχειρηματίες", "επιστήμονες" υπάλληλοι, παπαγάλοι, βασίζονται μόνο στα ψέματα, τις σοφιστείες και τις ειρωνείες μέσω δημοσιοκάφρων του Σκάει και όχι μόνο. Δηλαδή μέχρι και ο Μπογδάνος είχε να πει για την αντίδραση των Παριανών. Αν ποτέ πάει στην Πάρο θα αναρωτιέται πάλι...

3) Όπως απάντησα στον μεθυσμένο, γράφω από το 2010. Έχω δημοσιεύσει ή έχω κρατήσει ΟΛΑ τα σχόλια. Τις αρλούμπες τις έχω στα spam. Πέρα από τα δημοσιευμένα σχόλια, δεν έχω δει ΚΑΝΕΝΑ (μα ΟΥΤΕ ΕΝΑ) στοιχειωδώς τεχνοκρατικό σχόλιο-αντίλογο, όχι επειδή δεν θα ήθελαν, αλλά επειδή δεν μπορούν. Οι μεν "επιστήμονες" είναι για τα πανηγύρια, οι δε υπάλληλοι καλύτερα να μείνουν στα ούζα τους, αφού οι επιστολές και τα σχόλιά τους μόνο θυμηδία προκαλούν

Φυσικά και μου επισημαίνουν λάθη ή απαραίτητες διορθώσεις διάφοροι σχολιαστές -- και τις ενσωματώνω...  Αλλά καμιά 500αριά παραληρήματα, αλλά είναι όλα στο ίδιο μοτίβο. You 've seen one, you 've seen them all.  Ένα άφησα να περάσει για ψυχαγωγία, προχτές. Παριστάνει τον φωτοβολταϊκό... αμ δε... Άλλα πρόσφατα δείγματα, παρακάτω (μεγαλώνει με κλικ)... Τι να σάς πω... Σκέτος Feynman ο τύπος:

8 σχόλια:

spiral architect είπε...

Ωπ, τι έχασα;
Οὐ λήψει τὸ ὄνομα Κυρίου τοῦ Θεοῦ σου ἐπὶ ματαίω.

Άντε και μπόνους ένα ευρωπαϊκό ριπόρτ για να γίνουμε επιτέλους Δανία του Νότου:
Eurostat: Κατά 65% αυξήθηκε η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα από το 2008

Βάλτε κι άλλα ΑΠΕ, επιπροσθέτως πουλήστε το όχημα (ΑΔΜΗΕ-ΔΕΔΔΗΕ) που σας έφερνε το ρεύμα στο σπίτι και ξαναπληρώστε το σαν ταξί για να συνεχίζει να σας το φέρνει.

Hello Kitty!
(για να μην πω τίποτα χειρότερο και περάσω κι εγώ στα σπαμ)

spiral architect είπε...

Ρε κιαρατά Aρχαιοπτέρυγα έχεις βίλα στην Πάρο; Το καλοκαίρι θέλω φιλοξενία γιατί με βλέπω να τη βγάζω μπαλκόνι με τσίπουρο και κινητό.
Άντε να ξανοίξει λίγο το μάτι μας ...

archaeopteryx είπε...

για να λέει ο μεθυσμένος ότι έχω βίλα, θα έχω... Μέχρι τώρα δεν την ξέρει ούτε η ΔΟΥ και δεν έχει ΕΝΦΙΑ...

spiral architect είπε...

Και για να το σοβαρέψουμε, το κεφάλαιο "Παραγωγή-Μεταφορά_Διανομή ΗΕ" ήταν τρία εξάμηνα στους Η/Μ στο ΕΜΠ, στη δε Ολλανδία (TU Delft) ήταν ολόκληρο μεταπτυχιακό.
Η ΗΕ γενικά δεν είναι, ούτε τηλεπικοινωνίες, ούτε data transfer όπου ένα υποθαλάσσιο καλώδιο πολλαπλής οπτικής ίνας Ισραήλ-Κύπρος-Ελλάδα "κόβει δρόμο" και μεγαλώνει το data tranfer μεταξύ των σέρβερ Ασίας και Ευρώπης. Ένα αντίστοιχο καλώδιο ΗΕ (ανεξαρτήτως τεχνολογίας) το μόνο που θα κάνει θα είναι να μπορεί να δεχθεί την έγχυση της περίσσειας ενέργειας από ΑΠΕ και να παίξει το ρόλο του στο ηλεκτροενεργειακό χρηματιστήριο φυσικά αυξάνοντας την τελική τιμή λιανικής εις βάρος του μικροκαταναλωτή.

Δοκιμή για τολμηρούς: Σβήστε τους τρεις θερμικούς σταθμούς παραγωγής της Κρήτης, ρίξτε δυο DC link προς Μεγαλόπολη και Αττική αντίστοιχα (σύμφωνα με τη μελέτη του ΑΔΜΗΕ) και δείτε αν "κρατιούντα" τα φορτία της Κρήτης από το ηπειρωτικό σύστημα.

Δίδαγμα: Προσοχή στο κενό μεταξύ ισχύος και ενέργειας.

spiral architect είπε...

Τα ορατά αποτελέσματα μετά από 7 περίπου χρόνια από την μαζική επέλαση των (μικρών και μεγάλων) ΑΠΕ στον Ελλαδικό χώρο ήταν:
- Η κατανόηση από μερίδα των δύσπιστων ότι, οι ΑΠΕ αύξησαν άμεσα τη λιανική τιμή της kWh. Στην αρχή αυξήθηκε η kWh και μετά χώρισε σε τέλος υπέρ ΑΠΕ
- Η έμμεση αύξηση του κόστους δικτύων Μεταφοράς και Διανομής λόγω άσκοπων έργων διασύνδεσης ή ενίσχυσης υπαρχόντων δικτύων λόγω των ΑΠΕ.
- Η αύξηση της λιανικής τιμής της kWh έφερε στο παιχνίδι αεριτζήδες "παρόχους" που αφ΄ενος δεν πουλάνε ολοκληρωμένες υπηρεσίες, αφ' ετέρου πλασάρουν λύσεις power saving που από μόνες τους αυξάνουν έτι περαιτέρω την τιμή της kWh. Χασούρα από τον καπιτάλα δεν υπάρχει. Και από την κλανιά σου λεφτά (ΥΠΕΡΑΞΊΑ) θα βγάλει.
- Αύξησαν την πρωτογενή ενεργειακή εξάρτηση της Ελλάδας αυξάνοντας τη συμμετοχή του ΦΑ στην ηλεκτροπαραγωγή. Το ΦΑ από τη μια είναι το μπακάπ των ΑΠΕ, από την άλλη κατέληξε να γίνει καύσιμο ηλεκτροπαραγωγής βάσης. Ούτε οι Γερμανοί δεν καίνε τόσο (εισαγόμενο) ΦΑ.
- Η μελλοντική ιδιωτικοποίηση των μονάδων της ΔΕΗ θα καταστήσει (βλέπε: βαφτίσει) τα πρώην υδροηλεκτρικά της ΔΕΗ σαν ΑΠΕ με τη συνακόλουθη επιδότηση. Άλλο πράμα να επιδοτείς 10-12MW ενός μεγάλου αιολικού πάρκου του Μπόμπολα ξερωγώ και άλλο τα κοντά 300MW του Θησαυρού και του Αχελώου.

Όσοι παίζουν μέσα σε αυτό το δίχτυ μπίζνας γύρω από την ΗΕ είναι λογικό να σκούζουν γιατί χάνουν λεφτά είτε σαν κατασκευαστές, είτε σαν πάροχοι, είτε σαν manipulator της κοινής γνώμης. Δυστυχώς για όλους αυτούς απέτυχαν να να βρουν καλύτερους να θεμελιώσουν την θεωρία του "ο ήλιος και ο αέρας είναι τσάμπα" γιατί απλά δεν η τελευταία δεν θεμελιώνεται.

Νταξ', παραβρώμισε το πράμα.

αμμοδύτης είπε...

"...Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Τήνο, η επένδυση ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ και θα καταστήσει το νησί αυτάρκες σε ηλεκτρική ενέργεια που θα προέρχεται από τον άνεμο. Κι όμως, η τοπική κοινωνία την περασμένη εβδομάδα είπε «ΟΧΙ» στο έργο, με την επίκληση της αλλοίωσης της εικόνας τους φυσικού περιβάλλοντος από τις ανεμογεννήτριες που θα εγκατασταθούν...

...Το ποιοι τελικά ενημερώνουν τις τοπικές κοινωνίες αποτελεί το πιο μεγάλο πρόβλημα των επενδύσεων. Το πρόβλημα είναι ακόμα πιο μεγάλο από την επιστημονική ορολογία που χρησιμοποιούν οι «επαναστάτες». Μισές τεχνικές πληροφορίες, μισές αλήθειες, αληθοφανή επιχειρήματα, δείχνουν μόνο το δέντρο και χάνουν την πραγματικότητα που δεν είναι άλλη από την καταστροφή ολόκληρου του περιβάλλοντος. Τα νησιά μας κάθε χρόνο αντιμετωπίζουν όλο και πιο έντονα κλιματολογικά φαινόμενα, σοβαρές καταστροφές...

...το αισθητικό πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στην Τήνο από τις ανεμογεννήτριες είναι πραγματικό, όμως η προβολή που θα δεχθεί το νησί στον κόσμο όλο ως ένα ενεργειακά αυτόνομος τόπος (όπως επιχειρείται να γίνει με την Τήλο)...

Home Change "Το άρθρο το υπογράφει κάποιος Νεκτάριος Καλογήρου αλλά το περιεχόμενο είναι ίδιο με την επιστολή που είχε στείλει η ΕΛΙΚΑ στα 4 νησιά"

Ανώνυμος είπε...

Αρχαιε μην κανεις πίσω.
Εισαι ο μονος που αγωνιζεται να καταλαβει ο λαος τον μεγαλυτερο απατεωνα της εποχής μας:
Τον αιολικο δηθεν επιχειρηματια, που επι της ουσιας ειναι ο πιο χρυσοπληρωμενος δημοσιος υπαλληλος της Ελλαδας. Σιτιζεται με επιδοτηση, ταριφα και τα λεφτα των αλλων μεσα απο τους λογαριασμους ΔΕΗ...Δεν προσφερει στη χωρα ούτε υπεραξία, ουτε θεσεις εργασιας , ούτε τιποτα. Μονο ευχές για λιωσιμο παγων και φαινομενο θερμοκηπίου...

archaeopteryx είπε...

3.39 ευχαριστώ, αλλά ΔΕΝ είμαι μόνος... έχει και άλλους πιο γνώστες