Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Θερμό επεισόδιο με την ENEL Green στην Νότια Εύβοια

 
Δεν πρόλαβα να αναρτήσω το προηγούμενο και μου ήρθε αυτό:

Δελτίο Τύπου του ΣΠΠΕΝΚ

Σήμερα 20/7/2017 στη θέση Κάλαμος Δήμου Καρύστου, άνωθεν οικισμού Αεροπορίας και δίπλα στη θέση Μπούρος,υπήρξε θερμό επεισόδιο μεταξύ ιδιοκτητών γης της περιοχής και υπαλλήλων της εταιρίας ENEL GREEN POWER HELLAS A.E. που εκτελεί το έργο κατασκευής 8 αιολικών σταθμών μέσα στην περιοχή NATURA της Νότιας Καρυστίας.

Κάτω από τον βράχο που βλέπετε, υπάρχει στάνη βοσκού με 200 πρόβατα.

Ο χειριστής του μηχανήματος έδωσε εντολή στον ιδιοκτήτη της στάνης να φύγει διότι η στάνη του είναι μέσα στη ζώνη κατάληψης του έργου(!).

Έτσι ξεκίνησε το επεισόδιο διότι δικαίως ο άνθρωπος αρνήθηκε να φύγει από την ιδιοκτησία του, μαζεύτηκαν και άλλοι κάτοικοι της περιοχής ήρθε και η πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας κ.Χρυσούλα Μπερέτη και σταμάτησε το έργο προς το παρόν.

Πάνω στη χάραξη του εν λόγω δρόμου, υπάρχει παλιό Ρωμαϊκό Λατομείο που είναι αρχαιολογικός χώρος σε προεγκριτική φάση. Αύριο θα γίνει καταγγελία προς την αρχαιολογική υπηρεσία έτσι ώστε να σταματήσει το έργο μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες αρχαιολογικές έρευνες.

Ο αγώνας συνεχίζεται.

Από το γραφείο τύπου του ΣΠΠΕΝΚ

ΥΓ1. Πώς τα κατάφερε αυτός ο Έλληνας συνεταίρος της ENEL και απέσπασε εγγύηση πληρωμής, από την ENEL είτε γίνει είτε δεν γίνει το έργο?  Να ξέραμε αν κάνει Γενική Συνέλευση Μετόχων η ENEL, να το ρωτήσουμε...

ΥΓ2.  Η ENEL  Green σκάβει? Ή η ΑΤΕΡΜΩΝ?

2 σχόλια:

takis perreas είπε...

Ο χειριστής?
Τι δουλειά έχει ο χειριστής να δίνει εντολές πέρα του να χειρίζεται με ασφάλεια και δεξιότητα το μηχάνημά του?
Να γυρίζει δε, μετά το πέρας της εργασίας του, στην οικογένειά του?!
Εχουν πολλή σκόνη τα χωματουργικά αλλά καλό θα είναι να ξεσκονίζει -το καλάμι- το κάθισμα θέλω να πω, πριν ξεκινήσει την εργασία του.

Ανώνυμος είπε...

Σιγα το νέο.
Στο αιολικο παρκο Μακρυρραχη, Στουπαίων Ευβοιας 24MW (λιγο πιο βορεια), η ΡΟΚΑΣ εχει ηδη καταστρεψει ένα ρωμαικό λατομείο, κατα τη διανοιξη του δρόμου. Ειναι 200μετρα μετα τον υποσταθμο της , ανεβαινοντας προς το παρκο. Ειναι εμφανες και από κάποιον άσχετο διότι οι αρχαίοι λίθοι είναι πεταμενοι αριστερά και δεξια στα πρανή. Οταν εκανα παρατηρηση στο προσωπικό επι τόπου, μου απάντησαν να μην διαμαρτυρομαι, γιατι ολες οι Υπηρεσίες είναι δικές τους!!!