Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Υπάρχει το φαινόμενο του θερμοκηπίου;


Η απάντηση είναι "ναι, αλλά μάλλον δεν είναι αυτό που σας λένε". Και σίγουρα δεν θεραπεύεται με ...αιολικά!

Το φαινόμενο του θερμοκηπίου βασίζεται στην θεωρία ότι υπάρχουν μερικά αέρια (όπως το διοξείδιο του άνθρακα ή CO2) στην ατμόσφαιρα, που "παγιδεύουν" την ηλιακή ακτινοβολία και θερμαίνουν την Γη. Και, κατ' επέκταση, επειδή καίμε πολλά καύσιμα, που παράγουν CO2, θα υπερθερμάνουμε την Γη. Και κατά τρίτη επέκταση, αν βάλουμε ΑΠΕ θα ...σωθούμε. Η τρίτη "επέκταση" είναι 100% μούφα, αφού οι ΑΠΕ, καθ' εαυτές είναι ενεργειακά ασήμαντες, και ακόμα και στην όποια μικρή συμμετοχή τους, δεν συμβάλλουν σε μείωση ή εξοικονόμηση CO2. Από αυτήν την άποψη, με αφήνει παγερά αδιάφορο το εάν υπάρχει ή όχι φαινόμενο του θερμοκηπίου, αφού το σημαντικό είναι ότι ακόμα κι αν υπάρχει, ακόμα κι αν φταίει το ανθρωπογενές CO2, οι ΑΠΕ δεν το μειώνουν!

Αλλά το θέμα είναι και λίγο ...ακαδημαϊκή περιέργεια.

Δημοσιεύθηκε άλλη μία μελέτη, που επανέρχεται στην αμφισβήτηση όλης της θεωρίας δαιμονοποίησης ειδικά του CO2:


Blair D. Macdonald Quantum Mechanics and Raman Spectroscopy Refute Greenhouse Theory, 21-4-2019:   Η μελέτη αυτή καταλήγει στο ότι το CO2 δεν είναι "ιδιαίτερο" αέριο θερμοκηπίου, αλλά και το άζωτο και όλη η ατμόσφαιρα είναι αέρια θερμοκηπίου, που απορροφούν και επανεκπέμπουν την ηλιακή ακτινοβολία. Και επομένως όλη η θεωρία περί ανθρωπογενούς θερμοκηπίου χρειάζεται, κατά τον ερευνητή-συγγραφέα ...αναθεώρηση.

Προσωπικά, πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου, οι ισχυροί του κόσμου να πάψουν να μάς δουλεύουν και να μάς πουν την αλήθεια: Κάντε οικονομία στα καύσιμα, επειδή δεν θα έχετε.

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι η ατμόσφαιρα συμβάλλει στην γενική ...ήπια θερμοκρασία της Γης.  Κανείς δεν αμφισβητεί ότι το αυξημένο CO2 συμβάλλει σε κάποια αυξημένη θερμοκρασία. Και, φυσικά κανείς δεν αμφισβητεί ότι το Κλίμα της Γης αλλάζει διαχρονικά, ή τα τελευταία 200, ή 2.000, ή 2 δις χρόνια!   Αλλά υπάρχουν διάφορα προβλήματα με την θεωρία ότι το CO2 "φταίει" για κάποια υπαρκτή ή μελλοντική υπερθέρμανση (ή ...υπερψύξη, αναλόγως καιρού ή μόδας). Τα βασικά προβλήματα είναι, ενδεικτικά, ότι α) άλλοι πιο σημαντικοί παράγοντες επηρεάζουν το Κλίμα, γενικά, (όπως πχ μεταβολές στον Ήλιο, η κοσμική ακτινοβολία, οι τεκτονικές δραστηριότητες κλπ,  β) ενώ το ατμοσφαιρικό CO2 αυξομειώνεται,  διαχρονικά, τυπικά, οι αυξομειώσεις αυτές συμβαίνουν μετά, και όχι πριν, τις αλλαγές στην θερμοκρασία. γ) δεν παρατηρείται κάποια άνοδος θερμοκρασίας στην "αόρατη κουβέρτα" (αυτό το ανέβασα πρόσφατα), δ) η ...σκόνη μπορεί να είναι πιο σημαντική από το CO2:


Ralph Ellis, Michael Palmer: Modulation of ice ages via precession and dust-albedo feedbacks Geoscience Frontiers 7 (2016) 891e909

Η ...σκόνη εξηγεί τις αποκλίσεις των προβλέψεων στις Κλιματικές Αλλαγές (τους παγετώνες) από την απλή ερμηνεία με της τροχιά και περιστροφή της Γης (κύκλοι Μιλανκόβιτς) και  η επίδραση του CO2, σαν αέριο του θερμοκηπίου, είναι από μηδαμινή έως ανύπαρκτη.

Δεν είναι τυχαίο που τα μοντέλα των κλιματολάγνων αδυνατούν να προβλέψουν ο,τιδήποτε... Τα μοντέλα προσπαθούν ντε και καλά να πείσουν ότι υπερζεσταινόμαστε λόγω CO2... Αμ δε...

Οι ιδεολογίες (και οι θρησκείες) είναι αποτέλεσμα ...συμφερόντων. Ή ...ποιητικής έκφρασης (μέρες που είναι...). Και η παρα-θρησκεία της Ανθρωπογενούς Κλιματικής Αλλαγής εξευτελίζεται με την ...ημέρα, άσχετο αν τα ΜΜΕ το δέχονται ή όχι.

Υπάρχουν σαφέστατα και πανίσχυρα συμφέροντα υπέρ της Ανθρωπογενούς Κλιματικής Αλλαγής:
  • Η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας
  • Η στοχευμένη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας 
  • Η στοχευμένη καταστολή ορισμένων εξαγωγών πετρελαίου
  • Η προώθηση του φυσικού αερίου (με τις ακριβές υποδομές του)
  • Η προώθηση της πυρηνικής ενέργειας (με τα ακριβά αρχικά κόστη)
  • Η είσπραξη χρημάτων από 3-4 εταιρείες σε ισάριθμες χώρες
  • Η μείωση της πλεονάζουσας ρευστότητας, συνέπεια 10ετιών πληθωριστικού χρήματος
Όλα καλά, άγια και θεμιτά, αλλά δεν έχουν σχέση ούτε με κάποιο Κλίμα, ούτε με τον ρόλο του CO2 σε αυτό. Εκτός αν είμαστε εντελώς ηλίθιοι και πιστεύουμε ότι το μέλλον μας εξαρτάται από χρησμούς, μαντείες, κοκαλάκια νυχτερίδας ή συγχωροχάρτια  Ή φοβόμαστε περισσότερα "κίτρινα γιλέκα".

3 σχόλια:

Professor Moriarty είπε...

Αποκρουστικό,σχεδόν τερατώδες. "I want you to panic. I want you to feel the fear every day" Νοσηρή κατάσταση. Θα έπρεπε οι γονείς της να την στείλουν σε ψυχοθεραπευτή. Ίσως και οι ίδιοι να χρειάζονται ψυχοθεραπεία. Πραγματικά κινδυνεύει ο πλανήτης από την αυτιστική βλακεία κάποιων που νομίζουν ότι έχουν αποστολή τον σώσουν. Φοβάμαι ότι κοινωνίες που όχι μόνο εκτρέφουν, αλλά και επιβραβεύουν τέτοιες αρρωστημένες συμπεριφορές και δραστηριότητες είναι βαρειά άρρωστες

Ανώνυμος είπε...

take a look https://www.youtube.com/watch?v=fA5sGtj7QKQ

Ανώνυμος είπε...

The Great Global Warming Swindle

https://youtu.be/oYhCQv5tNsQ?t=2921

at this point explains how the models works