Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

ΟΛΗ η Κλιματολαγνεία είναι προπαγάνδα για καταστολή ζήτησης ενέργειας και επιδοτήσεις πονηρών (και απευθύνεται σε ηλίθιους)


Αυτό που ξεκίνησε σαν "υπόθεση εργασίας" επιβεβαιώνεται πλέον και από τα ΜΜΕ:  Όλος ο ακτιβισμός και η τρομοκρατία για την Κλιματική Αλλαγή δεν είναι παρά προπαγάνδα για να μειώσει η πλέμπα την κατανάλωση ενέργειας, με ευκαιρίες για αρπαχτές από διάφορους πονηρούς.

https://www.ft.com/content/86fa4eee-8846-11e9-b861-54ee436f9768 (κι αν δεν σας ανοίγει, δοκιμάστε το https://www.thegwpf.com/growing-mismatch-between-climate-activism-and-global-energy-reality/

Το άρθρο των FT (άρθρο για ενέργεια, από ενεργειακό δημοσιογράφο) λέει ότι παρά τις πολυδιαφημισμένες και καλοστημένες διαμαρτυρίες διαφόρων ομάδων (που εγώ αποκαλώ "ζόμπυς" όπως ...μαθητές, διάφοροι περίεργοι, οι ...Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ και οι οικωλόγοι) για την Σωτηρία του Κλίματος, ο ακτιβισμός δεν συμβαδίζει με την πραγματικότητα:

Η κατανάλωση ενέργειας αυξάνεται και ο ρυθμός αύξησης είναι ο μεγαλύτερος από το 2010 (αν θυμάστε το κραχ του 2008, που συνοδεύτηκε και από την μεγαλύτερη μείωση στην κατανάλωση ενέργειας).

Η αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας οφείλεται εν μέρει στους κρύους χειμώνες και στην αύξηση χρήσης κλιματιστικών το καλοκαίρι στον ανεπτυγμένο και στον αναπτυσσόμενο κόσμο (η υπογράμμιση, δική μου).

Αυτή η αύξηση κατανάλωσης καλύφθηκε, αύξηση κατανάλωσης ορυκτών καυσίμων (από τι άλλο βρε χαζά; λέω εγώ). Αυτό είχε σαν συνέπεια την αύξηση των εκπομπών CO2. (Μην είστε αφελείς: Τα καύσιμα είναι "άνθρακας". Η καύση είναι C+O2--> CO2).

Και ο μεν οικονομολόγος της BP κλαίγεται ότι ο κόσμος μπορεί να ευαισθητοποιείται για το "Κλίμα", αλλά η κατανάλωση ενέργειας αυξάνεται. Ο οικονομολόγος της BP και οι άλλοι κλαψιάρηδες θα έπρεπε να διαβάσουν τι λέει η ίδια η BP στην ετήσια αναφορά της για την Ενέργεια:


Η ΒΡ λέει ότι και η ExxonMobil, με άλλα λόγια, και παρακαλώ να το εμπεδώσετε, εσείς, οι πολιτικοί, οι παρατρεχάμενοι και οι οικωλόγοι:  Η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη οδηγείται (σήμερα) από την αυξανόμενη ευημερία σε "αναπτυσσόμενες" οικονομίες όπως η Κίνα και η Ινδία.  Η αυξανόμενη ευημερία είναι συνάρτηση αυξανόμενης κατανάλωσης ενέργειας και συνεπάγεται αυξανόμενη κατανάλωση ενέργειας. Τα περί α) περισσότερης ενέργειας και β) λιγότερου άνθρακα είναι, βασικά, σχήμα οξύμωρο.

Η μόνη χρήσιμη ενέργεια χωρίς άνθρακα είναι η πυρηνική ενέργεια, και αυτή μόνο στην ηλεκτροδότηση (που είναι περίπου το 1/3 της ενέργειας).

Κατά τα λοιπά, λιγότερο οδήγημα, και, να μου το θυμηθείτε, λιγότερη παγκοσμιοποίηση: Δεν υπάρχει μεγαλύτερο όπλο για την "Σωτηρία του Πλανήτη" από την λιγότερη παγκοσμιοποίηση. Λιγότερες εισαγωγές από Κίνα. Χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο στην Ασία και στην Αφρική. Αυξημένο κόστος και περισσότερη ύφεση και στην Δύση: Αυτά σώζουν το ...Κλίμα (δηλαδή μειώνουν την ζήτηση για ενέργεια).

Και αν η Δύση καταφέρει να μειώσει την ζήτηση "στοχευμένα", η ύφεση θα επηρεάσει μερικούς περισσότερο από τους άλλους.

Πού κολλάνε οι λεγόμενες ΑΠΕ σε όλα αυτά; Οι ΑΠΕ ήταν, είναι και θα είναι ενεργειακά ασήμαντες. Είτε είναι στο 3% είτε στο 30%.  Τα ποσοστά αναφέρονται όχι σε πραγματική ενέργεια, αλλά σε φορολόγηση της ενέργειας -- που στην περίπτωση των ΑΠΕ δεν είναι παρά:
  1. επιδότηση Γερμανών εξαγωγέων ενεργειακά άχρηστων πραγμάτων,
  2. Λίγων Ευρωπαϊκών "ΔΕΗ" (EDF, ENGIE, ENEL, Iberdrola -- με την διαφήμιση) και
  3. διαφόρων μόνιμα κρατικοδίαιτων χωματουργών που παριστάνουν τους επιχειρηματίες 
Οι ΑΠΕ είναι ιδιωτική αρπαχτή. Η φορολόγηση της ενέργειας (υπέρ των 1,2 και 3 παραπάνω) μειώνει την ζήτηση της ενέργειας, χωρίς όμως να αυξάνει την προσφορά ενέργειας!  Η προσφορά ενέργειας αυξάνεται με γεωτρήσεις, ορυχεία ή με πυρηνικά. Ή με μείωση κατανάλωση ενέργειας από τον ...γείτονα (για να περισσεύει για εμάς).

Για μείωση κατανάλωσης ενέργειας, δεν έχουμε παρά να επιστρέψουμε στον τρόπο ζωής της δεκαετίας του 1960 και θα εξοικονομούμε πάρα πολλή ενέργεια: Ζεστό νερό για μπάνιο μόνο το Σάββατο, καλοριφέρ μόνο όταν έχει κάτω από 10 βαθμούς και μόνο για 1-2 ώρες την ημέρα και μετακινήσεις μόνο με συγκοινωνία ή με τα πόδια .  Και το 1960 ήταν περίοδος ευημερίας: Είχαμε βιομηχανία, βιοτεχνία, μετανάστες με εμβάσματα κλπ..

Να ξέρετε τι εύχεστε και τι σας σερβίρουν. Δεν υπάρχει "Ανθρωπογενής Καταστροφική Κλιματική Αλλαγή". Υπάρχει πολύς κόσμος που θέλει να ζει καλύτερα, προφανώς δεν γίνεται με τις σημερινές συνθήκες και σερβίρονται παραμύθια για να είστε καλά παιδιά και να μην πάτε στην Κόλαση καταστρέψετε τον Πλανήτη.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χρήσιμο άρθρο:

https://www.b2green.gr/el/post/70877/?utm_source=MadMimi&utm_medium=email&utm_content=%CE%88%CE%BA%CF%80%CF%84%CF%89%CF%83%CE%B7+%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE%CF%82+%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82%2C+%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82+Airbnb%2C+%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BE%CE%B7+%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AE%CF%82+%26+32+%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B1+%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%B1&utm_campaign=20190711_m152647692_%CE%88%CE%BA%CF%80%CF%84%CF%89%CF%83%CE%B7+%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE%CF%82+%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82%2C+%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82+Airbnb%2C+%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BE%CE%B7+%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AE%CF%82+%26+32+%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B1+%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%B1&utm_term=____CE_B4_CE_B9_CE_B1_CE_B2_CE_AC_CF_83_CF_84_CE_B5+_CF_80_CE_B5_CF_81_CE_B9_CF_83_CF_83_CF_8C_CF_84

Ανώνυμος είπε...

Εκείνο που φοβούνται πραγματικά και προσπαθούν μέσω φτωχοποίησης να περιορίσουν τη ζήτηση είναι το peak oil. Όχι τόσο ο ανταγωνισμός από Κίνα και Ινδία. Άλλωστε οι δυτικοί συνέβαλλαν ώστε να γίνουν οι εν λόγω περιοχές εργοστάσια του πλανήτη.

Αυτή τη στιγμή η παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου "κρέμεται" από μόλις τρεις χώρες προκειμένου να αυξάνεται ή έστω να παραμένει σταθερή. Από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και τον Καναδά. Ειδικά τις ΗΠΑ για το πρώτο.
Πηγή: http://peakoilbarrel.com/world-oil-production-as-of-march-2019/
(World less USA, Russia and Canada)

Οι ΗΠΑ μπορούν να σώσουν την κατάσταση είτε με ηλεκτρικά οχήματα που θα παίρνουν ρεύμα από σχιστολιθικό αέριο και κάρβουνο, είτε με συμβατικά που θα καίνε το ακριβότερο σχιστολιθικό πετρέλαιο. Γι'αυτό και ο Τραμπ αγνοεί επιδεικτικά το κλίμα. Πιο πολύ η Ευρώπη έχει θέμα. Γεγονός που φαίνεται από την πρόθεση της Γερμανίας να έχει μεν ενεργειακά φτωχά νοικοκυριά μέσω των ΑΠΕ, αλλά παράλληλα καλές τιμές για τη βιομηχανία της.

Το περίεργο είναι ότι ενώ το peak oil είναι περισσότερο υπαρκτό(επιβεβαιωμένο ως προς την ύπαρξη και τις επιπτώσεις του) και επείγον θέμα, εν σχέσει με την κλιματική αλλαγή δεν ακούμε τίποτα στα ελληνικά ΜΜΕ. Τυχαίο;

Ανώνυμος είπε...

Μπορείς να σχολιάσεις το παρακάτω άρθρο;
https://www.sciencemag.org/news/2019/07/giant-batteries-and-cheap-solar-power-are-
shoving-fossil-fuels-grid
Και τα σχόλια που εμφανίζονται παρακάτω;
https://news.ycombinator.com/item?id=20422896

Υπάρχει ποτέ περίπτωση να αντικατασταθούν οι βασικές μορφές ενέργειας(πυρηνικά/ατμοηλεκτρικά κτλ) απο φωτοβολταϊκά και μπαταρίες;

Έχει το άρθρο επιχειρήματα ή είναι μπαρούφες;

Ανώνυμος είπε...

"..In 2010, California passed a mandate that the state's utilities install electricity storage equivalent to 2% of their peak electricity demand by 2024..."
Υπάρχει ποτέ περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο;

nikos είπε...

https://media4.manhattan-institute.org/sites/default/files/R-0319-MM.pdf?fbclid=IwAR0gQiEgiAGdVDqdvpeJtFZay21PJOndOBjTPA-Tt44eq7asWFR2dtyopEo

Ανώνυμος είπε...

Γκρέτα Τούνμπεργκ, μια επινόηση των λόμπι για την προώθηση του «Greenwashing» της οικολογικής εξαπάτησης των καταναλωτών, άλλης μιας πηγής πλουτισμού της οικονομικής απληστίας. https://twitter.com/mdenaxa/status/1163522091674689537