Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Για πλούσιους


Υπερηφανεύονται και οι φωτοβολταϊκοί για το πόσο πολύ μεγάλωσαν μεταξύ 2000 και 2009. Παραδέχονται όμως ότι αυτό έγινε από τις γενναίες επιδοτήσεις μέσα από αυξημένη τιμή για το ηλιακό ρεύμα (κάτι κουφά καπέλα 1000%!). Αρχές του 2010 όμως, το σκηνικό αυτό άλλαξε, οι επιδοτήσεις μειώθηκαν και «η προσφορά φωτοβολταϊκών είναι μεγαλύτερη από την ζήτηση». Και η ζήτηση στην Γερμανία χάνεται... Αυτό είναι ευγενικός τρόπος να πεις, «τέρμα το διάλλειμα, μέσα τα κεφάλια», και τα απούλητα φωτοβολταϊκά ψάχνουν για κορόϊδια με λεφτά για πέταμα.

Τα φωτοβολταϊκά είναι σαφώς λιγότερο ενοχλητικά από τα αιολικά. Απλά είναι πανάκριβα. Αν το αιολικό ρεύμα είναι 300% ή 500% ακριβότερο από το συμβατικό, το φωτοβολταϊκό είναι στην στρατόσφαιρα. Καλό για διαστημόπλοια και κότερα που θέλουν να μείνουν σε έρημα μέρη για παρατεταμένες διακοπές. Το μόνο τους ελαφρυντικό είναι, ότι τουλάχιστον στην Ελλάδα, παράγουν ρεύμα σε ώρες καλοκαιρινής μεσημεριανής αιχμής, με κάποια προβλεψιμότητα.

Για πλούσιους, εκκεντρικούς, και έξυπνους που πληρώνονται (από τους υπόλοιπους). Αν λίγοι βάλουν τέτοια πράγματα, θα ζούνε σε βάρος του καταναλωτή. Αν όλοι βάλουμε, το ρεύμα θα πάει 5 φορές πάνω (δηλαδή θα κοπεί η επιδότηση και θα μείνετε με το δάνειο και την προσημείωση στο σπίτι σας)

Δεν υπάρχει τίποτα καλοπροαίρετο στις ΑΠΕ. Το αντικείμενο είναι οι επιδοτήσεις και μόνο. Είτε απ ευθείας, είτε μέσω αυξημένης τιμής ρεύματος. Πλήρωνε κορόϊδο για να σου πουλάει ο Γερμανός και ο Κινέζος τα πανέλα του ή τα αιολικά του. Η Καλιφόρνια είναι ενδεικτικό παράδειγμα. Ξεσκίστηκαν στις ΑΠΕ με γενναίες επιδοτήσεις και τώρα δεν έχουν ρεύμα για τα φώτα και τα κλιματιστικά. Απάτη.

Περισσότερα κουτσομπολιά, εδώ.

(Προσωπικά, ενώ βγάζω αναφυλαξία με τα αιολικά, δεν έχω κάτι κατά των φ/β. Απλά, είναι για πάρα πολύ πλούσιους (ενώ τα αιολικά είναι απλά για πλούσιους... και ευχαριστώ τον Π-Π για την ενημέρωση)

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθώ τα φωτοβολταικά. Συμφωνώ οτι δεν δημιουργουν περιβαλλοντική καταστροφη οπως τα αιολικά. Δεν καταλαβαίνω όμως το εξής: Η προηγούμενη Κυβέρνηση ανέστειλε ολες τις αιτησεις φωτοβολταικών, για να μην υπάρξει αύξηση του ειδικου τελους ΑΠΕ και επετρεψε μόνο μικρα οικιακά.
Η καινούργια Κυβερνηση όχι μόνο ξανάνοιξε τις αιτησεις, αλλά έκανε και πρόγραμμα φβ για αγρότες!!!
Στην επαρχια λοιπόν γίνεται τις τρελλής σήμερα!
Βρακί δεν έχουν να φορέσουν και τρεχουν όλοι στη ΔΕΗ για αιτησεις φβ για να πιασουν σειρά προτεραιότητας. Και οι εταιρείες μελετών-μεγιστα λαμογια τους τρωνε τα ευρουδάκια . Από την άλλη ο κάθε ηλεκτρολόγος -υδραυλικός παριστανει τον επιστημονα-χονδρεμπορα-αντιπροσωπο πανελ. Και τέλος οι τράπεζες μας βομβαρδίζουν με διαφημισεις για πράσινα δάνεια .
Και όλα αυτά για να πλουτίζουν Γερμανοι και Κινεζοι!!!

Δεν ειναι τριτοκοσμικά αυτά τα φαινόμενα; Πόσο αχρηστοι είναι πια οι κυβερνοντες;

Ανώνυμος είπε...

Πολύ άχρηστοι είναι.
Να σκεφτείς πήραν την κοπελίτσα
που έγραφε ομιλίες
και την έκαναν υπουργό!!!

Χα, Χα, Χα!
Αυτή στη συνέχεια έφτιαξε το νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ, υποστηριζόμενη ΄(πώς θα μπορούσε αλλιώς βέβαια) απο διαφόρους που έχουν συμφέροντα για να κάνουν δουλειες...

Η δήθεν ανεξάρτητη αδέσμευτη πρώην συγγραφέας ομιλιών,
βασίστηκε στους δήθεν ανεξάρτητους
που σήμερα είναι τριγύρω εκεί
σύμβουλοί της ειδικοί λέει για
τα θέματα περιβάλλοντος,
ενώ τα αδέρφια κάνουν δουλίτσες
΄(βλ.Αστακό και άλλα τέτοια)
αφήνοντάς της την ψευδαίσθηση οτι είναι η αρμόδια υπουργός...

Χα , Χα, Χα,,,,
Καλά να πάθουμε λοιπόν.
Καημένοι αγρότες τί σας έμελε ...
να γίνετε παραγωγοί ενέργειας
επειδή κάποιοι θέλησαν να πλουτίσουν στην πλάτη σας....

Ανώνυμος είπε...

Η Μπιρμπίλη είναι φαιδρή.
Τον υπάλληλο της ΤΕΡΝΑ, τον Βασιλάκο τον έβαλε Πρόεδρο ΡΑΕ. Τον βοηθό του Βασιλάκου τον Ραχιώτη τον έβαλε Μέλος ΔΣ ΡΑΕ. Τον ανεπάγγελτο λομπίστα Καθηγητη Ζερβό τον έβαλε Πρόεδρο ΔΕΗ. Τον ανεπαγγελτο Τσιπουριδη, Προεδρο της λαμογιοΜΚΟ ΕΛΕΤΑΕΝ (αιολικων παρκων) τον έβαλε Προεδρο ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ. Ο σύλλογος λαμογιων -φωτοβολταικών ΣΕΦ και η ΕΛΕΤΑΕΝ φτιάχνουν τους νόμους, αλλά τσακώνονται μεταξυ τους για την πίττα (!!!!) και η Μπιρμπίλη..... πρέπει να δεσει μια πετρα στο λαιμό της.

Ζάχαρη είπε...

αμωνυμε 9:57
ειναι αγροτες μαθημενοι στην ευκολια και εν δυναμει ψηφοφοροι του Πασοκ.
Αν δεν παρουν και τις επιδοτησεις τελικα φετος η μονη σωτηρια για το κομμα ειναι τα φωτοβολταικα.
Δεν τους αλλαζεις γνωμη με τιποτα.Προκειται για καταστροφη.

Ανώνυμος είπε...

Φτηνότερα τα φωτοβολταϊκά από τα πυρηνικά

http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231053895