Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Ενέργεια, Κλιματολογία, και Ελευθερία.

Είχα ιδιωτικές αλληλογραφίες με μερικούς από εσάς, και μου έθεσαν απλά ερωτήματα για τις κατ’ ιδίαν απόψεις μου, σε θέματα που έχω εκφράσει απόψεις από εδώ, ή στο antinews, και θα απαντήσω , εδώ, όσο μπορώ συνοπτικά.

Όσον αφορά στο ενεργειακό: Με τις ΑΠΕ, όπως υπάρχουν σήμερα, δεν λύνουμε κανένα ενεργειακό πρόβλημα, με τον σημερινό τρόπο ζωής. Οι ΑΠΕ προωθούνται μόνο επειδή μας αναγκάζουν να ακριβύνουμε το ρεύμα, σε πρώτο στάδιο, και σε δεύτερο, ίσως μας αναγκάσουνε να αλλάξουμε τρόπο ζωής. Αυτό που λέω, «αφοριστικά», να γυρίσουμε πίσω στο 1930 ή το 1850. Ενδιαμέσως, φυσικά, αυτοί που τις προωθούν με τέτοιο μένος, το κάνουν για το κέρδος. Το κέρδος τους, και την υποχρεωτική αλλαγή τρόπου ζωής, θα τα πληρώνουμε εμείς. Εμείς με τα λεφτά μας και την γη μας. Μην ποτέ πιστέψετε ότι οποιοσδήποτε συνδυασμός ΑΠΕ, σε οποιαδήποτε διάταξη, θα μας επιτρέπει να ζούμε στοιχειωδώς όπως ζήσαμε από περίπου το 1960 μέχρι σήμερα. Και επειδή είμαι 100% βέβαιος (ή 99.99 για να μην είμαι …απόλυτος), δηλώνω ότι οι πολιτικοί που έχουν αποδεχθεί και προωθούν αυτή την τρέλα, είναι ή εντελώς ηλίθιοι, ή …εγκληματίες. Τον αφελή, σε τέτοιες περιπτώσεις, τον θεωρώ ηλίθιο. Η χώρα μας δεν είναι τόσο φτωχή που να πρέπει να πάμε πίσω στο 1930, ούτε είμαστε ανίκανοι, ούτε διεφθαρμένοι. Τα μυαλά των πολιτικών είναι φτωχά και αυτοί είναι διεφθαρμένοι ως το τελευταίο νευρόνιο.


Όσον αφορά στο Κλιματολογικό: Το Κλιματολογικό, όπως σερβίρεται τα τελευταία 10 χρόνια στον κόσμο, και τα τελευταία 4-5 στην Ελλάδα, είναι μία χονδροειδής απάτη, η μεγαλύτερη επιστημονική απάτη στην Ιστορία (διαβάστε το εδώ), αλλά με περιέργως έντονο, επίμονο, και πιεστικό marketing. Δεν ζούσα την εποχή του εκχριστιανισμού της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, αλλά κάπως έτσι πρέπει να ήταν… Η απάτη έγκειται στο ότι ξεκίνησαν με την καλοπροαίρετη διάθεση των λαών του Δυτικού κόσμου να έχουν καλό περιβάλλον. Παρενθετικά, οι Ανατολικοί, κακώς, ποτέ δεν είχαν τέτοια …προβλήματα. Ρύπαιναν και ήταν φτωχοί. Η οικολογία είναι Δυτικό πράγμα. Δυτικό και αρχικά αριστερίζον. Η οικολογία στην Αμερική έγινε εργαλείο στα χέρια των μεγάλων χημικών εταιριών να εμποδίσουν ανταγωνισμό από μικρότερες, μέσω περιβαλλοντικών κανονισμών – αλλά ποιος να παραπονεθεί… Όπως έλεγε και η μπροσούρα... Making money while doing good. Πίσω στο Κλίμα.

Φυσικά και έχει αλλάξει το κλίμα τα τελευταία 10, ή 100, ή 1.000 χρόνια. Το κλίμα είναι δυναμικό και αλλάζει κάθε μέρα. Είχα την τύχη να ζήσω τον απόλυτο φόβο των επερχόμενων παγετώνων την δεκαετία του ’70. Βιβλία, περιοδικά, νέες μόδες… Μέχρι που τέλειωσε η ύφεση και έπεσε ο πληθωρισμός και η ανεργία. Το κλίμα επηρεάζεται κυρίως από τον Ήλιο και από πλανητικές και γεωλογικές εξελίξεις. Δεν αμφιβάλω ότι οι άνθρωποι τα τελευταία 200 χρόνια έχουμε κάνει κάτι, ίσως «κακό». Αλλά αυτό είναι ότι από 1 δισεκατομμύριο το 1800, αυξηθήκαμε και πληθύναμε στα 7(!) δισεκατομμύρια. Και αυτό παρά άγριους πολέμους και θανατηφόρες επιδημίες. Ο λόγος; Καλός καιρός, πολλή ενέργεια (λίπασμα για τα χωράφια και ζέστη για το σπίτι) και πολλή τεχνολογία (φάρμακα, τηλέφωνα)… Δεν αποκλείω να έχουμε εμείς συμβάλει στην αύξηση του CO2, αλλά, ειλικρινά δεν ξέρω αν δεν κάναμε μεγαλύτερη ζημιά χτίζοντας πόλεις, καταστρέφοντας δάση, και ταϊζοντας 7.000.000.000.000 στόματα vitello con le vongole , παρά από την παραγωγή ρεύματος. Είμαι 100% (99,99%) σίγουρος ότι οι ΑΠΕ δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα θετικό για αυτό. Το μόνο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να …εξαφανιστούμε, ή να αποκτήσει κάθε κράτος από έναν …Πολ Ποτ, να σκοτώσει τους μισούς και να στείλει τους υπόλοιπους στην επαρχία να ζουν όπως ζούσαν πριν 300 χρόνια. Δεν θα το δεχτείτε εύκολα, ή δεν θα σας αρέσει. Αλλά όλη αυτή η τρομοκρατία για την Κλιματική Αλλαγή, είναι η συγκροτημένη και συμφωνημένη προσπάθεια, να μας πουν, αυτοί που το αποφάσισαν, πριν από εμάς για εμάς, ότι πρέπει έτσι να αλλάξουμε ζωή. Και να είμαστε …λιγότεροι. Δεν το λένε αυτό, αλλά το σκέφτονται. Α! και να αγοράζουμε τα Πράσινα προϊόντα τους


Η «Κλιματική Αλλαγή» (η μεγαλύτερη επιστημονική απάτη)δεν έχει καμία, μα καμία, σχέση με την κλιματική αλλαγή. Έχει σχέση με προσπάθεια εγκαθίδρυσης Νέας Θρησκείας. Ευτυχώς, για μένα, που είμαι Φίλος της Ελευθερίας, η Αμερική και η Κίνα έχουν φύγει από αυτό το μήκος κύματος, και πιστεύω ότι η Ευρώπη (η Γερμανία δηλαδή) θα περιορίσουν την προπαγάνδα και τις μπίζνες σε υπανάπτυκτες και διεφθαρμένες χώρες. Ψάξτε το αυτό το Desertec… και ευχαριστώ το αλλενάκι που μου άνοιξε τα μάτια.

Τέλος, στο θέμα των Συνομωσιών: Δεν μου αρέσει η λέξει γιατί είναι έντεχνα δοσμένη για να μας προκαλεί δέος. Το «αόρατο μαύρο χέρι». Για αυτό προτιμώ να λέω το «κλειστό καρτέλ πλουσίων». Έχουν όνομα. Krupp, Siemens, IG Farben (AGFA, BASF, Bayer), DuPont, Dow, οι επίγονοι της Standard Oil, η Shell, το καρτέλ του τσιμέντου, οι 4-5 μεγάλες διεθνείς τράπεζες. Και σίγουρα άλλοι που βαριέμαι να ψάξω. «Αυτοί» είναι πρόσωπα, άτομα. Έχουν τους ικανότερους μάνατζερς. Τους σοφότερους συμβούλους. Τους καλύτερους καθηγητές. Και τους καλύτερους, πιο εχέμυθους private bankers. Αυτοί έφτιαξαν τους Rothschild, κατ εικόνα και ομοίωση του επιθυμητού. Αυτοί υπερχρέωσαν με πολλή και καλή διαφήμιση, τον Δυτικό κόσμο, αυτοί έχουν σχεδιάσει την μετεξέλιξή του. Αυτοί την πάτησαν, γιατί οι μικροί και ανεξέλεγκτοι επενδυτικοί τραπεζίτες τους χάλασαν την μανέστρα, αλλά τους έκλεισαν τους μικρούς, και εντέχνως σας έπεισαν ότι αυτοί, οι «κερδοσκόποι», οι «εβραίοι» φταίνε. Βεβαίως και υπάρχει σχεδιασμός, αλλά οι άνθρωποι δεν είναι όλοι, 100% προβλέψιμοι, και τους μη 100% προβλέψιμους, τι τους έκαναν στο «1984» του Όρουελ; Και υπάρχουν, δόξα τω Θεώ (ό,τι χρώμα κι αν έχει), και η απληστία και η ασυνεννοησία, και ο εθνικισμός, alive and well. Για αυτό χαρήκατε που είπε η Μέρκελ ότι δεν δουλεύει το πολυπολιτισμικό. Όχι επειδή είστε ρατσιστές, αλλά επειδή είστε Φίλοι της Ελευθερίας και σας ενοχλεί αυτό που μας λένε «Νέα Τάξη».

Είναι ευχάριστο να διαμορφώνεις ή και να αλλάζεις άποψη μέσα από ιντερνετικές συζητήσεις ή ανταλλαγή μονολόγων. Σκέφτεσαι και γράφεις, επεξεργάζεσαι και γράφεις, δεν διακόπτεις, δεν σε διακόπτουνε. Και τα γραπτά μένουν για όλους (και τον εαυτό μας) να βλέπουμε τι λέγαμε πριν 1 ή 2 χρόνια, και πώς αλλάζουν οι καιροί. Έχω ήδη εκφράσει τις ευχαριστίες μου στο antinews, για την ανοιχτή και ποιοτική συζήτηση που κρατάει, και φυσικά όλους εσάς, τους άγνωστους φίλους, που «σκεπτόμαστε» γραπτώς, και παρέα.

ΥΓ. Δείτε τους μετόχους της Desertec. Η ίδια παρέα. Αυτοί είναι το αόρατο μάυρο χέρι. Ό,τι λένε αυτοί, λέει και ο τέως Πρόεδρος της Κόστα Ρίκα με την χορηγία των 900.000 πριν πολλά χρόνια (που παραδέχτηκε ότι πήρε, για να μην τον στείλουν να δικαστεί στην ...Αμερική). Τα ίδια και οι Γερμανοελβετοί private wealth τύποι στο Zug. Τα ίδια λένε και τα στελέχη της ΤΑΔΕ αιολικής, που μεταπήδησαν στην ΡΑΕ ή στο ΥΠΕΚΑ. Η μεγαλύτερη απάτη έχει λεφτά! (Π-Π, γράφε...)

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εμείς σε ευχαριστούμε διότι ανέπτυξες τα επιχειρήματα γιατί τα αιολικά είναι τεράστια ΑΠΑΤΗ που πουλάει ΑΚΡΙΒΟ ΡΕΥΜΑ.
Το αποτελεσμα το είδαμε δε πολύ σύντομα στους λογαριασμούς μας.
@αλλενάκι

Διαχειριστής είπε...

Τα ίδια ισχύουν και για τα βιολογικά προϊόντα. Παραμύθι γα αύξηση τιμών

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικές επισημάνσεις -ό,τι περιεκτικότερο και πιο εύστοχο έχω δει τον τελευταίο καιρό στο ελληνικό Διαδίκτυο. Keep on the good work.

Ανώνυμος είπε...

Φιλίπ Μέισταντ: Εξασφαλισμένο το δάνειο των 2 δισ. ευρώ για το ΕΣΠΑ

Σε δράσεις για το περιβάλλον θα διατεθεί το 25% των χρηματοδοτήσεων της ΕΤΕπ μέχρι και το 2012, σύμφωνα με τον πρόεδρο της τράπεζας, Φιλίπ Μέισταντ, ο οποίος χαρακτηρίζει σε συνέντευξή του στη «Ν» πολύ σημαντικές τις επενδύσεις στην «πράσινη» οικονομία

ΘΑ ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΚΑΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥ Με την διαφορά ότι ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΞΟΦΛΗΣΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

για να δούμε μετά την κατάρρευσης χρυσής επενδύσεις στον Αστακο ..ποιες εναλλάχτηκες λύσεις θα προτάξουν στον ελληνικό λαό

Ανώνυμος είπε...

Η Ελλάδα και η Τουρκία ενωμένες μπροστά στην Κλιματική Αλλαγή. Την παίζουνε παρέα και πισοκολητά.

Ανώνυμος είπε...

Και τώρα;

Το οπενγκοβ προαναγγέλει "λογοκρισία"

porta porta είπε...

Οτι ηταν το Χρηματιστηριο ΕΙΝΑΙ οι ΑΠΕ σημερα. Παπαγαλοι επι παπαγαλουν, ο ΓΑΠ ο ιδιος ( βριζαμε το Σημιτη και το Γιαννο τοτες ) ΟΛΟΙ σπρωχνουν τα $$ του κοσμακη στις ΑΠΕ.
Οπως οι Αγροτες ετσι και οι υπολοιποι θα μπουν στον κουβα και συγχρονως θα καταστρεψουν τη Χωρα μας.
Ακονη και οι Τραπζες διαφημιζουν Πρασινα Δανεια για αφορολογητο εισοδημα !!! χαχαχααααα τι αλητες !! στη φτωχεια πονταρουν και πουλανε και το αφορολογητο ! στον Ελληνα.. θ ανοιξουν τρυπες και παραθυρα σε καθε νομο και θα γελαμε κλαιγοντας.

Αρχαιε, εγω παντως επιδιωξα επαφη με Ελβετια.. χαχαα αναμενω.. θα σ ενημερωσω για τα νεοτερα.

ΠΠ

feronymos είπε...

Αγαπητέ Αρχαιοπτέρυγα, σε συγχαίρω για τη προσπάθειά σου.
Σήμερα σου έστειλα μιά εντελώς πρόσφατη
δημοσίευση φίλου μου για το θέμα των
υδροηλεκτρικών.

http://itia.ntua.gr/en/docinfo/1011/

Επιπλέον για τή κλιματική αλλαγή δές
καί τη παρακάτω ιστοσελίδα:

http://hk-climate.org/el/

Alkimos είπε...

Αρχαίε, ειλικρινά θα πρέπει να ομολογήσω πως μένω έκπληκτος από την περίπτωσή σου! Παρατηρώ μια καταπληκτική εξέλιξη: Από απλός φιλελεύθερος σχολιαστής έχεις μετατραπεί μέσα σε λίγο καιρό, σε σοβαρό παράγοντα ενημέρωσης, επάνω σε καυτά μάλιστα θέματα. Θαυμάζω την μεθοδικά και την τεκμηρίωση των άρθρων σου. Αποτελείς και εσύ μια ζωντανή απόδειξη της χρησιμότητας του διαδικτύου, στο να αναδυθούν άνθρωποι και απόψεις που έχουν πραγματικά αξία! Το πλεονέκτημα στο χώρο αυτό, κάτι που το κάνει να ξεχωρίζει από τα παραδοσιακά μέσα, είναι ότι έχει εδώ κάποιος τη δυνατότητα να κάνει την επιλογή του… Το φάσμα είναι τεράστιο και πολύπλευρο και μεταφέρει την ευθύνη για την αποχαύνωση στο ίδιο το άτομο. Σήμερα δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ!
Καλή συνέχεια…

ο παγωτατζής είπε...

http://meteoclima.hua.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=119 Ο ανωτέρω σύνδεσμος αφορά μια καθαρά σε επιστημονική βάση ανάλυση πού σε επαληθεύει εν πολύς..

archaeopteryx είπε...

Μα, παγωτατζή, αυτή είναι ακριβώς η απάτη. Σε ένα πολύπλοκο σύστημα, αντικείμενο έρευνας, με μεθοδολογίες, μοντέλα, παρατηρήσεις, θεωρίες, εικασία, απτά στοιχεία, που δεν ξέρουμε αν ο ωκεανός αλλάζει το κλίμα, ή το κλίμα τον ωκεανό, ή κάτι άλλο, όλα, παίρνουν αυτό που βολεύει και το κάνουν κλασσικά εικονογοραφημένα, ή ταινία τρόμου του Σαββάτου.

Ο Lovelock το είπε απλά, και το ίδιο ο Lewis. Κάποιοι θέλουν να πείσουν για κάτι και σπρώχνουν λεφτά, επιλεκτικά, εκεί που θα έχουν την "σωστή" εισήγηση. Παλιότερα σε έβαζαν σε ένα παλούκι με φωτιά μέχρι να πείς ότι ο Ηλιος γυρίζει και όχι η Γη, και τέτοια. Σκοταδισμός! Και με αυτό τον τρόπο εξευτελίζουν την επιστήμη. Γιατί η "πιστεύεις" ή "αρνείσαι", και δεν θα έπρεπε να είναι έτσι.

Αρχίζω να βλέπω προσπάθεια "ελέγχου" και "καταπίεσης", και αυτό είναι χειρότερο από αιολικές φούσκες, ακριβό ρεύμα, ή καταστροφή των βουνών.

Και η προπαγάνδα είναι ύπουλη και συνεχής. Βγήκαν τώρα με μελέτες "μ΄έκαψες" ότι τα δέντρα κάνουν κακό στην κυκλοφορία του αέρα και την απομάκρυνση ρύπανσης! Αυτό για να μην κλαις όταν τα κόβουν για να φυτέψουν μεταλλικά δέντρα σε χώμα από μπετόν και σίδερο.

Όλους σας ευχαριστώ και για την έμπνευση, και την συμαπαράσταση, και τις πληροφορίες.

archaeopteryx είπε...

φερώνυμε, και παγωτατζή, καταπληκτικά και τα δύο. Πρέπει να κυκλοφορήσουν. Δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τις τρομοκρατικές εκπομπές των τηλεοράσεων, αλλά και το διαδίκτυο έχει δύναμη... Θα προσπαθήσω να τα προωθήσω.

Σας ευχαριστώ και συγχαρητήρια στους συγγραφείς για τον καθαρό λόγο.

Ανώνυμος είπε...

Είναι να απορεί κανείς γιατί στον χάρτη του Desertec οι Σκανδιναβικές χώρες φτύνουν κυριολεκτικά τα φουρφούρια και τα καθρεπτάκια του GAP.