Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Οι απατεώνες απευθύνονται σε αγράμματους


Το εάν αρέσει ή δεν αρέσει το λεγόμενο «Μεσοπρόθεσμο» το αφήνω σε εσάς. Το αυτό ισχύει και για τους στόχους του, ή τις σκοπιμότητές του, ή την νομοτελειακή του εξέλιξη.

Όμως, εάν οι κοινωνικές, ή εθνικές, ή ιστορικές πτυχές του Μεσοπρόθεσμου είναι κάτι που θα κρίνουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, -- μόνο συνειρμούς αντίστοιχους με την Άλωση του 1204 μπορώ να κάνω εγώ – το ενεργειακό κομμάτι του «Μεσοπρόθεσμου» δείχνει την σκοπιμότητα και την απάτη των Φράγκων και των Γότθων σε όλο της το μεγαλείο.

Στο επίκεντρο οι ΑΠΕ: Στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή επισημαίνεται ότι στο επίκεντρο του νέου αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας τίθεται η πράσινη ανάπτυξη, και ότι αλλάζει ο προσανατολισμός στην ενέργεια «για την αξιοποίηση των δωρεάν ενεργειακών πόρων που η χώρα μας διαθέτει σε αφθονία: του ανέμου και του ηλίου».

Εσκεμμένα ψέματα: Η λέξη «δωρεάν» είναι ψευδής, παραπλανητική και απατηλή και έχει διατυπωθεί από απατεώνες που απευθύνονται σε αγράμματους. Το ότι το μεταβλητό κόστος (ο αέρας ή ο ήλιος) είναι «δωρεάν», δεν σημαίνει ότι το συνολικό κόστος είναι «δωρεάν».

Αυτό το είδαμε και προϋπολογιστικά στο «πόσο κοστίζει η αιολική κιλοβατώρα». και το βλέπουμε απολογιστικά στο πόσο αγοράζει (υποχρεωτικά και με Νόμο) αυτή την κιλοβατώρα ο ΔΕΣΜΗΕ. Οι κιλοβατώρες από ΑΠΕ κοστίζουν από 3 έως 10 φορές όσο οι κιλοβατώρες από συμβατικά καύσιμα, και αντανακλούν το κόστος κεφαλαίου των ΑΠΕ. Στην ουσία πρόκειται για ακριβά, μη ανταποδοτικά δάνεια, με εγγύηση τον λογαριασμό της ΔΕΗ, που είναι πιο σίγουρος από την φοροεισπρακτική δυνατότητα του κράτους που καταρρέει. Και τονίζω το «μη ανταποδοτικά» αφού είτε τα αιολικά, είτε τα φωτοβολταϊκά παράγουν ρεύμα με χαμηλή διαθεσιμότητα: Πρακτικά, ΔΕΝ παράγουν ρεύμα που χρειάζεται ένα δίκτυο.  Η στοχαστική, τυχαία κάλυψη αναγκών αιχμής ΔΕΝ δικαιολογεί τα δισεκατομμύρια.  Η εγκατάστασή τους στην Ελλάδα ΔΕΝ είναι επένδυση (ή είναι επένδυση αντίστοιχη με το σχοινί που τραβάνε οι φουκαράδες της εικόνας).

Το μόνο «δωρεάν» στις ΑΠΕ είναι η Ελληνική Γη που πρόθυμα παραχωρεί η Κυβέρνηση Ανδρεικέλων που έχουμε (και οι γαλάζιες εκδοχές της που έχουν λουφάξει προς το παρόν).

Η κυρία Μπιρμπίλη (ή όποιος την αντικαταστήσει) είναι ένα σκέτο φερέφωνο του αιολικού λόμπυ και της Γερμανικής εξαγωγικής πολιτικής) που προωθεί μία απάτη σε βάρος της χώρας μας. Ενεργειακή απάτη, περιβαλλοντική απάτη και οικονομική απάτη.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Την έχουμε κάτσει γενικώς!

Και στην γενικότερη κατάντια μας που θα την ακολουθήσουν και άλλες χώρες εκτός PIIGS - βλέπε π.χ. Βέλγιο - το λιγότερο πια είναι αυτό που παραθέτω από το κείμενό σου:

...
Το μόνο «δωρεάν» στις ΑΠΕ είναι η Ελληνική Γη που πρόθυμα παραχωρεί η Κυβέρνηση Ανδρεικέλων που έχουμε (και οι γαλάζιες εκδοχές της που έχουν λουφάξει προς το παρόν).
...


Η "εφαρμογή" των ΑΠΕ στη χώρα μας είναι πια το έλασσον ... δυστυχώς!

Αφιέρωση:
http://youtu.be/XNvl19RDqbI

από τον spiral architect

nikos είπε...

μας έλεγαν μέχρι τώρα ..πως ο ανασχηματισμός δεν προαναγγέλλεται ...

Ανώνυμος είπε...

Μην απελπίζεστε!

Σύντομα θα φανεί κάποιος πολιτικός που θα εφαρμόσει την Κοινή Λογική και θα τον κάνουμε εθνικό ήρωα.

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

@ Kaymakchalan:

Aντε ... αισιοδοξώ:

http://youtu.be/gulmuaL-AmU

... and Don’t You Come Back No More!

με σοβαρές επιφυλάξεις για το (δυνητικό) αντικαταστάτη.

spiral architect

porta porta είπε...

καλημερααααα
το διλλημα στο εχω πει !
πληρωνω προστιμα CO2 / προωθω ΑΠΕ
ειναι η ταμπακιερα.
ΘΑ σου πει ο διαστημανθρωπος...
"σου ερχεται δωρεαν" !!!
θα σου κανεις και την αυθαιρετη προσθαφαιερεση ( με τις αυθαιρετες υποθεσεις ), θα σου βγαλει το αποτελεσμα υπερ ΑΠΕ και τελειωσαμε !!

Ολο το συστημα θα ειναι happy.-

Ειδικα ο Λαος !

ΠΠ

archaeopteryx είπε...

αφού καμία αδερφή δεν τολμάει να σκεφτεί αυτό ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΓΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ... ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΩΝΙΑ...

ΚΟΨΤΕ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΑΝΘΡΑΚΑ...