Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Η Deutsche Bank κλείνει το κλιματοκαζίνο


http://www.thegwpf.org/deutsche-bank-shuts-down-climate-department/

http://www.ftd.de/unternehmen/finanzdienstleister/:deutsche-bank-anshu-jains-klimawandel/70096954.html

H Deutsche Bank δημοσιεύει τακτικά "έρευνες" για της "επενδυτικές ευκαιρίες στην κλιματική αλλαγή". Τώρα το έκλεισε το τμήμα αυτό... "...there is no more room for this image enhancement department. After all, what good is all this progressiveness when it isn’t reflected in profits on the balance sheets?..."

Από τότε που άρχισα να το ψάχνω, αρχές του 2010, όποια πέτρα γύριζα σε χορηγίες και μέλη ΔΣ σε Μουσεία, Ιδρύματα, Πολιτιστικές και Περιβαλλοντικές ΜΚΟ για την καλή κοινωνία της Ελλάδας, και όπου υπήρχε Πράσινο χρώμα, ή ο ...ειδικός σε δικαιώματα άνθρακα, πάντα η Deutsche Bank. Τράπεζα με άποψη για το Κλίμα... Από πού κι ως πού έλεγα. Βέβαια, η Deutsche Bank ιδρύθηκε από κάποιον ανιψιό Siemens, εκεί παραμονές του Σιδηροδρόμου Βερολίνου Βαγδάτης...  Από τον Σιδηρόδρομο στα Πολιτιστικά Ιδρύματα και τα Μουσεία των Αθηνών... Να πώς πείστηκε η ελίτ ότι υπάρχει Ανθρωπογενής Κλιματική Αλλαγή...

Δεν ξεφορτώθηκα εγώ όλη την Πράσινη Παπαρολογία... Η Φουκουσίμα την ξεφορτώθηκε το 2011.  Και η καταψήφιση του cap and trade στις ΗΠΑ τo 2010, και το φιάσκο στην Διάσκεψη της Κοπεγχάγης το φθινόπωρο του 2009, και η κατάρρευση των δικαιωμάτων CO2 στο CCX τον Απρίλιο του 2009. Και μάλλον βοήθησε με κάποιο μακάβριο τρόπο και το κραχ του 2008. Το απόλυτα γελοίο είναι ότι τέλος άνοιξης 2010, ψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων, ο Νόμος Μπιρμπίλη, που έβαζε εθνική προτεραιότητα την προστασία του κλίματος. Άνοιξη 2010. Μετά το CCX, μετά το cap and trade, μετά την Κοπεγχάγη...

Ναι, οι πολύ πλούσιοι στόχευσαν την Πράσινη Ανάπτυξη και την Κλιματολογία για επενδύσεις χαμηλού ρίσκου και υψηλής απόδοσης...  Δείτε τις Πράσινες Επενδύσεις για Εκλεκτούς (λίγο τεχνικό) και τους Πλούσιους που Πρασινίζουν.

4 σχόλια:

spiral architect είπε...

... Ναι, οι πολύ πλούσιοι στόχευσαν την Πράσινη Ανάπτυξη και την Κλιματολογία για επενδύσεις χαμηλού ρίσκου και υψηλής απόδοσης..

Αν δεν ήταν η νομοθεσία να τους κατοχυρώνει. οι πρασινοεπενδύσεις τους θα ήταν το αντίθετο: Επενδύσεις υψηλού ρίσκου και χαμηλής απόδοσης.

Οπότε ζήστε με τις ενοχές που σας σερβίρουν. Αυτοί είναι καλυμμένοι. Εσάς κανένας προστατευτικός νόμος δεν σας καλύπτει:
- Είσαι τεμπέλης.
- Είσαι διεφθαρμένος.
- Είσαι φοροφυγάς.
- Είσαι αστοιχείωτος γιατί δεν καινοτομείς
- Αφήνεις "πράσινα" αποτυπώματα στο περιβάλλον; Πρέπει να πληρώσεις.
- Σπέρνεις αβέρτα παιδιά; Τεκμήριο
- Έχεις πτυχίο από κάποια βοϊδοσχολή; Πρέπει να φορολογηθείς.
- Δουλεύεις; ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ; ΑΚΟΜΑ;

Ανώνυμος είπε...

Και οι δικοί μας χαίρονται γιατί δημοπράτησαν 1000000 δικαιώματα προς 7,46 ευρώ!!!
http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=785&sni[524]=2056&language=el-GR
@katalytikos

spiral architect είπε...

Δηλαδή άμα κλάσουμε όλοι μαζί παρέα, κερδίζουμε κάτι, ή θα πληρώσουμε κι από πάνω;
(για να ξέρουμε δηλαδή ...)

spiral architect είπε...

Ελα να κλείσουμε με τα λιμά*
(ενώ από 10-8-2012 ο στόχος επετεύχθη και από τούδε και στο εξής ο ΔΕΔΔΗΕ (πρώην Διανομή της ΔΕΗ) δεν εκδίδει νέους όρους σύνδεσης για Φ/Β)

*λιμά: Χαρτοπαικτικός όρος