Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Τα "ερευνητικά" τους κέντρα (π.χ. DLR, Fraunhofer) δεν κάνουν "λάθη", προπαγάνδα κάνουν. Μάρκετινγκ. Ψέματα. Αρλούμπες


Είδα τα 3 τις ευρώ μέχρι το 2050, είπα "άντε πάλι μακακίες θα διαβάζω νυχτιάτικα. Δεν χρειάστηκε. Το "ερευνητικό ίδρυμα" DLR (όπως και το Fraunhofer που μας ταΐζει αντίστοιχες ανοησίες) είναι στο στόχαστρο από τον Γερμανικό Τύπο... Τους κράζουν και εκεί... Θυμάστε;  Τους ανέβασαν τα τέλη υπέρ ΑΠΕ, από 3,6 σε 5,3 σέντς ανά κιλοβατώρα, και συνεχίζει ο απόηχος. 


Η Μέρκελ δεν κάνει λάθος. Το παραδέχτηκε η γυναίκα, στην προτελευταία εικόνα εδώ)  Πλασιέ Πράσινης Ανάπτυξης είναι. Για να εξάγουν! Τα Γίδια μας ψήφισαν τον Νόμο Μπιρμπίλη για να εισάγουμε αυτά που εξάγουν.

Η κριτική στα ερευνητικά κέντρα είναι ότι υποεκτίμησαν πόσες ΑΠΕ θα έβαζε η Γερμανία και υποεκτίμησαν και το κόστος τους. Το "factor of two, sometimes five", που λέει η Die Welt (σε μετάφραση από το GWPF) είναι κατά διαβολική σύμπτωση αυτό που υπολόγισα στο "Η "έγχυση", ή πώς οι αιολικοί πληρώνονται αδρά, ενώ δεν υποκαθιστούν συμβατικά καύσιμα, ή πόσο, πραγματικά, μάς κοστίζει η αιολική μεγαβατώρα". Οι ΑΠΕ πληρώνονται χωρίς να εξοικονομούν καύσιμο. Αλλά οι Γερμανοί εξάγουν.

http://www.energypress.gr/news/DLR:-Oi-APE-mporoyn-na-exoikonomhsoyn-3-tris.-eyrw-ews-to-2050

http://www.thegwpf.org/lies-damn-lies-and-green-statistics/

http://www.welt.de/wirtschaft/energie/article110067621/Die-krassen-Fehlprognosen-beim-Oekostrom.html

2 σχόλια:

spiral architect είπε...

Το παρακάτω ανάγνωσμα είναι του εξαρτήματος - δημοσιογράφου Χρήστου Κώνστα (θυμάστε τα Χαλυβδόφυλλα και τον Μουριάδη;) που σε αντάλλαγμα των υπηρεσιών του διορίστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ:

[...] Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης της Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα και της συνάντησης με επιλεγμένη ομάδα ελλήνων επιχειρηματιών, ο Δημήτρης Κοπελούζος αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στην άδεια που έχει πάρει για να δημιουργήσει το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της χώρας που απαιτεί επένδυση ύψους 250 εκατ. ευρώ για να παράγει ισχύ 170 ΜW. Στο επενδυτικό σχήμα του κ. Κοπελούζου συμμετέχουν η ΕΝΕL και ο γερμανικός κατασκευαστικός όμιλος Enercon. Αυτονόητο ήταν το αίτημα του κ. Κοπελούζου, αφού στην Ελλάδα το τραπεζικό σύστημα δεν μπορεί, να χρηματοδοτηθεί από κοινοπραξία γερμανικών τραπεζών, οι οποίες τελικά θα λειτουργήσουν προς όφελος της Enercon. [...]

Καλές είναι οι δημόσιες σχέσεις και το μάρκετινγκ. Στην εποχή μου δεν υπήρχαν τέτοιες σχολές (ελάχιστες στην Ευρώπη). Μάθαινες όμως τη (βρωμο)δουλειά, δίπλα στους "κατάλληλους ανθρώπους".

Έρευνα; Ποια έρευνα!

Ανώνυμος είπε...

Υπήρχε αντίλογος στην συζήτηση στη Βουλή για το νόμο Μπιρμπίλη;

Στοιχηματίζω πως όχι. Οι "βολευτές" μας είναι ντουβάρια από τεχνικές γνώσεις. Οταν μιλήσεις μαζί τους, και έχω μιλήσει με αρκετούς, κατανοείς ότι πέρα από την "πολιτική οξυδέρκεια" ότι και αν αυτό σημαίνει, είναι άδεια κέλυφη.

Ακόμη και τώρα, που είναι προφανής η οικονομική αφαίμαξη των ΑΠΕ, υπάρχει ένας έστω πολιτικός που μπορεί να αρθρώσει αντίρρηση; Οχι, τους είπαν οι "επικοινιωλόγο" τους ότι η οικολογία πουλάει και κάνουν μόκο, ενώ εμείς πληρώνουμε.

Kaymakchalan