Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Αγνόησέ τους Υπουργέ, πληρωμένοι παπαγάλοι είναι...


Θα τω πω, περιληπτικά,  με δύο τρόπους:  1) Λαϊκά όπως θα το έλεγα τους φίλους μου (έχω και φίλους!),  και 2) όπως θα το έλεγα σε κλειστό Υπουργικό Συμβούλιο:

1) Λαϊκά:  Δεν δίνουμε σημασία σε έμμισθα ζόμπυς, πλασιέ του αιολικού και του φωτοβολταϊκού λόμπυ, στο κομμάτι που προωθεί πανάκριβες και άχρηστες Γερμανικές εξαγωγές. Οι τύποι πληρώνονται για τέτοιες αρλούμπες, σήμερα ΑΠΕ, προχτές για τις σκωρίες της ΛΑΡΚΟ... Πρακτοράκια. Πάνε πακέτο με την WWF και μερικούς Οικολόγους Πράσινους.

2) Τεχνοκρατικά:  Ιδανικά, αν μας άφηνε η Γερμανική πρεσβεία, θα έπρεπε να κόψουμε κάθε επιδότηση για ΑΠΕ (πλην μεγάλων υδροηλεκτρικών).  Οι ΑΠΕ, δεν υποκαθιστούν συμβατικές μονάδες, ούτε συμβατικά καύσιμα, και αυτά περί αερίου προϋποθέτουν ότι είσαι πλούσιος και έχεις αέριο (άλλα ποιος ακούει τον Β, και τον Λ....).  Οι επιδοτήσεις για φ/β κόπηκαν και η φούσκα έσκασε στην υπόλοιπη Ευρώπη (π.χ. Ισπανία) εδώ και καιρό. Κανένα πρόβλημα. Και ακολουθούν τα αιολικά!  Και όσο για την Γερμανία, μάρκετινγκ κάνουν σε εμάς γιατί ΑΥΤΟΙ έχουν τις θέσεις εργασίας. Για ρεύμα ανακοίνωσε η Ντόϋτσε Βέλλε 25-30 καινούργιες λιγνιτικές μονάδες στην Γερμανία, και πυρηνικά σε φιλικές γειτονικές χώρες (μακριά από αυτούς τους ίδιους, μπρρρ....)

Κουράγιο Υπουργέ... Αναγκαστικά θα διαμαρτύρομαι για τις ΑΠΕ... είναι ενεργειακή, περιβαλλοντική και οικονομική απάτη και καταστρέφουν και την Ελλάδα.. Και μόνο λαμόγια σαν την WWF  και την Greenpeace τις προωθούν, αλλά μην το πεις ότι το είπα... Θες αέριο? Διπλού κύκλου... Πιο φτηνά θα βγει στην χρήση, και δεν αντέχει (και δεν χρειάζεται) ΑΠΕ.

Και δόξα τω Θεώ, κάτι καταλαβαίνεις.. Μην προκύψεις Μπιρμπίλη, η σαν τον μικρό ακατανόμαστο... Όσο για φ/β θέσεις εργασίας, να μία... Απορώ που το ΕΡΣ δεν τα απαγορεύει κάτι τέτοια...

16 σχόλια:

George Mantjoros είπε...


Οι παρακυβερνητικες ,δηθεν οικολογικές οργανωσεις GREENPEACE , WWF λειτουργούν με καλυψη (SHELL CORPORATION ),και πρόσχημα την οικολογία ,ομως ολοι γνωρίζουν σήμερα οτι εξυπηρετούν τα οικονομικά συμφεροντα των χορηγών τους ,που απροκάλυπτα τους χρηματοδοτούν .
Η τράπεζα Πειραιως,ο ΣΚΑΙ ,η VESTAS ,η SIEMENS ,αλλα και οι διεφθαρμενες Ελληνικες κυβερνήσεις και αλλοι πολλοί, χρηματοδοτούν το WWF και την GREENPEACE για να προωθούνται πιο ευκολα τα ''πράσινα προτζεκτ'' πολλών εκατομμυρίων των ΑΠΕ απο τα ληγουρια της πολιτικής.
Παράλληλα τους επιτρέπουν να εχουν και να επιβάλλουν τις αποψεις τους στην χάραξη της κυβερνητικής πολιτικης.
Δεν ειναι ειδικοί στην οικολογία.
Υπαλληλακια με πράσινες κουκούλες των χορηγών τους ειναι.


Ο αντιπρόεδρος του WWF Ελλάδος σημερα, κος Βρασίδας Ζάβρας ειναι ταυτοχρονως και Γενικός Διευθυντής της Πράσινης Τράπεζας Πειραιώς.
Ο κος Βρασίδας Ζάβρας λοιπον ειναι και Γενικος Διευθυντης
του Τομέα Πράσινης Επιχειρηματικότητας της τραπεζας , ανακοινωσε προσφατα την κατασκευή 5 μεγαλων φ/κ ''πάρκων'' απο την τράπεζα με συμμετοχή κατα 35% του Ελληνικού Δημοσίου .
Ο ορισμός της διαπλοκής !!!

http://sagini3.blogspot.com/

eleos είπε...

Το θέμα δεν είναι οτι τρώνε ,το θέμα είναι το τρώνε πολύ. Περισσότερο απο τους ΑΠΕτεώνες στην Γερμανία. Το πλούσιο κράτος της Γερμανίας δίνει χαμηλότερες εγγυημένες τιμές και επιδοτήσεις απο την φτωχή Ελλάδα η οποία φτωχή Ελλάδα εχει και την διπλάσια ηλιοφάνεια. Δηλαδη οι δικοί μας ΑΠΕτεώνες βγάζουν τουλάχιστον τα διπλά κέρδη σε σχέση με τους Γερμανούς ΑΠΕτεώνες.

eleos είπε...

archaeopteryx παρέθεσα τα αρθρα σου στο phorum.gr και ενας μου είπε οτι κάνεις λάθος και εγραψε αυτα

''Κι εγώ μέχρι πριν 2 μήνες τα ίδια περίπου με τον αρχαιοπτέρυξ πίστευα αλλά μετά μελέτησα και διαπίστωσα ότι έκανα μεγάλο λάθος.
Οι ΑΠΕ γίνονται απολύτως κερδοφόρες πολύ σύντομα έχοντας πάρει πολύ λιγότερες επιδοτήσεις απ' ότι τα fossil fuels.

Ήδη βλέπουμε εδώ ότι στη Γερμανία, το μεσημέρι που λειτουργούν στο φουλ τα φωτοβολταϊκά η τιμή του ρεύματος καταρρέει.
Η μείωση είναι της τάξης του 40%.



Τα δήθεν πολλά λινγιτικά που χτίζει η Γερμανία καταρχάς δεν είναι λινιτικά, και αν είναι είναι αμελητέα. Φυσικά αέριο είναι.

Τα αιολικά για την ώρα είναι πιο φθηνά σε $/kwh απο το φωτοβολταϊκή, οπότε πέρα βρέχει πάλι.

Απο εκεί και πέρα οι μειώσεις στα FIT των PV είναι σωστές, πριν ήταν διπλάσιες απο αυτές της Γερμανίας, δε χρειάζεται να είναι τόσες.
Τα PV πριν το 2020 θα έχουν φτάσει σε grid parity χωρίς καμία επιδότηση. Εξαρτάται όμως και απο το κόστος εγκατάστασης, που σημαίνει ότι πρέπει να γίνονται απο τώρα εγκαταστάσεις για να γίνει streamlining της διαδικασίας να κοστίζει λιγότερο.

Στην Ευρώπη και Βόρειο Αμερική ειδικά που δεν χρειάζονται μεγάλες ποσότητες νέας παραγωγής, οι ΑΠΕ είναι ό,τι πρέπει.
Όποιος πιστεύεις ότι υπάρχει παγκόσμια συνωμοσία απο τις ΗΠΑ και την ΕΕ μέχρι την Κίνα, για να φάνε οι "ΑΠΕτεώνες" είναι πολύ γελασμένος (και ψεκασμένος).

Ανώνυμος είπε...

Ελεος βρε Εleos,
Από που καταρρέει η τιμή 40%, από τα 300 Ευρώ τη Μεγαβατώρα?

Κατά μέσο όρο στο Βερολίνο πληρώνουμε 25-30 λεπτά την Κιλοβατώρα, δηλαδή 250-300 Ευρώ τη Μεγαβατώρα, στην οικιακή κατανάλωση. Απίστευτα υψηλές τιμές για την οικιακή κατανάλωση. Η ΔΕΗ εδω είναι η Σουηδική Βατενφαλ, αλλά οι τιμές δεν έχουν το θεό τους. Γι αυτό οι Γερμανοί στοχοποιούν τους Ελληνες, όπως κάποτε τους Εβραίους. Θέλουν κάπου να ξεσπάσουν.

Δηλαδή πέφτει η τίμη το μεσημέρι (κάποτε) και πάει στα 180 Ευρώ η Μεγαβατώρα? Ανθρωπέ μου τι ειναι αυτά που λές? Η Ελλάδα με τέτοιες τιμές θα είχε βγάλει από το δίκτυο τους μισούς καταναλωτές.

Αμαν πια, μ αυτές τις ιδεοληψίες για τα ΑΠΕ. Απάτη είναι, MADE in GERMANY!

Ανώνυμος είπε...

Και αυτές τις μπούρδες περί grid parity to 2020! Γιατί πάντα το grid parity είναι 6-10 χρόνια αργότερα στο μέλλον?

Ανθρωπέ μου δεν θέλω να σε στενοχωρήσω ή να σε προσβάλω. Αλλά αυτά τα ακούμε από τη δεκαετία του 70.

Απάτη είναι. Οπως και το "αεικίνητο" του 19ου Αιώνα. Βασική γνώση της εφαρμοσμένης θερμοδυναμικής (του 2ου Νόμου) και βγαίνει εύκολα.

ΑΠΑΤΗ, Pure and Simple!

Ανώνυμος είπε...

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον Κόσμου που έβαλε την WWF και την Greenpeace στο εθνικό συμβούλιο ενεργειακής πολιτικής!

Σαν να λέμε, έβαλε το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής να φτιάξει την Εξωτερική Πολιτική της Χώρας μας.

Ανώνυμος είπε...

Κύττα τι λένε: "- Το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ (είναι ο Λειτουργός της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που διαχειρίζεται τον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ) αναμένεται να ανέλθει στα 200 εκατ. € στα τέλη 2012 και να μηδενιστεί ως τα τέλη του 2013. {Δεν μας λένε πως θα γίνει αυτό το θαύμα;} Σημειώστε, ωστόσο, ότι η αγορά της πράσινης ενέργειας θα έπρεπε να κοστίζει στους καταναλωτές περίπου 60% λιγότερο (σύμφωνα με τα στοιχεία έγκυρων μελετών)! Αυτό δεν συμβαίνει λόγω των στρεβλώσεων στην αγορά, με αποτέλεσμα τα περισσότερα χρήματα που πληρώνουν ο καταναλωτές για ΑΠΕ μέσω του Ειδικού Τέλος ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ) να πηγαίνουν στα… ορυκτά καύσιμα (!) {Το θράσος τους δεν έχει όρια!!!! Η απόλυτη διαστρέβλωση της πραγματικότητας}

Ανώνυμος είπε...

Ενα βιβλίο που ..αναστάτωσε το WWF.
http://www.ngo-online.de/2012/08/15/schwarzbuch-wwf-von-wilfried-huismann/
ThW

archaeopteryx είπε...

έλεος

τα αιολικά μπορεί να γίνουν φτηνά. Μπορεί και να γίνουν τσάμπα. ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΧΡΗΣΙΜΗ δεν θα παράγουν. Το είδα το φόρουμ, αλλά που να μάθω πως μπαίνει κανείς. Και αυτό επειδή (α) επειδή δεν θα είναι ποτέ αδιάλειπτα, (β) τα δωρεάν υπεραγωγιμα καλώδια δεν υπάρουν, και (γ) το ρεύμα δεν αποθηκεύεται εκτός αν σου ανήκει η Νορβηγία και τα Υ/Η της. Αυτά για τα επόμενα 50 χρόνια. Μετά δεν ξέρω, δεν θα ζω.

Ρώτα το εξής. Σε μία χώρα μόνο με φ/β και αιολικά... Μπορείς να λειτουργήσεις ασανσέρ? ΟΧΙ! Μπορείς να αναπαράξεις ένα αιολίκό ή ένα φ/β? ΟΧΙ!. Αν είναι τσάμπα τα αιολικά και τα φ/β, αλλάζει η απάντηση? ΟΧΙ.

Δεν είμαι στην Γερμανία, αλλά χωρίς λιγνιτκά ή πυρηνικά, θα κλείσουν και το λένε και μεταξύ τους (οι εφημερίδες τους και οι βιομηχανίες τους.

Τα αιολικά και τα φ/β μπορούν να συνυπάρξουν με ενεργειακή οικονομία αερίου αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι συμφέρει, ή ότι αξίζει τον κόπο. Οικονομία αερίου υπάρχει μόνο όσο υπάρουν κπιτάματα με πίεση και αγωγοί. Το πετρέλαιο από την ...Αρκτική μεταφέρεται πολύ πιο εύκξολα από το αέριο από την Αρκτική. Περί αυτού πρόκειται. Το πετρέλαιο είναι άχρηστο για ηλεκτροδότηση (δεν συμφέρει) το άεριο είναι άχρηστο γενικά (αν δεν έχεις αγωγούς) και εκτός και εάν το βάλεις σε ηλετκροπαραγωγή, είναι δύσχρηστο. Σκέψου τον μπελά του LNG.

Η περίληψη είναι ότι οι ενεργειακές επιλογές είναι όποιες είναι, και σε αυτές, οι ΑΠΕ είναι μια ακριβή σχεδό άχρσηστη τσόντα, για πλούσιους. Και τα φ/β μια χαρά για ισχύ αιχμής στην Σαχάρα, μόνο που η Σαχάρα δεν έχει κόσμο, και ημεταφορά ασύμφορη (εκτός εάν την πληρώνουν οι φτωχοί.

Αν η Γερμανία δεν είχε φτιάξει τον νόμο για ΑΠΕ που οι λαδωμένοι πολτικοί ασπάτηκαν, ΑΠΕ δεν θα υπήρχαν, η Γερμανία θα είχει λιγότερες εξαγωγές, 200.000 απασχόληση λιγότερο, και ενεργειακά δεν θα έκανε διαφορά.

archaeopteryx είπε...

Αν ήταν δικό σου ένα νησί, και σου χάριζαν αιολικά, ΠΑΛΙ δεν θα μπορούσες να ηλεκτροδοτηθείς. ΔΕΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΩΝ FALKANDS! Αν είναι να τα αγοράεις... Θεός φυλάξει. Πολλά λεφτά για 4-8% υποκατάσταση καυσίμου.

http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/2012/01/falklands.html

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδια δεν εχετε καταλαβει τιποτα.
Εξαιρουνται της "Φωτοβολταικης σφαγης" τα εργα φαστ-τρακ!!!

Ποια ειναι?
15 φωτοβολταικά του Κοπελουζου, 15 αιολικά της Τερνα και 15 αιολικά του Ρέστη.
Με απλά λόγια 'μαμήθηκαν' οι μικροί παραγωγοί και ευνοοουνται οι μεγάλοι αιώνιοι κρατικοδιαιτοι!!! για να

Ανώνυμος είπε...

Από επιστολή του Βρετανού βουλευτή προς υπουργό ενέργειας¨

You will recall that we have corresponded on the economics of wind power, and I drew your attention to the report from Professor Gordon Hughes of Edinburgh University, “Why is Wind Power so expensive?” You will recall that Prof Hughes concluded that wind power, with the necessary conventional back-up, saved little or no CO2 emissions, and that the capital cost of wind plus back-up was around ten times that of equivalent gas capacity.

From your reply, I formed the impression that the civil servants who are advising you had not really taken the trouble to understand Prof Hughes’ work — perhaps because it was so challenging in the face of current policy assumptions. Given the vast implications of Prof Hughes’ findings, I wonder if you could take a moment to see if we can find some common ground?

Δεκαπλάσιο το κόστος ΑΓ συγκριτικά με απλές θερμικές μονάδες! Σοκάρει, έτσι!

Kaymakchalan

archaeopteryx είπε...

μα φαίνεται από τις πρώτες μου αναρτήσεις... Δεν΄με σοκάρει. Με σοκάρει που δεν έχουν ξεσηκωθεί και οι πετρες...

archaeopteryx είπε...

Αυτό του 11.19 θέλει ψάξιμο... 11.19, έχεις κάποιο σύνδεσμο??

Ανώνυμος είπε...

Roger Helmer είναι το όνομα του βουλευτή, για νά έχουμε καταγραμμένη και την πηγή.

archaeopteryx είπε...

Αυτό είναι καλό. Μακρί να γίνει φειγ βολάν σε βουλευτές. Έχουν φεησμπουκ δεν έχουν.... Μία μετάφραση ανάρτηση και share share share. Θα το κάνω τώρα.