Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Και ...προεκλογικά, τα αιολικά δεν υποκαθιστούν συμβατικά καύσιμα


http://www.forbes.com/sites/kensilverstein/2012/08/22/wind-energy-generating-a-lot-of-mud/

Έχουν εκλογές στις ΗΠΑ σε 2-3 μήνες, και ένα θέμα είναι και η Πράσινη Απάτη. Εκεί, την προωθεί ο Ομπάμα, οι ευρωπαϊστές, οι σοσιαλίζοντες και υποψιάζομαι η General Electric, αυτό το Αμερικάνικο δίδυμο της Siemens.  Στην αντίθετη όχθη, την Πράσινη Απάτη την θεωρούν απίθανη σπατάλη χρημάτων των φορολογουμένων οι Ρεπουμπλικάνοι, οι φιλελεύθεροι, αντινεοταξικοί, όχι όλοι υποχείρια του Μεγάλου Πετρελαίου, δηλαδή.

Και εκεί, η αντίστοιχη ΕΛΕΤΑΕΝ έχει περίπου τα ίδια παραπλανητικά παραμύθια, και τονίζει πόσα μεγαβάτ (άχρηστη έννοια στα αιολικά, όταν δεν φυσάει απλά μαζεύουν σκόνη, και όταν φυσάει πολύ ψήνουν το δίκτυο), και πόσο ρεύμα έβγαλαν στις τάδε του μηνός, λες και τα νοσοκομεία ή τα εργοστάσια είναι ανοιχτά μόνο όταν φυσάει, και οι εφεδρείες και οι διπλοδιασυνδέσεις είναι δωρεάν.

Σχολίασα και εγώ αυτά που λέω και εδώ, και τουλάχιστον στο Forbes, οι άνθρωποι μάλλον έχουν πιάσει το νόημα. Σε κάτι  Huffington Post, σαν να είσαι στην κουζίνα της Μπιρμπίλη την ώρα που έχει κέφια.  Τσάμπα πρίζες από τον ουρανό! Και σε τέτοια σχολιάζω, και σας ορκίζομαι ότι για την ώρα ΔΕΝ έχω ακούσει αντίλογο στο βασικό μου επιχείρημα των ημερών, ότι τα αιολικά δεν υποκαθιστούν συμβατικά καύσιμα... Τι αντίλογο δηλαδή, μετρήθηκε το πράγμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: