Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Τι λέει η Ημερησία, αλλά, τι λέει και η Γερμανική Αρχή Ενέργειας!


Όταν εφημερίδα που ανήκει στην Ελλάκτωρ, επικαλείται ενεργειακή μελέτη της Γκρηνπης για το ...2050, το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι η Ελλάκτωρ μάλλον δεν θα υπάρχει το 2050 για να εξακριβώσει την ακρίβεια των ισχυρισμών, και οι αρλούμπες είναι δωρεάν. Να σας θυμίσω την κατά Ημερησία αιολική υπερδύναμη; Και τι έπαθε και αυτή και τα αιολικά της;

Κατά σύμπτωση, η Γερμανική Αρχή Ενέργειας, έχει ...λίγο διαφορετική άποψη:


1. To 2050 η Γερμανία προβλέπεται να έχει 240 εγκατεστημένα γιγαβάτ, τα 170 θα είναι ΑΠΕ, και τα 61 συμβατικά.  Τα συμβατικά, (25% της συνολικής ονομαστικής) θα καλύπτουν το 60% της σταθερής ισχύος. Αυτός είναι ευγενικός τρόπος να επιβεβαιώνουν ότι οι ΑΠΕ θα είναι βασικά διακοσμητικές.

2. Που και που, οι ΑΠΕ θα παράγουν πολύ ρεύμα. Αλλά με το "που και που" δεν λειτουργούν τα ασανσέρ, και η Γερμανία θα εισάγει ρεύμα.

3. Σαν συνέπεια της πράσινης παλαβομάρας, το ρεύμα στην Γερμανία θα ακριβύνει σημαντικά.

Στην Γκρηνπής, έχει παπαγάλους, δεν τα καταλαβαίνουν και δεν δίνουν σημασία σε αυτά... Στην Ημερησία, ξέρω ότι τα καταλαβαίνουν.  Μήπως στην Ελλάκτωρ είναι το πρόβλημα; Και, αναρωτιέμαι... Δουλεύει η Ελλάκτωρ για την Γκρηνπης;  Ή η Γκρηνπης για την Ελλάκτωρ;

9 σχόλια:

spiral architect είπε...

- Κλάμμα Νο1
(πάνε τα λεφτά μας!)

- Κλάμμα Νο2
(μα, εμείς άλλα ξέραμε ως τώρα)

- Ασχετο
(ή μήπως όχι;)

Καλημέρα και με τις υγείες μας!

spiral architect είπε...

Κάτι πήρε τ' αυτί μου ψες στο μπομπολοκάναλο για Ρυθμιστική "Αρχή" Υδάτων
(τη γ@μήσαμε άλλη μια φορά)

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΣ ΑΥΤΟ!!
http://www.epaw.org/media.php?lang=en&article=pr28

@katalytikos

archaeopteryx είπε...

καταλυτικέ, το είδα, και το έστειλα στο φέησμπουκ

archaeopteryx είπε...

αν αυτό με τους σπόρους δεν είναι δείγμα νεοφεουδαρχίας, δεν ξέρω τι είναι.

Ανώνυμος είπε...

Πώς σε βρίσκουμε στο facebook??
@katalytikos

spiral architect είπε...

Αυτό με τους σπόρους (σαν έξυπνο πουλί που είσαι) έχει τη σημασία του στην εποχή μας.
Για μικρομποστάνια και για προσωπική χρήση μπορείς να βρεις σπόρους τομάτας, αγγουριού, μαρουλιού κλπ και να κρατήσεις σπόρο για μελλοντική σοδειά. Οι σπόροι δεν είναι στείροι, όπως οι "τυποποιημένοι", η τομάτα π.χ. που βγαίνει δεν είναι ομοιόμορφη και έχει διαφορετικές αποχρώσεις του κόκκινου στην επιφάνειά της, αλλά είναι μυρωδάτη και γευστικότατη.
(καλλιεργώ τέτοια λαχανικά σε ταρατσομποστάνι)

Για εμπορική χρήση κανείς αγρότης δεν χρησιμοποιεί τέτοιους σπόρους, αλλά αγοράζει ετήσιους από τον έμπορο, πέρα απ' το ότι είναι ασύμφορη η μαζική καλλιέργειά τους.

Πάνε ρώτα στην ανατολική και νοτιοδυτική Κρήτη τι βάζουν.

Καλή η τυποποίηση κατά DIN, ANSI, VDE αλλά όταν αρχίζει και μπαίνει νταβατζιλίδικα στη ζωή μας ... θα καταντήσουμε να μας τυποποιήσουν ακόμα και το μήκος και την ενεργή διάμετρο του πέους μας. Όσοι δεν καλύπτουν την προδιαγραφή ... θα πνίγουν κουνέλια!

archaeopteryx είπε...

http://www.facebook.com/#!/archaeos.pteryx

αλλά νομίζω πρέπει να έχεις λογαριασμό, δεν είμαι σίγουρος...

Ανώνυμος είπε...

The next time you see a wind turbine, don’t think about whether it is attractive or ugly, or whether it is clean or polluting. Just think: Great! Now there’s sombody that has gotten seriously rich!“

And also ask: At who’s expense?