Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Γερμανοί βιομήχανοι αρνούνται να πληρώσουν Τέλος υπερ ΑΠΕ επικαλούμενοι αντισυνταγματικότητα. Το ΣτΕ τι λέει;


http://www.germanenergyblog.de/?p=10086#more-10086

Τρεις γερμανικές βιομηχανίες, με την στήριξη του Συνδέσμου τους, κατέθεσαν αγωγή κατά του (Γερμανικού) "τέλους υπέρ ΑΠΕ", επικαλούμενοι ότι είναι αντισυνταγματικό. Η είδηση έχει λάβει εκτενή δημοσιότητα στα Γερμανικά ΜΜΕ.  Υπάρχει προηγούμενη  απόφαση που κήρυξε αντισυνταγματικό "τέλος υπέρ του άνθρακα", το 1994.

Μήπως το ΣτΕ, να ξανασκεφτεί τι λέει το δικό μας Σύνταγμα, και πώς συνάδει με δήθεν Ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες.  Οι Γερμανοί μοιάζει να δίνουν προτεραιότητα στο Σύνταγμά τους.  Εμείς;

Και η πλάκα είναι να δικαιωθούν οι Γερμανοί βιομήχανοι, και εμείς να συνεχίσουμε να έχουμε τις ΑΠΕ "εθνική προτεραιότητα". Από πότε γίνεται μία απάτη "εθνική προτεραιότητα" είναι άλλο θέμα... Το τέλος υπέρ ΑΠΕ έχει βαφτιστεί "ΕΤΜΕΑΡ" για ...ευκολία.

15 σχόλια:

spiral architect είπε...

Περί Νήσου Χίου κλπ, τι έχεις να πεις;
Στέκουν τα σενάρια;

archaeopteryx είπε...

κοίτα... όλη η Ελλάδα είναι στον χάρτη τς ΡΑΕ, όλη η Ελλάδα καίγεται, αλλά... ¨οταν καεί ο τόπος σου δεν πέφτει και το ηθικό? ΔΕΝ τα θεωρώ τυχαία, αλλά δεν τολμώ ακόμα να κράξω το ΣτΕ σαν ηθικό αυτουργό και τους ΑΠΕτζήδες σαν ενόχους. ΑΛΛΑ, οι ΑΠΕτζήδες δουλεύον με όλες τις λέρες των ΟΤΑ, μπουμπούκια για παλούκωμα, έχει μπουμπούκια και μπουμπούκια, και ανεγκέφαλους.

Ανώνυμος είπε...

Τωρα που κατακάηκε η Χίος θα βάλει πιο ευκολα η Ιμπερντρολα τις εκατονταδες ανεμογεννητριες.
Οι ανεμογεννητριες μπαίνουν σε αναδασωτεα διά νόμου (φωτογραφικου..)

archaeopteryx είπε...

και δεν χρειάζεται ούτε το κόστος ούτε οι κακές δημόσιες σχέσεις να ανοίγεις δρόμους σε δάση. ΑΛΗΤΕΣ!

spiral architect είπε...

Το ΚΚΕ για τις ανεμογεννήτριες - Χίος - Εφημερίδα Αλήθεια - 4/4/2012

archaeopteryx είπε...

το τίνος είναι οι Α/Γ, δεν αλλάζει το τεχνικό κομμάτι. ΠΟΛΛΑ λεφτά για μηδαμινή υποκατάσταση συμβατικών καυσίμων (ή έγχυση -- έτσι το λένε -- δεν είναι υποκατάσταση, θα το ανέβάσω άυριο)

ελεος είπε...

Ρε archaeopteryx με τις εγγυημένες τιμές οσων ήδη εχουν βάλει Φ/Β και ανεμογεν. τι θα γίνει? Ένας γνωστός μου άεργος έχει βάλει και κονομάει 70.000ε τον χρόνο ΑΚΟΠΑ. ΕΛΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ

archaeopteryx είπε...

Ναι, και το Πράκτικερ και το ΑΒ και δεν ξέρω ποιοι αλλοι το διαφημίζουν. Τα δικά σου και δικά μου λεφτά κονομάει μέχρι να του τα κόψουν, συνέβη στην Ισπανία και έκλαψε κόσμος. Εδώ τα αφήνουν σε τρύπες του ΔΕΣΜΗΕ ή οπως μετονομάστηκε... Λογικά, δεν θα τα παίρνει για τα 15 ή 20 χρόνια που φαντάζεται, κι αν χρωστάει ενυπόθηκα, θα δει το αγγούρι. Εν τω μεταξύ μην ζηλέυεις, έχει πολλούς και χιερότερους κλέφτες που περνάνε καλύτερα.

spiral architect είπε...

Τα πανηγύρια ήρχισαν πριν τση Παναγίας.
Το σύστημα επίτωσεν.
(ή αφήνουν "ζωτικό χώρο" για τσι μεγάλους)

ελεος είπε...

Δεν είναι θέμα ζήλειας. Είναι θεμα αξιοκρατείας. Στην γαμοχώρα που κόβουν συντάξεις ΟΓΑ , ε δεν μπορεί μερικοι να κονομάνε ακόμα και σήμερα στην πλάτη μας.

archaeopteryx είπε...

ααα... αυτό το λέμε μπας και φιλοτιμηθεί κανένας ξετσίπωτος γερμανοτσολιάς... αλλά...

archaeopteryx είπε...

όσο γισα τους απετζήδες... εφημερίδες δεν διαβάζουν? Πριν δυο χρόνια... Ισπανία... η φούσκα...

Ανώνυμος είπε...

Τα θεμέλια μπήκαν με εκείνη την ανεκδιήγητη απόφαση "άπαξ δάσος πάντα δάσος" που ουσιαστικά θέσπισε την απλήρωτη απαλλοτρίωση ιδιωτικής γης, με μια υπογραφή δασάρχη. Αυτό και αν ήταν κίνητρο για μείωση της δασικής βλάστησης!

Μετά ήλθε η αγιοποίηση, στο ΣτΕ πάντα, όποιας βλακείας είχει το πρόσημο "οικο" χωρίς καμία ανάλυση.

Στις ελάχιστες υποθέσεις που πήγαν στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανετράπηκε η ελληνική προσέγγιση περί υπεροχής της οικολογικής πολιτικής επί του δικαιώματος απόλαυσης της ιδιοκτησίας. (Βλέπε υπόθεση Πιαλόπουλου πχ και το σκεπτικό της).

Συνεπώς μην περιμένετε τα ελληνικά δικαστήρια να αλλάξουν. Η ιδεοληψία προδικάζει.

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

Kaymakchalan,με αυτό που έγραψες, δηλαδή το γνωστό "άπαξ δάσος πάντα δάσος", θυμήθηκα τους δασολόγους. Έχει δει κανείς καμία ανακοίνωση σχετικά, ή τις αποφάσεις του ΣτΕ δεν τις σχολιάζουν;

Παλιά πάντως, πολύ παλιά, πριν τα μνημόνια και τις επισκέψεις της Τρόικας στα γραφεία του ΣτΕ, είχαν εκδώσει κάποιες - αρκετές ίσως - αποτρεπτικές αποφάσεις.
Παράδειγμα:
Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ, με αφορμή την υπόθεση χωροθέτησης αιολικού πάρκου στη Λακωνία, ορίζει ότι για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων απαιτείται να έχει προηγηθεί χωροταξικό σχέδιο που να τα επιτρέπει. Με την απόφαση αυτή το ΣτΕ άσκησε επιτυχώς πίεση για την εκπόνηση χωροταξικών σχεδίων, καθώς ουσιαστικά «μπλόκαρε» όλες τις επενδύσεις για αιολικά πάρκα (Απόφαση 2569/2004).

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathcommon_1_04/12/2006_1286117

Ανώνυμος είπε...

* Στο παραπάνω σχόλιο, για την απόφαση του ΣτΕ, ξέχασα να γράψω ότι σκεπτόμουν /αναφερόμουν την τελευταία γνωστή απόφασή του:
http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathbreak_1_27/07/2012_454138