Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Να οι πράσινες θέσεις εργασίας: Δασικοί δρόμοι, από δασολόγο περιβαλλοντολόγο, για αιολικά


http://www.fotoermineia.gr/products6.php?wh=1&lang=1&the1id=8&the2id=10&theid=10&open1=8&open2=10

Εμ... ο μακαρίτης ο δασολόγος στον Νομό Χανίων δεν ήθελε δασικούς δρόμους... δουλειές με φούντες...  Ευχαριστώ ThW για το link

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλος, μηχανολόγος-μηχανικός και ειδικευμένος στις ΑΠΕ, μου έλεγε ότι στην Αγγλία, με τους αέρηδες και τη βροχή, τα αιολικά είναι μη-αποδοτικά και ασύμφορα οικονομικά. Πόσο μάλλον στη χώρα μας.

Ανώνυμος είπε...

Τις επόμενες ημέρες οι αποφάσεις
Μειώσεις στις τιμές απορρόφησης της ενέργειας από φωτοβολταϊκά εισηγείται η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 02 Αυγούστου 2012
Μειώσεις στις τιμές απορρόφησης της ενέργειας που παράγεται από φωτοβολταϊκά εισηγείται η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, με γνωμοδότηση που κοινοποιήθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.


Η ΡΑΕ επικαλείται το γεγονός ότι οι ισχύουσες τιμές στην Ελλάδα είναι από τις υψηλότερες στην ΕΕ, ότι το έλλειμμα του λογαριασμού χρηματοδότησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας διευρύνεται συνεχώς λόγω της ένταξης νέων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής (λογαριασμός που χρηματοδοτείται μεταξύ άλλων από το τέλος που περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού), αλλά και το γεγονός ότι το κόστος του εξοπλισμού των φωτοβολταϊκών έχει μειωθεί δραστικά τα τελευταία χρόνια, μείωση που δεν αντικατοπτρίζεται στις τιμές αγοράς της ενέργειας, το λεγόμενο feed in tariff.

Με βάση τη γνωμοδότηση της ΡΑΕ και τις παραδοχές που περιλαμβάνει ως προς την απόδοση των επενδύσεων, οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

- Για μονάδες ισχύος κάτω των 100 κιλοβάτ στα 225 - 235 ευρώ ανά μεγαβατώρα, άνω των 100 κιλοβάτ 190-200 ευρώ, για μονάδες εγκατεστημένες σε μη διασυνδεδεμένα νησιά 175 - 195 ευρώ και για τα φωτοβολταϊκά στις στέγες κάτω από 290 ευρώ.

Η τελική απόφαση για το ύψος στο οποίο θα διαμορφωθούν οι ταρίφες αναμένεται από το ΥΠΕΚΑ εντός των επόμενων ημερών
http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4742714
ΤhW