Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Το αόρατο χέρι που μάς κυβερνά (και ο νόμος made in Germany που επηρεάζει το ΣτΕ)


Δεν είμαστε "αθώοι" ή αμέτοχοι για το πώς φτάσαμε έως εδώ, αλλά όποτε είχαμε την ψευδαίσθηση της ελεύθερης επιλογής, είχαμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε αυτό ή το άλλο χρώμα, και τα δύο συνήθως φτιαγμένα κατά παραγγελία από κάποιο αόρατο χέρι. Και το μεν αόρατο χέρι ΠΡΙΝ το 1989, άντε να δεχτώ ότι ήταν για τον φόβο των Σοβιετικών. Το αόρατο χέρι μετά;

Εμείς ψηφίζουμε νομοθέτες που μας φτιάχνουν νόμους, εμείς εκλέγουμε Κυβερνήσεις, αλλά ΚΑΝΕΝΑΣ δεν πλησίασε ποτέ την καρέκλα, είτε είναι Κυβερνητική, είτε ευρύτερα Κρατική, εάν δεν είναι προσκυνημένος, και δεν αναφέρομαι γενικά και αόριστα στο "Κεφάλαιο", αναφέρομαι σε συγκεκριμένες εταιρίες, συγκεκριμένης χώρας, και μην μου πείτε ότι κάνει κουμάντο η Κόκα Κόλα, ή η Κολγκέητ... Η Siemens, η Krupp, η Φολκσβάγκεν και η Μπάγιερ κάνουν κουμάντο.  Όταν δεν λαδώνουν, βάζουν τους ντόπιους συνεταίρους τους να το κάνουν. Όταν δεν το κάνουν οι συνεταίροι, βάζουν την "Ευρώπη" να στέλνει "Οδηγίες".

Από τον καιρό του Βουλπιώτη to 1926, και ξανά στην Κατοχή, και ξανά το 1950 που ξαναγύρισε σαν αντιπρόσωπος της Siemens.

http://antioligarch.wordpress.com/2012/08/07/forgiving-siemens-unraveling-a-tangled-tale-of-german-corruption-in-greece/

Ο Νόμος Μπιρμπίλη που ψηφίστηκε πανηγυρικά και ανερυθρίαστα από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ το 2010, είναι ένας κατά παραγγελία νόμος, made in Germany για ηλιθίους αγοραστές γερμανικών εξαγωγών (κατά Γερμανική δήλωση!) και έντεχνα πλασαρισμένος σαν "Οδηγία" της "Ευρώπης" που τώρα επικαλείται και το ΣτΕ για να το δικαιολογήσει σαν "Εθνική" προτεραιότητα. Και μού λέτε να είμαι ...κόσμιος.



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το ΣτΕ κερνάει και καφέ τους επισκέπτες του;

http://www.skai.gr/news/greece/article/207768/episkepsi-troikas-se-ste-kai-axiomatouhous-ugeias/

http://www.dslar.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=773:dsa110712&catid=41:news&Itemid=135