Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Διάλογος με επιχειρηματία γυαλιού που μάλλον ήθελε να είναι και φωτοβολταϊκός, και στενοχωριέται.

http://www.energypress.gr/news/Apokratikopoihseis:-Kerdizei-edafos-to-senario-pwlhshs-twn-mikrwn-DEH  Ανάρτηση για την ΔΕΗ, (αναφέρει και την Silchester!) όπου τα σχόλια ξέφυγαν, αλλά τι φταίω εγώ που οι φωτοβολταϊκοί επενδυτές πίστεψαν την Μπιρμπίλη και όχι εμένα;  Όχι εμένα δηλαδή, αλλά το Bloomberg... Από τον Οκτώβριο του 2010, στερνή μου γνώση, να σ' είχα πρώτα. Εδώ με δυο χρόνια καθυστέρηση. Έτσι πάει...



Αυτό που κάνω είναι λίγο άδικο, γιατί πράγματι εγώ είμαι ψευδώνυμος, ενώ ο άνθρωπος είναι επώνυμος, αλλά θα είμαι κόσμιος.  Δεν του άρεσε η δήλωση ότι όλα τα φ/β της Ελλάδας δεν μπορούν να παράξουν αρκετή χρήσιμη ενέργεια για να φτιαχτεί ένα φ/β (δεν μπορούν) και από εκεί που νόμιζα ότι σχολίαζα την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, έμπλεξα σε κουβέντα που κατέληξε ...αλλού, αφού ο συνομιλητής μου, πέρα από την κλασσική επιχειρηματολογία α λα γκρεκ, ενοχλήθηκε περαιτέρω όταν του είπα ότι λόγω συμπάθειας θα του αφιέρωνα κάτι για γυαλί.


Οι εικόνες μεγαλώνουν με κλικ, δείγματα γυαλιού, μπροστά στην οθόνη, διανθισμένα με σχόλια...  Το γυαλί είναι βασικά λιωμένη άμμος, και δεν δηλώνω ειδικός, αλλά είχα ένα μάθημα στην μετάδοση της θερμότητας ή κάτι τέτοιο, και έπρεπε να ζεστάνουμε άμμο, σε διαφορετικές θερμοκρασίες, και να δούμε πόσο ατελές ή λιγότερο ατελές ήταν το γυαλί που προέκυπτε. Μού έμειναν φυσικά ένα σωρό δείγματα γυαλιού, που είχα βγάλει τα μάτια μου να μετράω φυσαλίδες αέρα (υποθέτω) και κομματάκια άμμου που δεν είχαν λιώσει. Κακά πράγματα και τα δύο στο γυαλί.


Η περίληψη λοιπόν είναι 1) να μην σκούζουν οι ΑΠΕτζήδες, υπάρχουν τεχνητά, επιδοτούμενα και αντιπαραγωγικά, όχι πια επειδή το λέω εγώ, αλλά το λένε ...έξω, απλά έρχεται εδώ με καθυστέρηση. 2) Το γυαλί γίνεται καλύτερης ποιότητας αν προθερμάνεις την άμμο, και 3) όταν κάποιος επώνυμος πει ότι  δεν φτάνουν όλα τα αιολικά ή τα φ/β της Ελλάδας για μια μπίλια ρουλεμάν, ή ένα ασανσέρ, θα το αναμεταδώσω!  Νόμιζα, ότι εάν καταλάβει κάποιος ότι το ρεύμα από ΑΠΕ δεν είναι αδιάλειπτο, και ότι το ρεύμα δεν αποθηκεύεται, δεν χρειάζεται να είναι κανείς διάνοια για να καταλάβει ότι ένα χυτήριο, ή ένα ασανσέρ, ή ένα νοσοκομείο θέλουν αδιάλειπτο ρεύμα. Προφανώς στην Δράμα (και όχι μόνο) δεν το καταλαβαίνουν. Ίσως δεν είναι προφανές (αλλά μου φαίνεται προφανές). Αλλά για φανταστείτε πώς φτιάχνετε μια μπίλια ρουλεμάν, μέταλλο, που το βρίσκεις, πως το φτιάχνεις στο κράμα που θες... χμμ... Τόσο δύκολο είναι;

Τους χαιρετισμούς μου στην Δράμα, έχει (αν δεν κάηκαν) πολύ ωραία δάση κοντά στα σύνορα,  απίθανες καρυδιές, αν θυμάμαι καλά, και καλούς ανθρώπους. Ααα!...  Αν δείτε την ενότητα για την Ισπανία, θα δείτε ότι ΚΑΙ αιολικά έκοψαν οι Ισπανοί, αλλά αργότερα...

17 σχόλια:

spiral architect είπε...

Ρε, που πας και μπλέκεις καλοκαιριάτικα;

Πάνε κάτσε σε καμιά παραλία (και ελλείψει αυτής στο μπαλκόνι σου) πιες κάνα τσιπουράκι, ή μια παγωμένη μπύρα με κάνα μεζεδάκι και άσε τους ιντερνετικούς μουστερήδες κατά μέρος.
Αν φτιάξεις κεφάλι θα συνειδητοποιήσεις ότι, τα σάβανα δεν έχουν τσέπες!

archaeopteryx είπε...

ααα... οι αρχαιοπτερυγες είναι σαν τους ταχυδρόμους. Ούτε χιονι, ούτε βροχή, ούτε μουστερήδες μας σταματούν, χαχαχάααχα

spiral architect είπε...

Τα παιδιά της ΔΕΙΜΑΡ (Δήθεν ΕΙμαστε ΑΡιστεροί) συνεχίζουν ακάθεκτα, χαρωπά και μονίμως εκτός τόπου:

Άνεμος αιολικός ...στις ΗΠΑ!

archaeopteryx είπε...

ναι, ξαφνικά έχούν πήξει στην διαφήμιση. Προσπαθούν για τέταρτη ή πέμπτη φορά να περάσουν τον νόμο για φοροεπιδότηση των αιολικών. Με όμηρο κάτι εργαζόμενους στο Οχάϊο (μεγάλη πολιτεία, καθοριστική στις εκλογές). Τι να πω. Μέχρι τώρα έβριζαν οι Αμερικάνοι και πρασίνιζαν οι Γερμανοί, τώρα βρίζουν οι Γερμανοί και έχουν φλομώσει στο Πράσινο οι αμερικάνοι.

Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του Ρόμνυ είναι αντι, αλλά του φόρεσαν ότι είναι των πετρελαίων. ΤΙΝΟΣ να είναι... της Ζήμενς, σαν τον νυν (δεν το ξέρω αυτό, είναι διασπορά ψευδών ειδήσεων, αλλά... Δημοκρατικοί, ευρωπαϊκό προσανατολισμός)

Γερα τα σχόλια στον Τσιριμώκο.

Ανώνυμος είπε...

IQ 60? Πολλά του λες

spiral architect είπε...

Δεν είναι θέμα άι-κιού! Είναι κάτι πολύ πιο "πρωτόγονου" από το άι-κιού και λέγεται ΑΠΛΗΣΤΙΑ

Ετσι έκαναν και στο ΧΑΑ, ετσι και στα Φ/Β, έτσι δουλεύει και το Λας Βέγκας, το Λουτράκι και η Πάρνηθα:

Η γκανιότα δεν χάνει ποτέ!

archaeopteryx είπε...

αυτό που με τρελαίνει είναι η πλήρης αποσιώπηση ότι ο τζίρος τους είναι το καπέλο στον λογαριασμό των υπολοίπων. Και υποχρεωτικά! Στο καζίνο ΘΕΣ και πας (εγώ δεν πάω). Καραμέλες ΘΕΣ και τρως. Εδώ??? Φόρος υπερ του τίποτα! Με ποσοστά σε κάτι τέτοιους τύπους που το είδαν και "αναπτυξιακοί επιχειρηματίες"


Μα έτσι μου'ρχεται να το προωθήσω σε φέησπμουκ, αλλά το λυπάμαι το ανθρωπάκι...

Ανώνυμος είπε...

χαχαχα!!!! με δραμινο????
σωστος ο spiral!! πανε για τσιπουρακι. και για να γελασουμε: (αληθινο):
Δραμινος & ποντιος στον δρομο για Καβαλα.
μολις φτανει στον αγιο συλλα (κομβος για εισοδο στην πολη), σταματαει και αγναντευοντας την θεα , λεει : "ποποοο!!!! ενας καμπος!!!!!!!"
ThW

Ανώνυμος είπε...

Αμμοβολές υδροβολές.Ειδικός στα ενεργειακά. Με μάστερς. Μα με τι κουβεντιάζεις!

archaeopteryx είπε...

Δεν έχει σημασία τι ή ποιός, αλλά τι λέει. Αρλούμπες λέει, και όταν τελειώσει γιατί δεν ξέει και πολλές. τι άλλο; βρίζει. Αλλά μπορεί και να συγκράτησε κάτι. ΕΤΣΙ ήταν όλοι οι αιολικοί μέχρι που το βούλωσαν (αλλά κάνουν την δουλειά τους αλλιώς... Η ταγάρω... και ο ΓΑΠ...)

Ανώνυμος είπε...

Γνωστος μου έφτιαξε 2 Φ/Β πάρκα πριν μερικούς μήνες και υποθήκευσε τα πάντα(σπίτια κ.τ.λ) για να πάρει δάνεια απο την τράπεζα. Του είπαν οι άλλοι κοπρίτες που έχουν βάλει οτι θα βγάζει 70.000ε τον χρόνο άνετα. Τώρα που θα κοπούν οι εγγυημένες τιμές κατα 50% και περισσότερο προβλέπω να παίρνει την καραμπίνα και να θερίζει κόσμο.

archaeopteryx είπε...

Μα μόνο αυτό.. ακόμα και ΤΩΡΑ διαφημίζει ο τύπος δωρεάν σπίτια από τον ήλιο και 25ετή συμβόλαια... βέβαια δεν ξέρω τι γίνεται αν πας να τον βρεις.

Ναι, κορόΙδεψαν και κοροϊδεύουν κόσμο. ΑΛΛΑ, ο Βασιλόπουλος, το Πράκτικερ λκαι ένα σωρό τέτοιοι έχουν πηνακίδες μέσα στα μαγαζιά τους πόσα βγάζουν και πόσο CO2... Βιαιοπραγείς ή δεν βιαιοπραγείς.

ΑΠΟ ΤΟ 2010 έχει σκάσει στην ισπανία. Εφημερίδες δεν διαβάζουν όλοι αυτοί. Θα μου πεις ποιος δια βάζει Bloomberg ή ...εμένα...

Και οι Δήμοι θα την πατήσουν . Φιλούν κατουρημένες ποδιές και δίνουν εκτάσεις για να έχουν το 3%. Τα τρία του Εκατό θα πάρουν αφού θα έχει΄φύγει...

Ανώνυμος είπε...

Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση να μην τους κόψουν αρκετά τις εγγυημένες τιμές ,γιατι έχουν δεκάδες πάρκα οι ΜυτιληναιοΡεστηδοΒαρδινογιαννηδες. Και αυτοί και ο Μπόμπολας ελέγχουν τα πάντα.Αν πει ο Μπόμπολας να μην κοπουν οι εγγυημένες τιμές, δεν θα κοπούν. Μπορει να κόψουν και 50% τις συντάξεις ΟΓΑ ,αλλα τους Μπόμπολες δεν τολμάει να τους αγγίξει κανένας

archaeopteryx είπε...

και εγώ έχω την θεωρία ότι κόβουν τους μικρούς για να έχει χώρο και "χώρο" για το Χέλιος... αλλά εικάζω, δεν ξέρω.

eleos είπε...

Η αλήθεια είναι οτι στην μπανανία μας ελάχιστοι ξέρουν τι γίνεται. Κόβουν τις συντάξεις ΟΓΑ για να κερδίσουν 300εκ ευρω και του χρόνου η ζημιά απο τους ΑΠΕτεώνες θα ξεπερνά τα 600εκ ευρω. Αυτο δεν μπορει να συνεχιστεί. Δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί και πριν την κρίση. Πραγματικά δεν ξέρω τι μπορουν να κάνουν. Να πάνε το τέλος ΑΠΕ στα 40ε?

nikos είπε...

απόλαυση είναι τα πράσινα "παιδιά" της περιοχήςhttp://ecogreenskoz.wordpress.com/2012/08/14/115/#comment-20

και στο μπλα μπλα χειροκροτούνhttp://ecogreenskoz.wordpress.com/2012/08/13/589/ ούτε επαγγελματίες του Γκεμπελς να ήταν

Ανώνυμος είπε...

Γιατι δεν τον ρωτάς αν ξερει την είναι ΟΤΣ?? Ο τυπος ισα που καταλαβαίνει τι είναι φραπέ. Εχουν κυκλοφορήσει τα περι στρέβλωσης και το αναμασάνε. Για τον Μυτιληναίο κλαίγονται