Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Οι ενεργειακά ασήμαντες ΑΠΕ που είναι "Εθνική" προτεραιότητα! Ποιού 'Εθνους;


http://joannenova.com.au/2012/08/how-much-electricity-do-solar-and-wind-make-on-a-global-scale-answer-not-much/

Ο Νόμος Μπιρμπίλη, και τώρα το ΣτΕ, αναφέρονται στις ΑΠΕ σαν εθνική προτεραιότητα! Να μην χαρακτηρίσω την πρώτη, (γίδια αυτοί που την υπερψήφισαν) και, με συγχωρείτε, χαρακτηρίστε εσείς το ΣτΕ.

Τι εθνική προτεραιότητα βρε χαϊβάνια;  Ένα σκασμό λεφτά για να ΜΗΝ έχουμε ρεύμα;  Ποιός αλήτης Γερμανός ή ντόπιος πλασιέ σάς επιβάλει τέτοιες αρλούμπες; (Δηλαδή τι ρωτάω;  Αφού ξέρω την απάντηση...). Σάς το είπα από την πρώτη στιγμή, και ισχύει και σήμερα:  Τα αιολικά και τα φ/β είναι ενεργειακά ασήμαντα. Δεν παράγουν ορατά ποσοστά ηλεκτρικής ενέργειας. Παγκοσμίως. Μην βλέπετε τι κάνει η Δανία και η Γερμανία. Αυτοί το κάνουν γιατί το έχουν κάνει μπίζνα εξαγωγών σε ηλιθίους (μέσα και εμείς). Η Δανία ηλεκτροδοτείται από κάρβουνο και μαζούτ, η Γερμανία από κάρβουνο, λιγνίτη, πυρηνικά, και ει σαγωγές (πυρηνικού) ρεύματος.

Το ότι δηλώνουν οι ΑΠΕτζήδες ότι παράγουν "τόσα τρισεκατομμύρια μεγαβατώρες", είναι κοροϊδία.  Τα παράγουν, αλλά είναι εν πολλοίς άχρηστα. Ηλεκτροδοτούν φανταστικά σπίτια, και εξοικονομούν εικονικούς τόνους CO2. Ας δοκιμάσουν να ηλεκτροδοτήσουν ένα χειρουργείο ή ένα ασανσέρ! (και να είναι ένας ΑΠΕτζής μέσα)

Άχρηστα, γιατί δεν αντιστοιχούν σε υποκατάσταση συμβατικής ηλεκτροπαραγωγής.  Ας μας πει η ΡΑΕ, (ή το ΣτΕ) πόσους τόνους καυσίμων ή εκατομμύρια ευρώ εξοικονομήσαμε από τις χιλιάδες αιολικά και φωτοβολταϊκά μεγαβάτ που μοσχοπληρώνουμε!

Άχρηστα, και εάν δεν ήταν υποχρεωτικό (από νόμο made in Germany) δεν θα τα είχε καμία ανάγκη το δίκτυο.

Αν εξαφανιζόταν τα όσα αιολικά και φ/β μπηγμένα στα βουνά και τα χωράφια, δεν θα καταλαβαίναμε διαφορά στην ηλεκτροδότηση, μόνο που το ρεύμα θα ήταν φτηνότερο, και δεν θα είχαν ακριβές βίλες κάτι λαμόγια.

1/6/2010 Ούτε 2%, ούτε που φαίνεται (συνολική ενέργεια). Ποιά "Εθνική προτεραιότητα";;;

7 σχόλια:

spiral architect είπε...

Στη παρούσα κατάσταση πλέον δεν ισχύουν επιστημονικές προσεγγίσεις.
Αν θέλεις δεν ισχύει ούτε ο καπιταλισμός που ήξερες.

Διάβασε το παρακάτω:

[...] Τα εθνικά κράτη γίνονται κράτη – παρίες.
Από γενικούς αντεργατικούς νόμους περάσαμε σε σκληρή αντεργατική πολιτική μαζικής ανεργίας, πείνας και λιτότητας.
Έξωσης ολόκληρων πληθυσμών από την κανονική τους ζωή και την παραγωγή. Βίαιης μεταφοράς πλούτου με διοικητικές και κυβερνητικές πράξεις από τους λαούς στο κεφάλαιο. Η υπερσυσσώρευση κεφαλαίου φτάνει στα ακρότατα όριά της! [...]


πες μου που διαφωνείς και αν πλέον νιώθεις (νιώθουμε) μειοψηφία.

Δεν ακούν πλέον κανένα για οτιδήποτε. Έχουν καταντήσει cyborg.

archaeopteryx είπε...

Τον δρόμο τον δείχνει η Ύδρα; Ή θα τις φάμε;

Ανώνυμος είπε...

όπως λέει σωστά ο spiral architect, νιώθουμε "θλιβερή" μειοψηφία.
στους περισσότερους που λέω γι' αυτήν την απάτη, σηκώνουν τους ώμους ψηλά, λες κ δεν τους επηρεάζει κ οι υπόλοιποι, λένε για το "ΚΑΛΟ" της πράσινης ανάπτυξης!
σκέφτομαι πόσο γραφικός μπορεί να νιώθει κάποιος αρχαίος σαν εσένα κ ειλικρινά, δεν ξέρω πως μπορούν ν' αλλάξουν αυτά που μας "σερβίρουν" γενικότερα.
unfair

Ανώνυμος είπε...

ποια Ύδρα? τα μπιλετάκια της εφορίας που έχουν μεγάλη kinder έκπληξη, πως θα μπορέσει ο μέσος έλληνας να τα πληρώσει? όλα για την φούσκα! των αέρινων τόκων! για να γίνουν έμπρακτες αξίες κ εμείς οι σκλάβοι που πράγματι θα λέμε το νερό νεράκι!
unfair

archaeopteryx είπε...

Η άγνοια και η βλακεία δικαιολογούνται. Δεν είναι δυνατόν ο μέσος άνθρωπος να διαβάζει ή να αποδέχεται εμένα και να απορίπτει προπαγάνδα 10 ετών. Αλλά ο λογαριασμός στο τέλος, με δικαιώνει, και η ξένη εμπειρία που και αυτή, νομοτελειακά, θα έρθει εδώ. Ξεσηκώνονται στην Γερμανία... Άρα...

Ανώνυμος είπε...

είσαι αισιόδοξος!
εδώ ακόμα "πολεμάνε" αριστεροί με δεξιούς, του Δημοσίου κ του Ιδιωτικού υπάλληλοι, Ολυμπιακοί με Παναθηναϊκούς κ πάει λέγοντας.
Έχει χαθεί η κοινή λογική!
unfair

archaeopteryx είπε...

θα το καταλάβουν και αυτοί... Εξ άλλου η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Ασε να γυρίσουν και να δουν τα εκκαθαριστικά και να καταλάβουν και τι θα πάθουν μέσω ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ...