Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Οι ηλιακές κηλίδες και οι τιμές των τροφίμων


http://www.zerohedge.com/news/guest-post-food-prices-solar-cycle

Αν έχετε όρεξη να το αναλύσετε, οι τιμές των τροφίμων μοιάζει να έχουν κάποια σχέση με τους κύκλους των ηλιακών κηλίδων, αλλα όχι τόσο με την θερμοκρασία:

 
Αντίθετα, ανεβαίνουν οι τιμές όταν βρέχει πολύ...
 
 
Το καλαμπόκι πάλι δεν ακολουθεί κάποιο εμφανή κύκλο... Και το καλαμπόκι είναι σημαντικό, αφού, στις ΗΠΑ και όχι μόνο, χρησιμοποιείται σε πολλά είδη διατροφής...
 
 
Το καλαμπόκι έχει πάρει την ανηφόρα από τότε που ο Ομπάμας επιδοτεί το οινόπνευμα (από καλαμπόκι) για ...καύσιμο.  Αυτό οδηγεί σε πείνα... Οι επιδοτήσεις των ΑΠΕ οδγήγούν σε ενεργειακή φτώχεια (αλλά διαφωνούν τα ζόμπυς της Γκηρνπης και τέτοιοι...)
 
 
Τα τελευταία 5-6 χιλιάδες χρόνια, έχουμε θεοποιήσει τον Ήλιο, με τον ένα ή άλλο τρόπο... Από το 1985, προσπαθούν να θεοποιήσουν το CO2...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακόμη μια σύμπτωση φυτικής ανάπτυξης και κοσμικής ακτινοβολίας. Η πρώτη που βρήκα ήταν η απόκλιση των θερμομέτρων από τους ετήσιους κύκλους σε κορμούς δέντρων. Το φαινόμενο που άνοιξε την υπόθεση Hide the Decline.

Μετά ήλθε η έρευνα του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου όπου βρήκαν ότι δέντρα που φυτεύτηκαν το 1960 έδειχναν μεγαλύτερη ανάπτυξη σε χρονιές με μεγάλη κοσμική ακτινοβολία.

Και τώρα έρχεται αυτή η μελέτη.

Τι είναι αυτό που λένε για τις συμπτώσεις; Η πρώτη είναι σύμπτωση, η δεύτερη ύποπτη, η τρίτη δείχνει ότι κάτι τρέχει.

Kaymakchalan

spiral architect είπε...

Με την οικονομία και τον κοινοβουλευτισμό να καταρρέουν και με ομάδες να σφάζονται στους δρόμους, ακόμα και στη βουλή φτύνουν τα κουκούτσια, ήδη αντικατέστησα τα έπιπλά μου με τα πλέον πρόσφατα κομμάτια Bauhaus.

Τέλος, πέταξα το ντόλμπυ σαράουντ ηχοσύστημά μου και το αντικατέστησα με ένα στυλάτο γραμμόφωνο, ώστε να ακούω όλα τα τελευταία σουξέ.

Επίσης θέλω να σας ενημερώσω ότι κυκλοφόρησε μόλις ένα πολύ καλό έργο ενός σχετικά γνωστού νέου συγγραφέα, του Μπέρτολντ Μπρεχτ, με τίτλο "Τρόμος και Αθλιότητα στο Τρίτο Ράιχ".

Τα Sturmabteilung έχουν ήδη ξεκινήσει. Όλα καλά. Η "επιχείρηση Κόρινθος" στέφθηκε από πλήρη επιτυχία.

Παρ' όλα αυτά νιώθω ένα βάρος ...