Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Αφιερωμένο σε τέως Υπουργό Οικονομικών που έγινε Κλιματονοστράδαμος

Η αφορμή αυτής της αναρτησούλας: http://olympia.gr/2012/08/04/περιβάλλον-η-πορεία-προς-την-οικολογι/

Οι επίγειες μετρήσεις θερμοκρασίας, μάλλον δεν είναι αξιόπιστες. Σε αντίθεση με τον άνθρωπο που έχει μασχάλη ή ...τρύπα, να του μετράς την θερμοκρασία, η Γη δεν έχει τέτοια τρύπα, και οι πιο έγκυρες μετρήσεις είναι οι δορυφορικές.  Το γράφημα μεγαλώνει με κλικ. Η "ομαλή" γραμμή που δείχνει "κυκλικότητα" είναι polynomial fit (αν κάποιος μαθηματικός ξέρει πως το λένε αυτό στα ελληνικά...) και ΔΕΝ εμπεριέχει "πρόβλεψη".  Από το  http://www.drroyspencer.com/2012/07/uah-global-temperature-update-for-june-2012-0-37-deg-c/ και στο http://wattsupwiththat.com/2012/07/31/uah-global-temperature-for-june-up-0-29-c/#more-68442


Το γράφημα που ταπώνει τους Νοστράδαμους:  http://thegwpf.org/the-climate-record/6272-massive-human-co2-emissions-still-unable-to-reverse-natures-global-cooling-over-last-15-years.html.  Ανεβαίνει το CO2 αλλά ο πλανήτης μάλλον ψύχεται.  Μην ξεχνάτε, οι ενδείξεις είναι ότι η  αύξηση του CO2 μάλλον έπεται (με 100-200 χρόνια καθυστέρηση) θέρμανσης. Το κλίμα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, αλλά βασικά είναι μάλλον ηλιογενές.  Ο ωκεανός μάλλον αποθηκεύει το CO2 όταν ο Πλανήτης ψύχεται.

http://wattsupwiththat.com/2012/08/01/video-john-christys-stellar-testimony-today-the-recent-anomalous-weather-cant-be-blamed-on-carbon-dioxide/.  Οι πρόσφατες ζέστες στις ΗΠΑ δεν έχουν σχέση με CO2 (άσε που η Ευρώπη είχε ψύχρα).

Και αυτά είναι δύο συμπαθητικά γραφήματα με την θερμοκρασία τα τελευταία 5.000 και 11.000 χρόνια, που είχα στην ...κατάρρευση του Μυκηναϊκού πολιτισμού:


Και για πρόσθετη ψυχαγωγία, υπάρχει πάντα το άρθρο της Εστίας του 1900!

3 σχόλια:

KostasK είπε...

Αρχαίε, δεν το βάζουν κάτω, δεν είναι μόνο τα λεφτά που παίζωνται:

http://www.commondreams.org/headline/2012/08/01-4

Ανώνυμος είπε...

"Τα τελευταία χρόνια αντιληφθήκαμε πως μπορεί να αρρωστήσει και ο πλανήτης" - "Και αρρωσταίνοντας ο πλανήτης, οι επιπτώσεις είναι και θα είναι καταλυτικές για όλους"...
Βρε..Πετρο, βρε χρυσο μου αγορι, ασχολησου με τους ψηφοφορους σου -εστω- που αυτοκτονουν καθημερινα στη χωρα σου, απο την οικονομικη αρρωστια που "φτιαξατε" εσεις και ασε την "αρρωστια" του πλανητη.
Ακους εκει "Green business is good business" Μονο για Ελλαδα ισχυει πλεον... η μπισνα..
Και μην κανεις μονο capy paste σ΄οτι σου λενε ή σου δινουν... εκδηλωνεσαι...
ThW

Epikairos είπε...

Ωραία η τοποθέτηση και η απάντηση στο άρθρο του πρώην υπουργού. Άξιο δημοσίευσης και αυτό...