Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Προς υπαλλήλους "Ρ"Α"Ε", ΥΠΕ"ΚΑ" και κύριον Πρωθυπουργό: Με νέες μονάδες λιγνίτη θα ηλεκτροδοτείται η Γερμανία


Το λέει το Spiegel και όχι μόνο, εδώ και ενάμιση χρόνο. Το λέει η στοιχειώδης κοινή λογική.  Αν θες ρεύμα, αν θες απρόσκοπτο ρεύμα, αν θες φτηνό ρεύμα, ΜΟΝΟ οι θερμικές (και οι πυρηνικές) μονάδες το παράγουν.

Οι Γερμανοί ευχαρίστως διατάζουν τα εδώ υπαλληλάκια τους να πάνε σε ΑΠΕ, γιατί οι εξαγωγές των Γερμανικών ΑΠΕ συντηρούν 200.000 υπαλλήλους, και οι Έλληνες υπακούουν επειδή είναι προσκυνημένοι ή ηλίθιοι, ή και τα δύο, με άφθονους πρόθυμους νταβατζήδες.

Οι Γερμανοί φυσικά βασίζονται σε θερμικές μονάδες, όσο κι παραμυθιάζουν την πλέμπα τους ότι το 2050 θα είναι καταπράσινοι. Όσοι λένε τέτοιες ανοησίες, Γερμανοί ή Έλληνες, θα είναι σε καταπράσινα νεκροταφεία το 2050, και η παπαρολογία είναι τσάμπα.

8 παλιά πυρηνικά έκλεισαν οι Γερμανοί, εξαρτώνται φουλ από πυρηνικές εισαγωγές από γείτονες (κατά προτίμηση μακρινούς, με διασυνδέσεις επιδοτούμενες από κατεχόμενες χώρες σαν εμάς) και 8 λιγνιτικές μονάδες θα χτίσουν.  ΟΛΑ τα 25.000 αιολικά μεγαβάτ της Γερμανία δεν μπορούν να υποκαταστήσουν ούτε μία λιγνιτική (άσε πυρηνική) μονάδα.  Άσε που το αέριο που εισάγουν οι Γερμανοί είναι πολύ φτηνότερο αυτού που εισάγουν οι Έλληνες (εάν και όταν βρίσκουν).

Brown coal (λιγνίτης) makes a comeback (ανακάμπτει)

Η Γερμανία χτίζει πυρηνικά (στο εξωτερικό) "Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο να επανεξετάσει τις αιτήσεις για τις εγγυήσεις εξαγωγικών πιστώσεων για τις υπηρεσίες και τις προμήθειες για την κατασκευή πυρηνικών σταθμών στην Ινδία, Ρουμανία, Τσεχία, Μεγάλη Βρετανία και τη Φινλανδία". Με υπογράμμιση οι βολικοί γείτονες, ίσως και η Φινλανδία...

Η Ε.ΟΝ χτίζει ανθρακικές μονάδες (στην Βραζιλία)

Είμαι υπέρ της απρόσκοπτης και της φτηνότερης παραγωγής ρεύματος. Χωρίς ρεύμα, δεν υπάρχει τοπική οικονομία, βιομηχανία, ανάπτυξη κλπ... Το ότι οι Γερμανοί είναι υποκριτές, ή μερκαντιλιστές, νομίζω ότι έχω βαρεθεί να σας το λέω. Το ότι οι δικοί μας είναι χαϊβάνια, φαίνεται.

Μεταξύ μας, και η Γερμανία πυρηνικότατη θα γινόταν αν δεν είχε μεσολαβήσει η Φουκουσίμα... Έπεσε στην πράσινη παγίδα που έστησε για όλα τα άλλα ζωντόβολα... Αλλά σαν καλοί κεντρικοί σχεδιαστές έχουν πάντα έτοιμες τις εναλλακτικές, για πάρτη τους.

Πολλοί από εσάς είστε εκ πεποιθήσεως οικολόγοι. Σας εκμεταλλεύονται για να προστατεύουν την δική τους βιομηχανία και να προωθούν τις δικές τους εξαγωγές. 

6 σχόλια:

Εξάκτινος είπε...

Μόλις εχτές μιλούσα με άτομο που μετεκπαιδεύεται στις ανανεώσιμες στη Γερμανία. Παραδέχτηκε ότι οι επιδοτήσεις στην Ελλάδα είναι υπερβολικές και ότι καταστρέφουν αξιοποιήσιμη γη. Άρχισε να μου λέει ότι στις ανανεώσιμες παίζει ρόλο το σωστό μείγμα. Δηλ. να έχεις φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες και συμβατικά μαζί ούτως ώστε όταν δε φυσάει να έχεις ρεύμα από τον ήλιο, όταν δεν έχει ήλιο από τον αέρα κλπ. Το θέμα είναι ότι δε με έπεισε διότι τότε χρειάζεσαι υποδομή x 3. Βέβαια δεν ήθελα να προχωρήσω περισσότερο τη συζήτηση για να μην ψυχραθούμε.

katalytikos είπε...

Αρχαίε
Οι έχοντες την ευθύνη των ¨πράσινων¨ επιλογών της σημερινής κυβέρνησης, έχουν ¨ξεφύγει¨ εντελώς!!!! Δεν μπορώ να τους παρακολουθήσω πλέον!!!
Για όσους αντέχουν δείτε:
Στον σοσιαλισμό φτάνεις μόνο με ανεμογεννήτριες!
http://envthink.blogspot.gr/2012/08/1.html
Εύχομαι σε σένα και στους αναγνώστες σου να περνάτε καλά αυτό το καλοκαίρι

spiral architect είπε...

Οι Γερμανοί έχουν κυρίαρχο κράτος. Εμείς είμαστε προτεκτοράτο.

Ποιος θα ορθώσει ανάστημα; Ο Αντώνης ο πελτές, το βόδι, ή ο μπαρμπα-Φώτης;

Μέχρι και ο Αλέξης προετοιμάζεται για την "αλλαγή σκυτάλης":
Η συνάντηση του προέδρου του Ισραήλ κ. Σιμόν Πέρες με τον κ. Τσίπρα είχε διάρκεια περίπου μία ώρα, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε δηλώσεις εξερχόμενος του ξενοδοχείου.
(ούτε ο Μπολτ να ήταν ...)

Ανώνυμος είπε...

Χαίρε Αρχαίε,

Ευτυχώς που έχουμε τις σκέψεις σου και αναλύσεις και μαθαίνουμε και κάτι. Με τα παραμύθια που μας σερβίρουν για τα ΑΠΕ έχουμε χάσει το μπούσουλα.

Ευχαριστώ.

nikos είπε...

αυτά και αλλά τέτοια είδαν και οι "δικοί μας " έλαβαν και της προκαταβολές για να ξεπουλήσουν για παλιοσιδερα όλα τα μηχανήματα εκσκαφείς, αποθέτες στους γερμανους .. βλέπεις είναι εποχή της αρπαχτής ευκαιρία όλοι νανι κάνουν ..θα μου πεις πρώτη φορά είναι

nikos είπε...

http://justiceforgreece.wordpress.com/2012/07/19/%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CE%B7-%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84/
και το θεωρητικό υπόβαθρο υπάρχειhttp://www.tdm.tee.gr/images/stories/Docs/nea_anakoinoseis/deltia_typou/ektimisi_tou_kostous_metabibasis_ths_dm.pdf