Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Δανέζης και Θεοδοσίου, ή Γιώτης; Γιώτης και ξερό ψωμί -- ή πόσο χαμηλά μπορούν να πέσουν δύο καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών;


Σας είπα προχτές, ότι απόψε θα έκραζα την ΕΤ3... Βασικά θα κράξω κάποιον Δανέζη και κάποιον Θεοδοσίου που δηλώνουν αστροφυσικοί, και που βγήκαν στην ΕΤ3 και είπαν αρλούμπες.


Ξεκίνησαν από την κλίμακα Kardashev (να κάτι που πρώτη μου φορά ακούω, παρ' ότι μου αρέσει η επιστημονική φαντασία), έβγαλαν λίγη αντιαμερικανική προπαγάνδα, καταστροφή του πλανήτη, ακραία καιρικά φαινόμενα, ατομικές βόμβες, και μέσα από ψευτοεπιστημονικούς συνειρμούς πλάσαραν αιολικά, φωτοβολταϊκά, μικρά υδροηλεκτρικά, γεωθερμία, ενεργειακή αυτονομία των ...ΟΤΑ (η εκκολαπτόμενη βρωμερή μικρομαφία).  Τσάμπα ενέργεια από το σύμπαν, σχεδόν τσάμπα για τον κόσμο, όλο τον κόσμο, απεξαρτημένοι από τις πετρελαϊκές εταιρίες που μας εκμεταλλεύονται, παραλήρημα αρλούμπας μασκαρεμένης σε επιστημονοφανή και αριστερίζουσα, 100% Μέηντ ιν Τζέρμανυ προπαγάνδα υπέρ των ΑΠΕ και της ενεργειακής υπερδύναμης Ευρωπαϊκής Ένωσης (σιγά τα καλσόν!).


Πώς οι αστροφυσικοί κατέληξαν σε τέτοια θλιβερά;  Περίπου όπως και ο Ζερεφός έγινε παπαγάλος. Τους τάζουν κάτι, έμμεσα ή άμεσα, ή τους εκβιάζουν, και κελαηδάνε.  Στα credits η εκπομπή ανέφερε ευχαριστίες στο Ευγενίδειο Ίδρυμα... Χμμ...


Σε διπλανό κανάλι, ο Γιώτης, ήταν πολύ πιο τίμιος και ωραίος. Τσάμπα σπίτια από τον Ήλιο!  Δανέζη και Θεοδοσίου, να απευθυνθείτε στον Γιώτη, να φτιάξετε και εσείς τσάμπα σπίτι από τον ατέλειωτο ωκεανό τσάμπα ενέργειας...  Οι αστρολόγοι είναι πιο διασκεδαστικοί από εσάς, και εξ ίσου επιστημονικοί όσο εσείς και προσβάλλετε το Πανεπιστήμιο... Άκου ποιότητα ενέργειας... ΔΣε ποιό βιβλίο θερμοδυναμικής (ή οικονομικών) το είδατε αυτό;


Και έχω ένα μηχανολογικό και δόκιμο ερώτημα για εσάς. Πόσες ανεμογεννήτριες του 1,5 μεγαβάτ, χρειάζονται για να κατασκευαστεί (δόκιμος όρος) μία ανεμογεννήτρια. Θεωρήστε ότι ο υπεραγώγιμος χαλκός υπάρχει και είναι δωρεάν. Την απάντηση, σας υπόσχομαι να την αναρτήσω. Μην ξεχάσετε τα πλαστικά εξαρτήματα και τους μαγνήτες. Αν δυσκολευτείτε, ρωτήστε την WWF.


Κολάζομαι Θεέ μου παραμονή 15αύγουστου...

14 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

για να συνέλθω, θα δω 2-3 γιου τιουμπ με τον Feynman, και θα διαβάσω λίγες σελίδες από ανατυπωμένο χειρόγραφο του Fermi, Notes on Thermodynamics and Statistics, με πρόλογο από τον Emilio Segrè. Τι κατάντια...

spiral architect είπε...

Χρειάζεται ένα πραγματικό τεχνολογικό άλμα, μια σειρά νέων ανακαλύψεων για να γίνουν πράξη τα λεγόμενά τους.
(λίγο την είδα την εκπομπή)

Υπάρχει ενέργεια γύρω μας, όχι όμως άμεσα και με χαμηλό κόστος μετατρέψιμη και εκμεταλλεύσιμη.

Ίσως κάτω από άλλες πολιτικοκοινωνικές συνθήκες το παραπάνω να ήταν κατορθωτό

archaeopteryx είπε...

Ναι, σε άλλο γαλαξία. Θα έχουμε ραντάρ που πιάνουν την αρχέγονη κοσμική ακτινοβολία και ητν μετατρέπουν σε σφολιάτα. Άσε που θα έχεις σεξ με οργκάσματρον.

Αυτό κατάλαβε λες η θεία στο Κουτσοχώρι που της έχει καταπατήσει τα χωράφια της ο αντιδήμαρχος για να βάλει αιολικά? Τσάμπα πρίζες από τον ουρανό κατάλαβε.

Οι φαιδροί συνειδητά μπέρδεψαν την επιστημονική φαντασία με το δικαίωμα τον Δήμων να γίνουν λαμόγια.

Ανώνυμος είπε...

την καλημέρα μου αρχαίε,
ώρες ώρες, αναρωτιέμαι που βρίσκεις την δύναμη κ συνεχίζεις αυτόν τον δίκαιο αγώνα. Καλή δύναμη σου εύχομαι κ ελπίζω να συνεχίσεις ἐτσι [ειδικά τώρα που είσαι κ στο fb] κ έτσι θα ενημερωθεί περισσότερος κόσμος για τις απίστευτες απάτες που μας πλασάρουν ...για το καλό μας.
unfair

archaeopteryx είπε...

οι αρχαιοπτέρυγες, σαν φανταστικά πλέον ζώα που δεν υπάρχουν, δεν κουράζονται. Και δεν γουστάρουν καθόλου τους σβούρους και την μαφία που τους προωθεί

aldebaran είπε...

Και ο μακαρίτης ο Τέσλα (που ήταν μεγαλοφυΐα και όχι τσαρλατάνος άσχετα με τι τι λένε πολλοί, έλεγε πως κολυμπάμε σε μια θάλασσα ενέργειας και όμως πεθαίνουμε από δίψα για αυτήν.
Αλλά από το να υπάρχει ενέργεια μέχρι να μπορέσεις να την εκμεταλλευθείς με οικονομικούς όρους και σε κλίμακα άξια λόγου, υπάρχει χάσμα.
Αλλά δυστυχώς η συνεχιζόμενη πλύση εγκεφάλου από τα διάφορα ΜΜΕ και τα παπαγαλάκια έχει κάνει την δουλειά της αποτελεσματικότατα.
Όταν σε συζητήσεις μου σε διάφορες παρέες λέω πως δεν πιστεύω στις ΑΠΕ όπως πλασάρονται ξέρετε τι ακούω; ¨
"Πως γίνεται εσύ μηχανικός & περιβαλλοντολόγος να είσαι κατά των ΑΠΕ ;" Προφανώς ο πολύς κόσμος θεωρεί ότι όποιος ασχολείται επιστημονικά με το αντικείμενο αυτοδίκαια γίνεται ένα με WWF και οικολόγους πράσινους. Αλλά από τη μια μεριά τους δίνω δίκιο και ξέρετε γιατί ;
Όταν ακούνε συναδέλφους να τους ζαλίζουν τα αυτιά για την πράσινη ενέργεια επειδή κερδίζουν από αυτό και μιλάω για όλη την αλυσίδα, από τον Ζερβό μέχρι τον χτεσινό απόφοιτο Πολυτεχνείου που βάζει φωτοβολταϊκά σε στέγες, τότε τι να κάνει ο -αμόρφωτος- κόσμος; Πως να αμφισβητήσει τέτοια επιστημοσύνη ; Προτιμάει να πει εμένα άσχετο και εσένα αρχαίε συνομωσιολόγο παρά να να χαλάσει το παραμυθάκι του.
Ιδίως δε όταν μπαίνουν στο παιχνίδι και "βαριά χαρτιά" όπως οι αστροφυσικοί της ανάρτησής σου, τότε όλοι πέφτουν σαν τις μύγες.

archaeopteryx είπε...

Είπαμε... Ατέλειωτη για τα ανρώπινα δεδομένα η ενεργεια στον γαλαξία, ή στο υδρογόνο στην Γη! Αλλά υπερισχύει, πάντα ο Δεύτερος Νόμος που λέει... no free lunch, ή τα καλά κόποις κτώνται.

aldebaran είπε...

Πάντως οι αστροφυσικοί έδωσαν ρέστα. Κλίμακα Καρντάσεφ και τα σχετικά! Μόνο το "Ringworld" του Lary Niven και τις "Πηγές του Παραδείσου" του Κλαρκ με το ασανσέρ στο διάστημα και τα λοιπά καλούδια δεν ανακάτεψαν.

archaeopteryx είπε...

τον Ασιμοφ τον ξέρω. Τον Καρντάσεφ πρώτη φορά τον άκουσα...

Ανώνυμος είπε...

archaeopteryx ποια η γνώμη σου για τα πυρηνικά εργοστάσια 4ης γενιάς? Είδα προχθες ενα βιντεάκι με το bill gates που έλεγε οτι το 2020 θα είναι έτοιμο και το πλεονέκτημα αυτης της 4ης γενιάς είναι οτι δεν αφήνουν πυρηνικά απόβλητα και δεν επηρεάζονται απο φυσικές καταστροφές.Ενα και μονο πυρηνικό εργοστάσιο θα μας έφτανε να καλύψουμε τις ανάγκες μας για ενέργεια. Επίσης και το three gorge dam υδροηλεκτρικο της Κινας παράγει την διπλάσια ενέργεια που χρειάζεται η Ελλάδα. Μήπως να φτιάχναμε και εμεις κανα τεράστιο υδροηλεκτρικο?

archaeopteryx είπε...

δεν έχω γνώμη για πράγματα με χρονικό ορίζοντα πάνω από 6 μήνες, αφού ζω στην Ελλάδα (να μην πω 6 εβδομάδες...)

Υπάρχει πιέση και όρεξη για πυρηνικά θορίου, υποτίθεται θα υπήρχαν αν δεν υπήρχε ζήτηση για υλικό για ...βόμβες.

Πιστέυω ακράδαντα ότι 1) το ενεργειακό μέλλον των επόμενων 50 ετών είναι σε σημαντικό βαθμό πυρηνικό. Αλλά και αυτό μελλοντολογία είναι, και 2) no free lunch (Β' Νόμος)

Ανώνυμος είπε...

Renowned German Sociologist Prof. Peter Weingart : Claims Of Absolute Scientific Knowledge Are Premature, Political Propaganda

"The lesson is quite clear. Science-based politics, or ‘society advising’ is ambivalent. Premature claims of absolute knowledge or political consequences that are without alternative, stemming from scientific insights and findings, are not scientifically justifiable and belong in the category of political propaganda. Scientists cannot be denied their civic right to be politically active, but when they do it in the name of science, then they abuse their credibility and the authority that it is based on. The credibility of science is neither based on exaggerated catastrophe warnings, nor on the promises of paradise-like futures. Rather it is based more on the demonstration of the difficulty of acquiring knowledge, the discussion of conflicting theories, and the interpretation of observations and the disclosure of uncertainties. Therein lie the possibilities, as well as the limitations of their power to convince society and politicians. Above all in democratic societies, scientists are especially challenged not to succumb to the temptation of assuming that their special knowledge sufficiently legitimises them exercising political influence"
http://notrickszone.com/2012/08/12/renowned-german-sociologist-claims-of-absolute-scientific-knowledge-are-premature-political-propaganda/
ThW

archaeopteryx είπε...

το είδα...

Ο (καλός) οζονολόγος που έγινε παπαρολόγος που κάθε φορά που κάνει ζέστη βλεπει θερμοκήπια

οι αστροφυσικοί (που σίγουρα δεν είναι στουρνοι) και όμως παπαρολογούν...

Το είπε και ο Λίντζεν για ένα σωρό ειδικούς που όμως παπαρολογούσαν σε θέματα όχι της ειδικότητάς τους. Και εγώ έχω άποψη σε ένα σωρό θέματα, άλλά είναι άποψη αν δεν τα ξέρω ή δεν τα μάθω πρώτο χέρι.

Ασε τώρα ο νοτρικζόουν θα φαγωθεί με τα προεκλογικά (και με το δίκιο του)

Ανώνυμος είπε...

Ειστε ολοι πανεπιστημονες!!!σε μερικα χρονια τα φωτοβολταικα απο 15-20% αποδοση που εχουν σημερα θα φτασουν πανω απο το 50%....ευτυχως που ακουγαμε τυπους σαν εσας πριν πολλα χρονιακαι δεν εχουμε πυρηνικα εργοστασια στη Ελλαδα