Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Το "κακό" ΔΝΤ, και ο αποπροσανατολισμός των ευρωλιγούρηδων από τους γερμανοτσολιάδες


http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63693522

Στο ΔΝΤ δεν είναι άγιοι. Το ΔΝΤ είναι ο τελευταίος δανειστής εσχάτης ανάγκης για μικρές τριτοκοσμικές χώρες που δεν έχουν λογιστές, ή αποφοίτους πανεπιστημίων στην δημόσια διοίκηση, ή έχουν πολιτικούς τόσο λαμόγια που δεν τολμούν να πουν την αλήθεια στον κόσμο  και χρειάζονται κάποιον κακό για να την πει.  Ναι, όταν δανείζει το ΔΝΤ, δανείζει χαμηλότοκα (κάτω από τα όποια αγοραία επιτόκια) αλλά με κάθε δυνατή και επαχθή εγγύηση που τού διασφαλίζει ότι δεν θα χάσει τα λεφτά του. Δανείζει, δεν κάνει δώρα. Και συνήθως το φωνάζουν το ΔΝΤ να κάνει αυτή την δουλειά, δεν πάει γυρεύοντας. Έχει κακές ιστορίες το ΔΝΤ;  Σίγουρα. Αλλά δεν έχει στρατόπεδα συγκεντρώσεως, ούτε κόβει χέρια σαν κάτι άλλους "Ευρωπαίους" όχι τόσο στο απώτερο παρελθόν.

Να θυμίσω ότι σε εμάς, δεν κάνει κουμάντο το ΔΝΤ, αλλά η Γερμανία. Και η ΕΚΤ. Και στην ΕΚΤ δεν κάνει κουμάντο κάποια "Ευρώπη" αλλά η Μπούντεσμπανκ (όπως έμαθε κι ο καημένος  ο Ντράγκι τις τελευταίες μέρες). Να θυμίσω ότι όταν φάνηκε ότι πάμε για φούντο, η Μέρκελ απαίτησε την παρουσία του ΔΝΤ προκειμένου να μας "βοηθήσει" η Γερμανία.

Σαφώς και υπάρχει κόντρα ΔΝΤ και Ευρώπης, αφού το ΔΝΤ εκφράζει περισσότερο την Αμερικανική προσέγγιση που αν έχω καταλάβει το TARP και τα μετέπειτα είναι "φάε τις ζημιές, πληθώρισε, τόνωσε".  Το μείζον πρόβλημα της "Ευρώπης" είναι ότι αρνούνται αυτοί που θα έπρεπε να φάνε τις ζημιές (επειδή πουλούσαν βερεσέ) να τις φάνε (τι μερκαντιλιστές ή επιδρομείς θα ήταν εάν επέστρεφαν λεφτά;) και κουκουλώνουν τα πάντα ελπίζοντας να σκάσει αλλού το πρόβλημα. Έγραψαν και γράφουν νόμους για να ψωνίζουμε με δανεικά.  Ψωνίσαμε σαβούρες και θέλουν γη και σπίτια για τα δανεικά που δεν μπορούμε να ξεπληρώσουμε, που μας λάδωσαν για να τα δανειστούμε.  Πληθωρίζουν για πάρτη  τους αλλά κρατάνε χαμηλά τον πληθωρισμό στραγγίζοντας την περιφέρεια.

Αλλά βολεύει τους Χατζημαρκάκηδες να φταίει το ΔΝΤ και τους εδώ ευρωλιγούρηδες να το πλασάρουν σαν είδηση για αποπροσανατολισμό με αριστερίζουσες, χροιές, παλιά η φόρμουλα.   Μην τσιμπάτε. Δεν φταίει το ΔΝΤ, στην δικιά μας περίπτωση... Η "Ευρώπη" φταίει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: