Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Ρεκόρ νέων ανθρακικών μονάδων στην Γερμανία (και παράνομο το ...κλείσιμο πυρηνικών)


http://www.bloomberg.com/news/2013-02-27/germany-to-add-most-coal-fired-plants-in-two-decades-iwr-says.html

Όταν η Γερμανία ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει τα πυρηνικά, παραμύθιασε τον κόσμο ότι θα καλύψει το κενό με ...ΑΠΕ. Φυσικά και όλες οι ΑΠΕ της Γερμανίας ή της Ευρώπης ή του κόσμου δεν μπορούν να υποκαταστήσουν ούτε μία συμβατική μονάδα.  Τα αποτελέσματα της Γερμανικής ηλεκτροπαραγωγής της Γερμανία 1990-2011 και 2012, και το δημοσιοποιημένο εξωφρενικό κόστος των ΑΠΕ μιλάνε από μόνα τους. Η Γερμανία για να καλύψει το κενό των πυρηνικών χτίζει ρεκόρ ανθρακικών μονάδων. 5.300 μεγαβάτ. Μπορεί να λένε, να παριστάνουν και να πληρώνουν ΑΠΕ, αλλά το φθηνό και απρόσκοπτο ρεύμα είναι από κάρβουνο και λιγνίτη.


http://www.germanenergyblog.de/?p=12390. Και τελικά κρίθηκε παράνομο το κλείσιμο του πυρηνικών Bilbis A και Β της RWE. (Είχε ξεκινήσει από τον Απρίλιο του 2011 -- το είχα αναφέρει εδώ).

Η Γερμανία πάντα βασιζόταν στο κάρβουνο για ηλεκτροπαραγωγή, και το σχέδιο της "Ευρώπης" ήταν πάντα πυρηνικό. Μην ξεχνιόμαστε.

Στις ΗΠΑ, το φθηνό σχιστολιθικό αέριο υποκατέστησε το παραδοσιακό κάρβουνο, αλλά και εκεί η ΕΙΑ προβλέπει άνοδο του κάρβουνου από το 2013 (αποτέλεσμα συνολικής ζήτησης και προσδοκίας τιμών).

ΑΠΕ;  Τι είναι αυτό;  Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων;

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.oparlapipas.com/2013/03/blog-post_9262.html

ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ. ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=500545

spiral architect είπε...

Ερώτημα προς Πρετεντέρη - Τρέμη

archaeopteryx είπε...

το είδα, και το αναμετάδωσα στο φατσοβιβλίο...

Ανώνυμος είπε...


Ενώ εμείς, οι κοροϊδάρες, ΑΠΕ και ξερό ψωμί!