Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Ο Σκάϊ, οι αιολικοί, ο κ. Πουσσαίος και οι Κυκλάδες σε νέες περιπέτειες


Αξίζει να δείτε το βίντεο κλιπ του Σκάϊ. Η Κατερίνα Χριστοφιλίδου ξεπέρασε τον εαυτό της σε ψευδολογία. Ευτυχώς που το logo του Econews ταιριάζει και με τις αρλούμπες της Χριστοφιλίδου.

Αειφορία, ξανά, μετά από 3 χρόνια απόλυτου εξευτελισμού της Πράσινης Ανάπτυξης. Πριν 3 χρόνια θα παιδευόμουν να σας πείσω... Τώρα;  Η αγορά άνθρακα τέλειωσε.  Η Γερμανία με τόνους ΑΠΕ, αύξησε την χρήση κάρβουνου για να έχει ρεύμα, ενώ η βιομηχανία της και οι καταναλωτές της έχουν πλαντάξει από το κόστος των ΑΠΕ. Τα φ/β απέδειξαν ότι μπορούν να είνα ακριβή ημερήσια ισχύ αιχμής, τα αιολικά απέδειξαν ότι είναι παραμύθι, εδώ και 30-40 χρόνια. ΜΟΝΟ για τις επιδοτήσεις. ΔΕΝ είναι συμβατά με ηλεκτροδότηση δικτύου. Αποσταθεροποιούν το δίκτυο και κάνουν ζημιά στην συμβατική ηλεκτροπαραγωγή.   Ακριβαίνουν το ρεύμα χωρίς να υποκαθιστούν συμβατικές μονάδες. Οι ΑΠΕ  έχουν κάνει μιά τρύπα στον ΛΑΓΗΕ νάααααα!. Και ΔΕΝ εξοικονομούν καύσιμα, παρά μόνο από την ύφεση που προκαλούν. Από την ακρίβεια στο ρεύμα.

Τι άλλαξε και ξαναθυμήθηκαν τα δύο σούργελα του Econews την τέχνη τους;  Ο Πουσσαίος ΔΕΝ άλλαξε. Τι Τατούλης, τι Αρναουτάκης τι Πουσσαίος. ΟΤΑ. Η Νέα Μαφία. Το ότι και οι τρείς είναι ΠΑΣΟΚοι είναι σύμπτωση, αλλά η βρισιά στο μέλλον θα είναι ΠΑΣΟΚος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Να σας πω τι άλλαξε: (α) λένε ότι προχωράει το καλώδιο διασύνδεσης επομένως ξύπνησαν οι Κοπελουζοπεριστέρηδες από την Εύβοια και κάτω. Αλλά, (β) η χρηματοδότηση των ΑΠΕ στέγνωσε. Δεν υπάρχουν μετρητά, κανείς δεν παίρνει ρίσκο ΑΠΕ σε περιβάλλον περικοπών και περικοπών ταριφών, ο κόσμος είναι στο όριο να μην αντέχει τον λογαριασμό της ΔΕΗ,  η Ελληνική Κυβέρνηση, επιτέλους, πάει να κάνει κάτι στο θέμα, αλλά χωρίς λύσεις, η μόνη λύση είναι να δώσει τέλος στην Απάτη. Τα λαμόγια ωστόσο προωθούν Δημοτικές ΑΠΕ, να έχει κι ο κάθε Δήμαρχος λίγο χαρτζιλίκι.

Και ξύπνησαν οι Πράσινοι  Βρυκόλακες της "ΔΑΦΝΗ", (δείτε τα σχόλια εδώ) πελάτες του Φούχτελ, και ονειρεύονται αιολικά στις Κυκλάδες. Και η αλητεία στον Σκάϊ προωθεί "κονωνικές" και "λαϊκές" ΑΠΕ with a touch of leftism... Και τσίμπησε και ο Δήμαρχος Άνδρου...  Θα πώ μόνο ένα επ αυτού. Θυμηθείτε πόσοι από εσάς εξανεμίσατε τις οικονομίες σας σε μετοχές και αμοιβαία το 2000. Και μετά σας τα έφαγαν. Ακριβώς ίδια περίπτωση. Τα αιολικά δεν είναι ούτε επένδυση, ούτε ενέργεια. Είναι αρπαχτή.


Για την ιδέα του Σκάϊ, που είναι ιδέα της ΕΛΕΤΑΕΝ, ότι τα αιολικά φέρνουν τουρισμό, όπου πήγαν αιολικά, έπεσε ο τουρισμός 40%. Η Νότια Σκύρος είναι όμορφη σήμερα. Με αιολικά θα είναι σκουπιδότοπος. Το ίδιο και η Άνδρος και κάθε Κυκλαδονήσι, και κάθε νησί από την Λήμνο μέχρι την Ρόδο.  Η Νότια Εύβοια έχει γίνει κρανίου τόπος.

Όσο για την Χριστοφιλίδου... Ναι, μπορεί κάποιος να είναι πιο αηδιαστικός από την Τρέμη... Αλλά ίσως πάει για Επίτροπος Περιβάλλοντος στην Κομισιόν.

6 σχόλια:

spiral architect είπε...

Λαϊκές ΑΠΕ και κολχόζικα πάρκα με τουρίστες που θα βλέπουν το SCADA του πάρκου και θα χειροκροτούν όταν χτυπάει peak, όπως χειροκροτούν στο ηλιοβασίλεμα στη Νέα Καμμένη;
(με περιοδεύοντα συντηρητή τον Πορτοσάλτε)

Ανώνυμος είπε...

Η συγκεκριμένη "δημοσιογράφος" ξέρει να ελίσσεται και μην εκπλαγείτε καθόλου αν δεν φτάσει στο πόστο του επιτρόπου περιβάλλοντος.

Από δημοσιοσχετίστρια του Αρκτούρου έγινε οικοτηλεπερσόνα διαθέτοντας ελάχιστες γνώσεις. Η οικολογική της μόρφωση σταματά τα τετριμμένα του δημοτικού.

Το άκρον άωτον όμως είναι όταν οι δύο ξανθιές του ΣΚΑΙ κάνουν ντουέττο. Αυτό είναι όλα τα λεφτά!

Ισως να έχουμε την οικολογία που αξίζουμε, αυτή του "δωρεάν ρεύματος από τον ήλιο" και των αδέσποτων που λυμαίνονται τις παραλίες μας ενώ εμείς τυρβάζουμε για "ποιοτικό τουρισμό".

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

Ο Καρατζαφέρης είπε ότι ο Μελισσανίδης πήρε τον ΟΠΑΠ χάρη στον Σαμαρά. Ο Σαμαράς έχει συγγενή που είναι συνεταίρος του Κοπελούζου. Ο Κοπελούζος κάθεται έξω από την πόρτα σε συναντήσεις με Γκαζπρομ και είναι με τον Μελισσανίδη στον ΟΠΑΠ. Μόνο ο Μελισσανίδης λείπει από τα αιολικά στην Ανδρο.

Ανώνυμος είπε...

Και η Χεντεργκαρντ ψευτρόνι με λέγειν άρα η δικιά σου φτιάχνεται

Ανώνυμος είπε...

Εταιρείες λαικής βάσης σε επενδύσεις κανονιστικού ρίσκου, χμμμ ..και την μίζα από την Xestas ποιός θα την πάρει;
Ο Δημαρ-άκος της πικροδάφνης μήπως ;

Professor Moriarty είπε...

Πριν 2 χρόνια είχαν απορριφθεί οι ΜΠΕ για τα αιολικά πάρκα σε Άνδρο, Νάξο, Τήνο, Πάρο.

http://www.econews.gr/2011/11/14/aiolika-aigaio/

Τώρα πάνε να το φέρουν από την άλλη πόρτα. Αφήστε ήσυχη την Άνδρο, στην Μύκονο να πάτε να βάλετε τους ανεμιστήρες.

Ε, αυτό όμως δεν είναι ΒΑΠΕ, έτσι; Είναι ΟΤΑΑΠΕ Τι να πουν τώρα οι πρασινορόζ συνιστώσες; Σύννεφο το παραμύθι από τον δήμαρχο της Άνδρου, απίστευτο δούλεμα, μιλάει τάχα για προσέλκυση περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων τουριστών! Μα γιατί να έρθουν οι Γερμανοί να δουν αυτά που βλέπουν χρόνια στην Γερμανία; Μα τόση αναισθησία, για να μην πω μίσος για τον τόπο; Οι διεκπεραιωτές. Οι αστείοι και τραγικοί συνάμα! Οι καταστροφείς! Οι ψεύτες!

Καλά, αυτή η ΑΠΕτεωνιά της Δάφνης θυμίζει "συνεταιριστική" λαμογιά πρώτης 4ετίας πασοκ....