Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Απάντηση στην παραπληροφόρηση του αιολικού λόμπυ και των παπαγάλων του



"...Το βιβλίο αυτό επιχειρεί με απλό, αλλά τεκμηριωμένο τρόπο, να καλύψει ένα μέρος από το μεγάλο έλλειμμα ενημέρωσης και ένα μέρος από το τεράστιο πλεόνασμα παραπληροφόρησης που υπάρχει, σχετικά με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Θα βρίσκεται από το Σάββατο το πρωί 27/4/2013 στο Γύθειο, στην πλατεία Αναγνωστάκου (που βρίσκεται και η παιδική χαρά, επί της Ερμού) και θα διατίθεται μαζί με άλλο υλικό που θα έχειο σύλλογός μας στον πάγκο του, στο Bazaar που διοργανώνει ο "Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γυθείου" με τίτλο "Έμπνευση - Εκφραση - Δημιουργία" από τις 10 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι..."

3 σχόλια:

takis perreas είπε...

Ναι μεν-αλλά, διαβάζω από τους κοντοπατριώτες μου.

"...Σημειωτέον πως ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Όμιλος Μάνης δεν είναι αντίθετος στις ΑΠΕ γενικώς, τουναντίον, υποστηρίζει την ανάγκη απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσουν οι ΑΠΕ, όχι όμως χωρίς σοβαρό σχεδιασμό, μελέτες και πλαίσιο και όχι με σχεδόν αποκλειστικά θεωρούμενες ΑΠΕ τις Α/Γ και τα Φ/Β με τον τρόπο που αναπτύσσονται ως τώρα..."

Τα ορυκτά καύσιμα είναι το παρόν και δυστυχώς(?) το εγγύς μέλλον.
Εκτός κι είναι πυρηνικοί(!) οπότε δεν έχω πρόβλημα!
Για το παρόν, καλές ΑΠΕ είναι οι μη εγκατεστημένες ΑΠΕ!

archaeopteryx είπε...

ααα.. υάρχουν μερικοί που "πιστεύουν" ότι οι μικρές, τοπικές, δημοτικές, ιδιόκτητες ΑΠΕ είναι λιγότερο άχρηστες από τις άλλες. Δεν τους λέω ότι είναι πιο άχρηστες και πιο ακριβές, για να μην τους χαλάσω το στόρυ. Η Γερμανία ηλεκτοροδοτείται από κάρβουνο και πυρηνικά, αλλά πείθει τους νότιους ότι οι ΑΠΕ είναι καλές. όταν μας πείθουν ότι είμαστε ψάρια, προφανώς είμαστε ψάρια. Αλλά με τρελαίνει. Οποιος έχει αυθαίρετο, ΞΕΡΕΙ τι είναι φ/β και μικρό αιολικο (και πόσο κάνουν και κάθε πότε αλλάζουν μπαταρίες και ινβέρτερ.

Και ΚΑΝΕΙΣ δεν σκέφτεται τι κάνουν όλες αυτές οι μαλακίες στην όποια βιομηχανία έχει απομείνει, και τι θα κάνουν ότι τελειώσει και αυτή.!

takis perreas είπε...

Μπαταρίες;!
Χα! Έχουν βλαστημήσει την ώρα και την στιγμή που έκαναν την εγκατάσταση!

Η μόνη ανεμογεννήτρια τσέπης την οποία ξέρω, είναι τα φορητά ανεμιστηράκια που χρησιμοποιούν οι μανδάμες τα καλοκαίρια!!!