Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Το τέλος της ψευδαίσθησης


Πόσο καιρό θυμάστε να σας λένε ότι το κλίμα αλλάζει και θα ψηθούμε και θα ανέβει η στάθμη της θάλασσας, και θα εξαφανιστούν οι πάγοι και οι χειμώνες;

Εγώ θυμάμαι τα περί ανθρωπογενούς θερμοκηπίου από το 2001-2002, αλλά κοιτώντας πίσω, σαφώς και κυκλοφορεί από την δεκαετία του 1990 (αλλά δεν έδινα σημασία -- έδωσα σημασία όταν πρωτοάκουσα τον Al Gore, και επειδή τον θεωρούσα πάντα παραμυθά, ήμουν πάντα επιφυλακτικός).

http://www.thegwpf.org/robert-tracinski-illusion/
http://www.realclearpolitics.com/articles/2013/04/04/the_end_of_an_illusion_117795.html
http://www.forbes.com/sites/harrybinswanger/2013/04/03/global-warming-was-it-just-a-beautiful-dream-after-all/

"...I was 35 when predictions of a looming ice age were supplanted by warmmongering. Now I’m 68, and there’s still no sign of warmer weather. It’s enough to make one doubt the “settled science” of the government-funded doom-sayers..."

Από το 1990 μέχρι σήμερα, έχουν περάσει 20+ χρόνια. Οι πάγοι είναι εκεί που ήταν. Και η θάλασσα είναι στην θέση της. Οι πιο φανατικοί καταστροφολόγοι σώπασαν μπροστά στις δορυφορικές μετρήσεις που διέψευσαν τα ...μοντέλα. Η θερμοκρασία δεν έχει ανέβει τα τελευταία 15 χρόνια.  Η δήθεν ομοφωνία των "επιστημόνων που ομόφωνα συμφωνούν" αποδείχθηκε απάτη.  Το περιβόητο hockey stick του Mann, αποδείχθηκε απάτη.  Και νεώτερη προσπάθεια για αντίστοιχο hockey stick, επίσης απάτη.  Ακόμα κι ο Economist, που επέμενε επί χρόνια σε κλιματοκαστροφολογίες, τα μάζεψε.  Οι επιστήμονες συμφωνούν ότι το κλίμα αλλάζει εδώ και 4-5 δις χρόνια, οι κλιματικές αλλαγές είναι ηλιογενείς, ή τεκτονικές ή από κοσμική ακτινοβολία, και η όποια ανθρώπινη παρέμβαση είναι από ασήμαντη έως ανεπαίσθητη.  Και φυσικά, η Φουκουσίμα... Δεν είναι μόνο τα κλιματολογικά δεδομένα που αλλάζουν την πολιτική και την ιδεολογία

Βεβαίως και έχουμε προβλήματα, αλλά δεν έχουν σχέση με το κλίμα.  Το σοβαρότερο είναι το αναπόφευκτο σκάσιμο της φούσκας, η απομόχλευση σε καιρό ύφεσης.  Η φτώχεια.  Η περίεργη μετα-ψυχροπολεμική εποχή που δεν έχει ακόμα όνομα.

3 σχόλια:

spiral architect είπε...

Ένα περίεργο πράμα, όπου:
- Σκάνε "οικονομικές" φούσκες
- Ξεβρακώνονται πολιτικές υποστήριξής τους
- Ξεβρακώνονται πολιτικές επιδιόρθωσης του συστήματος
- Άνοδος, πολιτική αποδοχή και νομιμοποίηση ακροδεξιών και φασιστών,
ξανασυμβαίνει.

Κάποιοι χίπστερ αναλυτές υποστήριζαν μέχρι πριν λίγο καιρό ότι, δεν υπάρχει σύγκριση με τη Βαϊμάρη και την μετέπειτα άνοδο του Χίτλερ στη καγκελαρία της Γερμανίας του μεσοπολέμου. Τώρα οι χίπστερ έχουν λουφάξει, ψάχνοντας ατομική διέξοδο και προσκόλληση στον επόμενο "δυνατό". Μην παραξενευτείς αν τους δεις σύντομα να γλείφουν εκεί που έφτυναν. Έτσι κι αλλιώς ο χώρος που αναφέρομαι χρειάζεται ιδεολογική υποστήριξη και PR.
Έτσι λοιπόν για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι, ούτε τότε, ούτε τώρα υπάρχει διέξοδος:

[...] Ο κομμουνιστικός ισχυρισμός, ότι η σοσιαλδημοκρατία βοήθησε το φασισμό να “καβαλήσει την εξουσία” ήταν σωστός. Η απογοήτευση από τη σοσιαλδημοκρατία, και το σύγχρονο δίλημμα: εξαθλίωση ή συντηρητική νοοτροπία δεν μπορεί παρά να οδηγήσει στο στρατόπεδο του φασισμού, όταν δεν υπάρχουν αληθινά επαναστατικές οργανώσεις. [...]

Βίλχελμ Ράιχ, “Η μαζική ψυχολογία του φασισμού”, εκδόσεις Μπουκουμάνη, 1974, σελίδα 117

Πάντως ο καιρός άνοιξε και μπήκε η άνοιξη. Όπως πάντα!

archaeopteryx είπε...

φίλε σπάϊραλ, πρόσεχε τι λές... Αυτό το ότι η σοσιαλδημοκρατία είναι ο δρόμος για την κόλαση, το λένε οι ...φιλελεύθεροι! Η συντηρητική νοοτροπια δεν είναι "συντηρητική". Είναι νεο-φεουδαρχική.

spiral architect είπε...

Δεν το'πα εγώ. Βίλχελμ Ράιχ έφα.