Τρίτη 28 Μαΐου 2013

«Πράσινη Ανάπτυξη»: Απάτη - Καταστροφή - Κατοχή



 
Με μεγάλη προσέλευση κόσμου, παρά τον τελικό του τσάμπιονς λινγκ (ποδόσφαιρο) και την ταυτόχρονη κεντρική εκδήλωση για τη μάχη της Κρήτης, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η Εκδήλωση - Συζήτηση κατά των βΑΠΕ στα Χανιά χθες.  Ενδιαφέρον ήταν ότι μεγάλο μέρος του ακροατηρίου το βλέπαμε για πρώτη φορά σε αντίστοιχες εκδηλώσεις, ενώ ανάμεσα τους ήταν αρκετοί εργαζόμενοι της ΔΕΗ (Ξυλοκαμάρα), μηχανικοί περιβάλλοντος, καθηγητές, φοιτητές κλπ
 Οι τοποθετήσεις του Σταύρου και της Φλώρας ήταν εξαιρετικές, κάλυψαν μεγάλο μέρος του θέματος των ΑΠΕ (τεχνικό, οικονομικό, πολιτικό, περιβαλλοντικό) και κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού για τρεις και ώρες ενώ έγιναν ενδιαφέρουσες και καίριες ερωτήσεις στο τέλος.

Λόγω τεχνικών προβλημάτων λείπουν, κάποια (λίγα) μέρη από τις ερωτήσεις.

Αξίζει να δουν  όλοι (-ες) το σχετικό βίντεο, όχι μόνο για τις εξαιρετικές, και αλληλοσυμπληρούμενες θεματικά, τοποθετήσεις του Σταύρου Ξηρουχάκη και της Φλώρας Παπαδέδε,   αλλά και για τις απαντήσεις τους σε καίριες ερωτήσεις,  όπως για την δυνατότητα ή όχι της ενεργειακής αυτονομίας της Κρήτης από ΑΠΕ, την Πτολεμαΐδα και τους λιγνίτες, το καλώδιο διασύνδεσης, τα  "έξυπνα" συστήματα ΑΠΕ, τις επιπτώσεις των ΑΠΕ στη βιοποικιλότητα κλπ

 
Πρωτοβουλία κατοίκων Σπίνας, Φλωρίων, Παλαιών Ρουμάτων και Σέμπρωνα

8 σχόλια:

spiral architect είπε...

Αν μπορούν τα παιδιά (αφού έτσι κι αλλιώς έχουν κάνει την προετοιμασία που πρόβαλλαν εκεί) να την ανεβάσουν με τη μορφή παρουσίασης τύπου Powerpoint (*.ppt) που είναι πιο εποπτικό από το βιντεάκι.
Αν στο στείλουν κάνε το sticky στη σελίδα σου.

Ανώνυμος είπε...

Κυρίως τα στοιχεία για την θνησιμότητα της ορνιθοπανίδας αφού έχει πρόσφατα στοιχεία ο Ξηρουχάκης γιατί θα είναι χρήσιμα για τις προσφυγές στο ΣτΕ

Αντκαν είπε...

Για να κατανοήσουμε καλύτερα τους "επιτακτικούς λόγους" που αφορούν στην επονομαζόμενη νέα «ενεργειακή μετάβαση», πρωταρχικός στόχος της οποίας είναι η διαχείριση της ζήτησης, δηλαδή ο πλήρης έλεγχος των ενεργειακών αναγκών των κατοίκων του πλανήτη(δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας ότι όποιος ελέγχει την τεχνολογία καθορίζει και ελέγχει τις ανάγκες που καλύπτει η τεχνολογία για την οποία πρόκειται), στην Ευρώπη βεβαίως μέσω γερμανικής τεχνογνωσίας-τεχνολογίας, θα πρέπει για "πρωταρχικούς λόγους" να αναλυθεί εκ νέου το περιεχόμενο της τρέχουσας μορφής της "παγκοσμιοποιημένης πολιτικής οικονομίας", δηλαδή του παγκοσμίου ελέγχου δια της οικονομίας της ενεργειακής σπάνης που είναι η μία όψη της οικονομίας "των μη επαρκών πόρων"..


Αντκαν είπε...

Το αν ήταν/είναι επειγόντως αναγκαία ή όχι η συζήτηση περί επάρκειας των φυσικών πόρων, ενεργειακών ή μη, το έχουν ήδη καθορίσει πάντως τα φερόμενα ως αφεντικά αυτού του κόσμου..μέσα στα βαθιά τους μεσάνυχτα πάντα..

Ανώνυμος είπε...

νμνμβνμβ

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα
Το θεμα της Ενεργειακηε πολιτικης της χωρας δεν λυνεται με αφορισμους τυπου
" θελουμε 5,000MW και εχουμε 13,5000 MW " Ποσα απο τα 13,5 ειναι βασης ?αρκουν αυτα ? η " τοσα δις " ποσα δις ακριβως ?
Το θεμα και η θεση ειναι σωστη , η παρουσιαση λυπαμαι ειναι λαικιστικη και τριτοκοσμικη .
Λευτερης

Ανώνυμος είπε...

Μα το πρόβλημα είναι καθαρά τεχνικό και έτσι πρέπει να λύνεται. Δηλαδή πώς αλλιώς μπορεί να λυθεί;

Ανώνυμος είπε...

Συγνωμη αλλα διαφωνω . Το θεμα ειναι η υπαρξη της βιομηχανιας και δεν ειναι τεχνικο .
Γιατι οι μεχρι τωρα παρουσιασεις , συνεντευξεις , archeopteryx και τοσοι αλλοι δεν εχουν καταφερη ωστε η κυβερνηση να δη αυτα που στα αλλα κρατη ειναι δεδομενα ? ειναι ολοι τελικα πουλεμενοι ? δεν νομιζω ( τουλαχιστον οχι ολοι ) . Δεν εχουν πεισθη ? πως λοιπον μπορουμε να αλλαξουμε την εικονα ? Ειανι δυνατον η ΔΕΗ και οι ανεξαρτητοι να καταγραφουν σημαντικη αυξηση της EBITDA και ΟΛΕΣ οι βιομηχανιες να καταγραφουν ζημιες το 1ο τριμηνο του 2013 ?
Ευχαριστω
Λευτερης