Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Συμπτώσεις, συνωμοσιολογίες και η σημαδεμένη τράπουλα την "απελευθέρωσης". Πογκρόμ παντού.


Ή θα γίνουν εισαγωγές φθηνού ρεύματος ή θα γίνουν εξαγωγές απελπισμένων βιομηχανιών.
Προστατευτισμός δεν υπάρχει μόνο για τη ΔΕΗ: Ανοίξτε τώρα τις εισαγωγές

Σύμπτωση ή συνωμοσία;   Απαγορεύεται να προστατεύσεις την όποια ελληνική πρωτογενή παραγωγή (υπέρ εισαγωγών Δανέζικου τυριού και Γαλλικής πατάτας,  υπέρ διάλυσης της Ελληνικής υπαίθρου όπως την ξέραμε και υπέρ συγκέντρωσης της πρωτογενούς παραγωγής σε καινούργιους πιο σοφιστικέ ιδιοκτήτες), αλλά απαγορεύεται και η απ' ευθείας εισαγωγή (φθηνότερου) ρεύματος για την βιομηχανία από πχ την Βουλγαρία (υπέρ κλεισίματος της όποιας Ελληνικής βιομηχανίας έχει μείνει... Ή της μετανάστευσής της... Και αν υπάρχουν βιομήχανοι που θέλουν να πάνε έξω, εε... θα πάρουν τα κεφάλαια, τους, την απασχόληση, τις επενδύσεις, ΕΞΩ. Μα δεν το βλέπετε;  Πογκρόμ 2014. Με κεφτεδάκια Ικέα όσο ακόμα έχετε ψιλά στην τσέπη.

Αντί να προωθούμε φτηνό ρεύμα για όλους, ας το ακριβύνουμε για τους μεγάλους, και ας το φτηνύνουμε στους φτωχούς.  Να κόψουμε το φτηνό ρεύμα στην βιομηχανία, και όλοι οι φτωχοί θα έχουν φτηνό ρεύμα... Θα έχουν;  Κάτι τέτοιο είπαν και οι "Εργατικοί" (οι ευρωσοσιαλιστές) στην Αγγλία και ...χάρηκε ο κόσμος. Λεφτά υπάρχουν...

Τρεις λεπτομέρειες, που φυσικά κανείς δεν θα ενδιαφερθεί:

1) Με ακριβό ρεύμα, κλείνει, φεύγει η βιομηχανία (είναι στα όρια).
2) Χωρίς βιομηχανία όμως, θα εκτιναχθεί στα ύψη το ρεύμα αφού θα χαθεί μεγάλος σταθερός πελάτης.
3) Τσιμουδιά στο ΓΙΑΤΙ είναι ακριβό το ρεύμα (ΑΠΕ ,  αέριο και σχεδιαζόμενη "απελευθέρωση" της ΔΕΗ, έχουμε και ...υποχρεώσεις).

Αααα... η ταξική πάλη... Και κανείς (εκτός από 2-3 γραφικούς συνωμοσιολόγους) δεν ρωτάει, "μα γιατί να μην έχουμε φτηνό ρεύμα και να μην χρειάζεται επιδότηση της επιδότησης ώ επιδότηση";  Ένα απλό "όχι" στον φόρο άνθρακα (το λένε κι άλλοι), λιγνίτης, υδροηλεκτρικά, λιθάνθρακας, κι αν ποτέ συνέλθουμε, σε 200 χρόνια, τίποτα πιο της προκοπής... Κάθε αιολικό που δεν μπαίνει είναι εξοικονόμηση 1-1,5-2 εκατομ. ευρώ! Κάθε αιολικό που μπαίνει είναι off-balance sheet debt. Ισόποσο κατοχικό δάνειο.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://uk.reuters.com/article/2013/12/13/uk-germany-coalition-ministers-idUKBRE9BC0QI20131213

nikos είπε...


«
Ο ΡΟΛΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗ,
ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
»
http://library.tee.gr/digital/m2420/m2420_kakalis.pdf

nikos είπε...


ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΣΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ∆ΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕ∆ΟΝΙΑΣ

http://library.tee.gr/digital/m2069/m2069_koimtsidis.pdf

nikos είπε...

από το 1994-5 γνωρίζαμε άριστα από το MMP-Ορυχείων που εκπόνησε η Rehn Braun(κόστους 1 δις) μαζί με 100 έλληνες μηχανικούς πως από το 2005 ξεκινά η μεταλιγνιτικη περίοδο .Σήμερα πέρασαν τα χρόνια η κατάσταση είναι όπως φαίνεται και στα διαγράμματα τραγική και αποτυπώνεται στις εισήγησης του συναγωνιστή προέδρου του ΤΕΕ/ΤΔΜ Αθ.Κακαλη .Για αυτήν την τραγική κατάσταση φταίει κατά την γνώμη μου ο Σημιτης με την παρέα του που εγκατέλειψε μπαμπεσικα την κυβερνητική απόφαση του Αντρέα Παπανδρέου από 15.5.1995 (εισήγηση μου)για την εισαγωγή του Φ.Α.στην Δ.Μακεδονια .Ήταν και εισήγηση και θέση του ΤΕΕ(15.11.95) επί της προεδρίας Κ.Λιασκα