Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Με αφορμή τα σχόλια περι διαφθοράς

Έγραψε σχολιαστής για διαφθορά στο Τάδε Νομικό Πρόσωπο.  Άσχετα με το τι ισχύει, ή το τι πιστεύω εγώ για το θέμα, πρέπει να πω τα εξής:

Εδώ και καιρό, "διαφθορά" δεν είναι μόνο το φακελάκι, ή η ψιλο- ή χοντρο-αρπαχτή από "δημόσιο" πρόσωπο σε βάρος των πολιτών, ή από "ιδιωτικό" πρόσωπο σε βάρος του μετόχου του ή του αφεντικού του.  Και μην με αρχίσετε με τα επαναστατικά στο θέμα, πιστεύω ότι οι ξεκάθαρες (και σχετικά ελεύθερες) συμβατικές σχέσεις είναι προτιμότερες από την καταπίεση και πιο αποτελεσματικές από την αναρχία, και είμαι "οπαδός" τόσο της ελεύθερης αγοράς, αλλά και του fiduciary responsibility απέναντι σε μετόχους, πελάτες και εργαζομένους. Ψιλά γράμματα σε καιρό ύφεσης και παρακμής και προσαρμογής σε καταπιεστικές ανελευθερίες, αλλά είπαμε... Οι αρχαιοπτέρυγες είναι στον κόσμο τους.

Διαφθορά είναι να συμμορφώνεσαι σε υποδείξεις που αντίκεινται στην στοιχειώδη αλήθεια. Έστω κι αν η αλήθεια παραποιείται από προπαγάνδα. Κάπου υπάρχει, ασχέτως προπαγάνδας.

Διαφθορά είναι να συμμορφώνεσαι σε υποδείξεις για να κρατήσεις την θέση σου.

Διαφθορά είναι να διορίζονται σε θεσμικούς ή ρυθμιστικούς ρόλους λαμόγια. Τα λαμόγια δεν χρειάζεται να τα λαδώνεις, φτιάχτηκαν επί τούτου. Ήταν Πρόεδροι εδώ ή εκεί και ήταν και είναι λαμόγια. Υπάρχουν για να εξυπηρετούν χωρίς φακελάκια. Το λαμόγιο είναι a priori διεφθαρμένο. Βλέπω κάμποσους τέτοιους...

Διαφθορά είναι να ξύνεις πλάτες για να διασφαλίσεις την επόμενη καρέκλα σου... Να σας φτιάξω λίστα από τέτοιος καραγκιόζηδες που κυκλοφορούν με γραβάτα;

Διαφθορά είναι να καταπιέζεις την νοητική σου ακεραιότητα, έστω και για να ταΐσεις τα παιδάκια σου... Εδώ βέβαια οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ διαφθοράς και καταναγκασμού αρχίσουν να θολώνουν

Διαφθορά είναι να αποδέχεσαι και να προωθείς αυτούς που ζουν από την καταπίεση της νοητικής ακεραιότητας.  Και όταν αυτή η διαφθορά αφορά το Έθνος σου, τότε γίνεται προδοσία.  Αλλά με αρκετή πλύση εγκεφάλου, το Έθνος γίνεται κακό, έτσι δεν είναι;

Αλλά το παράκανα πολύπλοκο:  Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η αιολική προπαγάνδα είναι ψευδής, ότι τα αιολικά ακριβαίνουν το ρεύμα χωρίς να το παράγουν, ότι κάνουν σοβαρή οικονομική ζημιά, ότι δεν λύνουν κανένα περιβαλλοντικό ή ...εθνικό πρόβλημα, ότι ενοχλούν, δεν αρέσουν κλπ. Αφήστε την προπαγάνδα, ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, τα απολογιστικά στοιχεία, τα στοιχεία μετά 30-40 χρόνια ύπαρξης των αιολικών.

   Και ερωτώ:  Πού μπορώ να βρω το δίκιο μου;

12 σχόλια:

spiral architect είπε...

Μην ανησυχείς, κάποτε θα βγουν όλα αυτά στην επιφάνεια, όχι γιατί κάποιοι "δίνουν στεγνά" κάποιους άλλους, αλλά γιατί το εποικοδόμημα είναι σαθρό από γεννησιμιού του.

Ήδη αχνοφαίνονται οι κορφές...

Καλή Χρονιά και καλή δύναμη!

katalytikos είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!!!

lampros είπε...

Πού να βρείς το δίκιο σου; εκεί που το βρίσκουν και τα παιδιά που πεθαίνουν απο την πείνα. Αμα ήταν να βρίσκει το δίκιο του όποιος το έχει, θα το κλείναμε το μαγαζί. Μή φοβάσαι, σ΄αυτόν τον κόσμο τον αγγελικά πλασμένο, υπάρχει και ο κατασκευαστής του, ο καλός θεούλης, που θα τιμωρήσει τους άδικους, ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ, μη τρελαθούμε κι όλας.!

Καλή χρονιά και καλή δύναμη για την συνέχεια. Το καλό είναι, οτι δεν είσαι πλέον μόνος σου, μάθαμε κι άλλοι απο σένα για το αιολικό (και όχι μόνο)παραμύθι.

Ανώνυμος είπε...

Κανένα δικιο δεν πρόκειται να βρεθεί.

Οταν το κατεστημένο με νυχτερινές τροπολογίες νόμων...
α) απαλλάσει ευθυνών διοικήσεις ΔΕΚΟ, διοικησεις κρατικων τραπεζων, διοικησεις ρυθμιστικών αρχων, διοικησεις συνεταιρισμών και δημοτικών επιχειρησεων
β) Διευκολυνει τις ρεμούλες των φίλων κρατικοδιαιτων επιχειρηματιων....και
....ο λαός συνεχίζει να το συντηρει (το πολιτικό κατεστημενο) με την ψηφο του για αντάλλαγμα μια καρεκλα τεμπέλη στο Δημοσιο....είμαστε άξιοι της μοιρας μας!

Καλή Χρονιά στους υπόλοιπους υγιεις και κυριως στον Αρχαίο που εχει το καλυτερο μπλογκ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΆ!
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ!!
ΟΧΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΘΟΥΣΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΥΧΟΜΑΙ!!!!!
Πάντα Υγεια & Δύναμη φίλτατο Αρχίον Πτηνόν & Jurassic Partners...
Ευχές πρός όλους τούς υπόλοιπους συν-σχολιαστές από τόν

ό Παγωτατζής

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΆ!
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ!!
ΟΧΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΘΟΥΣΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΥΧΟΜΑΙ!!!!!
Πάντα Υγεια & Δύναμη φίλτατο Αρχίον Πτηνόν & Jurassic Partners...
Ευχές πρός όλους τούς υπόλοιπους συν-σχολιαστές από τόν

ό Παγωτατζής

spiral architect είπε...


Aφιέρωση το τραγούδι του 2013

nikos είπε...

καλή χρονιά σε όλους σας εύχομαι από Σκουριές

nikos είπε...

Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά
στο διάολο τα μνημόνια
κι Η. ΤΡΟ-
Η. Τρόικα ας ψοφήσει
ΔΕΝ ΘΑ Μας κακοκαρδίσει
Γρήγορα φεύγει Ο Αρ.Παχτας
Ο ποιο μεγάλος Δρακουλας
αυτος που πολυακουσμένα σερβίρει
Το Αίμα του Στανιοτη μπατίρη

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ !!!

Τάκης είπε...

Θυμάστε την διαφήμιση της MISKO με τον Ιταλό γεράκο;
Con migliore auguri, apo piso chronia polla!!!!!!

Χρόνια Πολλά και Καλά σε όλους!
Πάνω απ' όλους, στον ΑΡΧΑΙΟ φυσικά!!!

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια Πολλά και Καλά!

Η διαφθορά που τρομάζει είναι στον ιδιωτικό τομέα. Οταν η ανέλιξη γίνεται θέμα συνδιαλλαγής σε ένα υποτιθέμενα ανοικτό και ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Γνωστά φαινόμενα: αυτή που προάγεται βάσει στοματικών επιδόσεων, ο υπάλληλος που συμφωνεί να δίνει μέρος του αυξημένου μισθού σε αυτόν που τον προάγει και άλλα παρόμοια.

Kaymakchalan