Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Γιατί αυξάνουν τα μπλακάουτ και οι εισαγωγές ρεύματος στην Καλιφόρνια με τόοοοσες πολλές ΑΠΕ;


http://www.realclearenergy.org/charticles/2016/04/07/all_tied_up_--_and_hot_--_in_california.html
 
http://www.energy.ca.gov/renewables/tracking_progress/documents/renewable.pdf

Η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή.  Το κλίμα είναι ευχάριστα μεσογειακό και οι άνθρωποι περνάνε σχετικά καλά και καταναλώνουν ρεύμα, αλλά τους τύλιξαν οι δικοί τους αλήτες σε μια κόλλα χαρτί και ...πρασίνισαν.   Τίγκα σε αιολικά, φωτοβολταϊκά και ηλιοθερμικά.   Πιο πράσινος, πεθαίνεις. Έλα ντε που οι ΑΠΕ δεν ηλεκτροδοτούν, ούτε στην Καλιφόρνια... Που έχει και τουρμπίνες ταχείας απόκρισης... Και 470 μπλακάουτ ετησίως.

Και τι ωραία γραφήματα για το πόσες πολλέεες επενδύυυσεις σε ΑΠΕ έχουν γίνει:

 Και πόσες πολλέεες γιγαβατώρες πράσινης ενέργειας... (Σελίδα 9 στο συνημ. pdf).

Παρά όλη αυτή την αειφορία, η Καλιφόρνια ηλεκτροδοτείται πλέον και επισήμως από ...εισαγωγές από ανθρακικές, πυρηνικές και μεγάλες υδροηλεκτρικές μονάδες από γειτονικές Πολιτείες (ευτυχώς έχουν το ίδιο νόμισμα και δεν έχουν ισοζύγια εμπορικών συναλλαγών με τις γειτονικές Πολιτείες)

Πριν 10 ή έστω 6-7 χρόνια, οι δικοί μας Πράσινοι Απατεώνες και οι νοικιασμένοι πλασιέ τους, Μπιρμπίλια, ΜΚΟ, παραρτήματα της Ζήμενς, Οικωλόγοι και λοιποί πονηροί  είχαν το άλλοθι ότι δεν ήταν γνωστό ότι οι ΑΠΕ τρώνε κεφάλαια, πληρώνονται ζεστά λεφτά, παράγουν ονομαστικές μεγαβατώρες, αλλά στην πραγματικότητα είναι ενεργειακά άχρηστα και βλαπτικά σκουπίδια.

Τώρα όμως είναι γνωστό. Κάθε ΑΠΕ που έχουμε βάλει ή που σκοπεύουμε να βάλουμε είναι μια ακριβή κοροϊδία. Η χειρότερη είναι τα αιολικά. Κουτουρού ρεύμα. Η δεύτερη χειρότερη είναι τα φωτοβολταϊκά.  Φως για λίγες ώρες την ημέρα, όχι φυσικά την νύχτα και καλή δικαιολογία για τους αεριάδες μας να ψάχνουν για αέριο.

Η διαφορά μας με την Καλιφόρνια είναι ότι εμείς δανειζόμαστε για να εισάγουμε ρεύμα, και δανειζόμαστε για να βάζουμε ΑΠΕ που δεν παράγουν χρήσιμο ρεύμα.  Πληρώνουμε και θα πληρώνουμε, για να μην έχουμε ρεύμα.

Για την Καλιφόρνια, η Πράσινη Απάτη είναι γνωστή εδώ και καιρό...

3-2-2012  Μια βολτίτσα στην Αμερική -- Πῶς καταφέρνει η Καλιφόρνια να είναι, ενεργειακά, Πράσινη

11-8-2012 Όπου μετριούνται, τα αιολικά βγαίνουν άχρηστα -- τώρα και στην Καλιφόρνια

30-6-2015 Καλιφόρνια: πότε και γιατί έφτασαν οι τιμές του ηλεκτρικού στα ουράνια;

Και να είστε σίγουροι:  Οι δικοί μας μαυραγορίτες βάζουν την Τρόϊκα να λέει για ΑΠΕ.   Το ΔΝΤ ξέρει μια χαρά τι μούφα είναι (για τα συμφέροντα των πιστωτών - με την διαφορά ότι ο εξής μοναδικός πιστωτής εξάγει ΑΠΕ)

1 σχόλιο:

nikos είπε...

πολώνια ...Υπουργός ενεργειας ..τα επόμενα 3,4 χρόνια ξεκινούν η κατασκευές μονάδες λιθάνθρακα http://energetyka.wnp.pl/tchorzewski-w-ciagu-trzech-lat-ruszy-budowa-3-4-blokow-energetycznych,271900_1_0_0.html